4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

ÜNAL ÇEVİKÖZ`DEN ERDOĞAN`A: “BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ, DİPLOMATİK BİR SÖYLEM DEĞİL. TÜRKİYE İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGI YARATIYOR”


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, “Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2022 Pazar 11:25   Okunma : 540

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, “Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Yunanistan`ın S-400`lerin kullanılması için Türkiye`yi tahrik ettiğini belirten Çeviköz, KRT TV`de dün gece yayınlanan “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu`nun sorularını yanıtladı. Emekli Büyükelçi Çeviköz özetle şunları söyledi:

“Yunanistan, Türkiye`yi tahrik ederek bir kıvılcım parlatmak istiyor. Türkiye şimdilik bu tuzağa düşmüyor. Ancak Cumhurbaşkanının ‘Bir gece ansızın geliriz` ifadesi ortalığı karıştırdı. Bu tehdit olarak algılandı. ABD`den başlayarak birçok ülke Yunanistan`ın arkasında saf tuttu. Zaten esas maksat bu. Yunanistan bunu kullanıyor.

‘Bir gece ansızın gelebiliriz` diplomatik bir söylem değil. Türkiye ile ilgili olumsuz algı yaratıyor. Türkiye`nin kuvvet kullanarak dış politika uygulamak istediği havası doğuruyor. Dünyada ciddi kuşku yaratıyor.

“S-400`ÜN DEVREYE SOKULMASI TÜRKİYE`Yİ ZOR DURUMDA BIRAKIR”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya evrilmesini beklemiyorum. Her iki taraf için zarar verici olur. Kaldı ki NATO`yu da bu durum çok rahatsız eder, böyle bir çatlağa izin verilmez.

Ama S-400`lerin devreye girmesi için Yunanistan sürekli tacizde bulunuyor. Türkiye madem aldı S-400`ü kullanmak durumundadır, ama kullandığı andan itibaren NATO ve ABD`nin Türkiye`ye yönelik uyarılarını da somutlamış, kanıtlamış olur. S-400`ün devreye sokulması Türkiye`yi zor durumda bırakır.

“TÜRKİYE`NİN SURİYE OPERASYONUNA ABD VE RUSYA KIRMIZI IŞIK YAKMIŞ DURUMDA”

Suriye`ye harekatı Cumhurbaşkanı Erdoğan dile getirdi ama zaman içinde sönümlendi. Pentagon`dan yapılan açıklamayla karşı çıkıldı. Putin de tasvip etmediğini iletti. Türkiye`nin Suriye operasyonuna ABD ve Rusya değil turuncu, kırmızı ışık yakmış durumda.

Türkiye şu anda sadece Rusya, biraz İran ve biraz da Çin ile yakınlaşan ülke algısı yaratıyor. Ukrayna`ya saldırı sonrasında Rusya`ya yaptırımlara katılmaması bu algıyı başlattı. Son Balkan gezisinde Erdoğan`ın Putin haklı sözleri batıda büyük yankı yaptı.”  

“9 EYLÜL İZMİR`İN ÖZELİNDE KURTULUŞ MÜCADELESİNİN SONUCUDUR. KÜÇÜMSENECEK BİR TARAFI YOKTUR”

İzmir`deki coşkuyu anlamak için tarihi iyi okumak, iyi öğrenmek gerektiği düşüncesindeyim. Maalesef çok üzücü bir şekilde dünkü kutlamaları küçümseyen yorumlar gördüm, bu aslında cehalettir, çünkü tarihimizi bilmemektir.

Neden İzmir`in kurtuluşu bu kadar önemseniyor sorusu yanlış bir sorudur, çünkü özünde Kurtuluş mücadelesi zaten bir Türk Yunan savaşıdır. Yunan askerlerinin İzmir`e çıkmasıyla esas kara savaşları başlamıştır. 9 Eylül İzmir`in özelinde kurtuluş mücadelesinin sonucudur. Küçümsenecek bir tarafı yoktur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA