21 Haziran 2025 Cumartesi

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN KADIN ÜRETİCİ AYŞE GUG`A DESTEK 


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra faaliyete geçen Gazi Çiftliği`nin kadın üreticilere destek çalışmaları kapsamında Ayşe Gug, Mersinden Kadın Kooperatifi için zakkum üretimi yaparak başladığı mücadelesinde 3 tekerlekli motosiklet sahibi oldu.

 

Tarih : 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:26   Okunma : 803

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra faaliyete geçen Gazi Çiftliği`nin kadın üreticilere destek çalışmaları kapsamında Ayşe Gug, Mersinden Kadın Kooperatifi için zakkum üretimi yaparak başladığı mücadelesinde 3 tekerlekli motosiklet sahibi oldu.

Pamuk şeker üreten ve satan 3 çocuk annesi Ayşe Gug`a, Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm`ün girişimleriyle; Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) tarafından 3 tekerlekli motosiklet hediye edildi. Motorsikletin teslim töreninin ardından süreç hakkında bilgi veren Dönüm, Gazi Çiftliği`nin kültürel, sosyal ve birçok farklı alanda etkinlik yapılan bir yer olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ayşe 3 çocukla tek başına müthiş bir mücadele veren, hiç bahaneler üretmeyen bir kadınımızdı. Ama Ayşe`nin ekonomik şartları çok zordu. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Gazi Çiftliği`nin önünde stantlar kuruyor ve birçok kadına destek veriyoruz. Onlardan birisi de Ayşe. Ayşe`ye Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak büyük destekler veriyoruz. Turlar geliyor, stant desteği veriyoruz ama Ayşe her şeye koşarak gelmek istemesine rağmen, küçük çocuklarını evde yalnız bırakmak zorunda kalıyordu.

Ayşe`nin kooperatife zakkum üretmekle başlayan bir hikayesi var. Zakkumdan elde ettiği gelir ile ehliyet aldı. Biz Ayşe`yle yola çıktıktan sonra önce özgüvenini yükselttik ve Ayşe zakkum projesinden gelen gelir ile kendine pamuk şeker yapabilmesi için bir makine almıştı. Akşamları düğün ve nişanlara gidiyor ama 3 çocukla zorlanıyordu. Elektrikli bisikleti var, fakat çocukları evde bırakmak zorunda kalıyordu. Ayşe bununla ilgili hayal kuruyordu. ‘Şunu da yaparsam abla 3 tekerlekli bir motor alırsam, çocuklarımı da yanımda götürüp parkta bile pamuk şeker satabilirim` diye hayali vardı. Ben de o gün Mersin Kent Konseyi geldiğinde örnek olarak Ayşe`yi anlattım. Ayşe`nin hayallerini, nasıl mücadeleci bir kadın olduğunu anlattım. O toplantıda GİŞKAD Başkanı Mürüvvet Beydağ Hanım da aramızdaymış. GİŞKAD`ın da bir projesi olduğunu söylediler ve çok hızlı bir şekilde bize dönüş oldu. Ve Ayşe`nin hayali olan 3 tekerlekli, römorklu motoru hediye alıp geldiler.” 

Hediye edilen motosiklet ile artık daha güçlü olduğunu belirten Ayşe Gug ise hikayesinin Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`in Gazi Çiftliği`nde yaptığı çalışmalarla başladığını söyledi. Kooperatif kurulduğunu öğrendikten sonra Hatice Okur Dönüm ile tanıştığını ve toplantılara katıldığını belirten Gug, şöyle konuştu:

“Sonrasında zakkum ürettim, kooperatif satın aldı. Onun parasıyla ehliyet aldım. Babamla birlikte yaşıyorduk. Babam rahatsız olunca, hastaneye götür gel derken o vefat etti. Ben ‘Evdeyim çalışamıyorum, ne yapabilirim` diye düşünürken pamuk şeker yapmak aklıma geldi. Makinesini aldım. Düğünlere nişanlara gidip geldim.”

Ardından Hatice Okur Dönüm`ün GİŞKAD yönetimine kendisi hakkında bilgi verdiğini ve onların da kendisine 3 tekerlekli motosiklet sözü verdiğini öğrendiğini söyleyen Gug, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatice Abla benden bahsetmiş, benim haberim yoktu. Onlar da ‘Biz alırız` demişler. İlk başta hiç inanmadık, ama sonra motosiklet gelince tabii çok sevindik. Benim bir bisikletim vardı, onunla gidip geliyordum pamuk şekere, ama çocuklar küçük olduğu için zorlanıyordum. Pamuk şekeri götürüyorum, çocuklar evde kalıyordu. Aklım da evde kalıyordu, ‘ne yaptılar, ne ettiler` diye. Hatice ablayla konuşurken, ‘Keşke benim 3 tekerlekli bisikletim olsa, çocukları da yanımda götürsem aklımda evde kalmasa` derdim. Sonra motor geldi. Şimdi çocuklarla hep beraber gideceğiz. Bu bizim için çok büyük bir hayaldi, bu gerçekleşince ilerisi için ne olur hiç bilemiyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA