3 Kasım 2025 Pazartesi

16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU: HİÇBİR KADINI ERKEĞE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka`dan iki yıllık çalışmalarını dinledikten sonra, “Hiçbir kadını erkeğe muhtaç etmeyeceğiz. Aile Destekleri Sigortası (ADS) projemizin bir hayal olmadığını, gerçekleştirdiğimizde yoksulluğu nasıl bitireceğimizi anlatın. ADS sayesinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 16:17   Okunma : 1095

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka`dan iki yıllık çalışmalarını dinledikten sonra, “Hiçbir kadını erkeğe muhtaç etmeyeceğiz. Aile Destekleri Sigortası (ADS) projemizin bir hayal olmadığını, gerçekleştirdiğimizde yoksulluğu nasıl bitireceğimizi anlatın. ADS sayesinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, göreve gelişinin ikinci yıl dönümünde, Kemal Kılıçdaroğlu`na yıllık çalışma raporunu sundu. Nazlıaka, ADS projesini anlatmak için 1 milyon 168 bin 787 hanenin ziyaret edildiğini, YaşamHak projesi kapsamında da 10 binden fazla kadının hayatına dokunulduğunu bildirdi. Nazlıaka, “Ana hedefimiz, partimizi iktidara taşımak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise Nazlıaka`dan iki yılın değerlendirmesini dinledikten sonra, “Önemli olan ev kadınlarına ulaşmak” diyerek Kadın Kolları yöneticilerine şunları söyledi:

“Kırsalda yaptığınız ziyaretlerde şunu anlatın; kırsal boşalıyor, gençler kaçıyor. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Sosyal devlet olmanın yükümlülüğünü yerine getireceğiz. Böylece gençler ve kadınlar, zamanı gelince emeklilik haklarına kavuşacak.

Bir diğer önemli konu ise istihdam. Yerel yönetimlerimizin yaptığı gibi yoksul mahallelerde kreş açacağız. Biliyoruz ki kreş, evdeki kadını da kent kültürü ile buluşturacak. Kadın, çocuğunu güvenli bir ortama bırakacak ve çalışma hayatına katılacak. Kreşlerde çocuklar Atatürk`ü öğrenecek, şiirler ezberleyecek. Farklı çevrelerden çocukların bir araya geldiği ortamlarda, aileleri de zaman zaman buluşturarak dönüşüm sağlayacağız.

ADS kapsamında, aile hekimlerinin olduğu her yerde sosyal hizmet uzmanları istihdam edeceğiz. Bu uzmanların yüzde 90`ı kadın olacak. Yoksul aileleri yakın takibe alacağız. Bu uzmanlar, yeni doğum yapan kadını, çocuğu okula başlayan kadını bize raporlayacaklar ve ailenin aldığı devlet desteği buna göre artacak. Kadınlara istihdam yaratacağız, böylece herkes sosyal güvence altında olacak, huzur içinde yaşayacak. Hiçbir kadını erkeğe muhtaç etmeyeceğiz. ADS projemizin bir hayal olmadığını, gerçekleştirdiğimizde yoksulluğu nasıl bitireceğimizi anlatın. ADS sayesinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her anne huzur içinde olacak.”

Nazlıaka da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, dünyanın çevresini 1,5 tur dolaşacak uzunlukta yol kat ettiklerini dile getirerek şunları söyledi:

“Örgütlenmemizi tamamladık. Dünyanın çevresini 1,5 tur dolaşacak kadar yol kat ederek saha çalışması yaptık. YaşamHak projemizi hayata geçirdik. Her salı Demir Leblebi Sohbeti gerçekleştirdik. Yardıma muhtaç olan ve yangın, sel, deprem gibi afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza maddi ve manevi destek olduk. Siyasi Partiler Yasa Teklifi`nin STK`larla görüşülerek hazırlanması ve kamuoyu oluşturulmasını sağladık. İlk Oy projesi ile genç kadınları partimize kattık. Ayrıca yerel ve genel seçimlerde yüzde 5`in altında farkla kazandığımız ve kaybettiğimiz il ve ilçelere odaklandık.”

“EN AZ 10 BİN ŞİDDET MAĞDURU KADININ HAYATINA DOKUNDUK”

CHP`nin kadına yönelik şiddetle mücadele projesi olan YaşamHak kapsamında en az 10 bin şiddet mağduru kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ordusu kurduk. 488 kadına yönelik şiddet duruşmasına katıldık ve ailelere destek olduk. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) kanalıyla her ilde psikolojik danışmanlık, rehberlik desteğini ücretsiz sunma imkanına sahip olduk. Barolar, belediyeler, eczacılar odası, mali müşavirler odası, tabipler odası, ticaret ve sanayi odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile toplam 112 protokol imzaladık.”

"1 MİLYON 168 BİN 787 HANEYİ ZİYARET ETTİK"

ADS projesini anlatmak için il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak tek tek ev ziyaretleri yaptıklarının altını çizen Nazlıaka, “Umudun elçileri olarak 1 milyon 168 bin 787 haneyi ziyaret ettik. ADS hakkında özellikle ev kadınlarına ve yoksul mahallelere odaklandık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

STK`larla, emek ve meslek örgütleri ve siyasi partiler ile sık sık yan yana geldiklerini, kadın hakları mücadelesini büyüttüklerini söyleyen Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi`ne ilişkin sürecin yakın takipçisi olduk, hukuksuzluğa dikkati çektik. Danıştay`da gerçekleşen her duruşmaya katıldık ve İstanbul Sözleşmesi`nden vazgeçmediğimizi ifade ettik” diye konuştu.

"ANA HEDEFİMİZ PARTİYİ İKTİDARA TAŞIMAK"

Nazlıaka, hedeflerini şöyle sıraladı:

“Ana hedefimiz, partimizi iktidara taşımak. Bunun için ev ev dolaşarak politikalarımızı anlatmaya devam edeceğiz. YaşamHak projemizle mağdur kadınlara, ADS ile yoksul kadınlara, Siyasi Partiler Yasası ile bilinçli kadınlara ulaşmayı sürdüreceğiz. Türkiye`de kadın hareketine önderlik edeceğiz. Karar mekanizmalarına daha fazla kadın taşımak için mücadele edeceğiz.”

CEMAL NADİR KARİKATÜRÜ HEDİYE EDİLDİ

Nazlıaka, toplantının sonunda Kılıçdaroğlu`na, 1944 yılında ünlü karikatürist Cemal Nadir tarafından yapılan ve 2. Dünya Savaşı sırasında barışa özlemi anlatan karikatürü hediye etti. Kılıçdaroğlu, yönetimde ikinci yıl dönümünü kutlayan Kadın Kolları MYK üyeleri ile birlikte pasta kesti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA