4 Mayıs 2026 Pazartesi

13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı  
 
     
   

PSİKİYATRİ UZMANI KARGI: "ÖĞRENCİLERE AŞIRI DERS YÜKLEMESİ YANLIŞ OLUR"


Psikiyatri Uzmanı Doktor Nurettin Kargı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci velileri ve öğretmenlere “Birden ödev verip onların gözünü korkutmadan yavaş yavaş kendisini sevdirmesi gerekir, aşırı ders yüklemesi yanlış olur” uyarısında bulundu.

 

Tarih : 12 Eylül 2022 Pazartesi 18:08   Okunma : 470

Psikiyatri Uzmanı Doktor Nurettin Kargı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci velileri ve öğretmenlere “Birden ödev verip onların gözünü korkutmadan yavaş yavaş kendisini sevdirmesi gerekir, aşırı ders yüklemesi yanlış olur” uyarısında bulundu.

Psikiyatri Uzmanı Doktor Nurettin Kargı, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle veli ve öğretmenlere uyarılarda bulundu. Kargı, şunları söyledi:

YAVAŞ YAVAŞ OKULA ADAPTASYON SAĞLANMALI”

"Uzun süren yaz tatilinde çocukların yatma kalkma saatleri, dengeleri bozuldu. Ailelerin tatil dolayısıyla hayat tempolarında değişiklik oldu. Çocukların kayıt kaygıları, bir üst sınıfa geçmeleriyle birlikte çocukların beklenti ve heyecanları iç içe karıştı. Yeni anaokuluna veya birinci sınıfa başlayan çocukların birçok problemleri oluyor. Bunlar anneden aileden ayrılmak istemiyorlar. Bu durumda ailelerin çocuklarına karşı suçlayıcı değil onları rahatlatıcı tavırlar göstermesi, onları zorlayıcı, ‘ders çalış, dersinden geri kalıyorsun` tarzında yaklaşımlar doğru değil. Çocukları yavaş yavaş erken saatlerde yatırmak, beslenmelerine dikkat etmek, giyim-kuşam, istirahatlarına dikkat etmek, yani birden hemen okul havasına değil de yavaş yavaş geçiş yaparak okula adaptasyonu sağlanmalı. Ailelere en büyük görev bu düşüyor. Çocukların okula adaptasyonu hemen olmaz, aşağı yukarı bir ay sürer. Yeni öğretmen, yeni arkadaşlar, yeni sınıf; çocuklarda heyecan, kaygı, stres olur. Onları anlayışla karşılayıp azarlamadan, onlara sıcak yaklaşımlar yapıp dışarıda biraz gezmelerine, oynamalarına fırsat verip, çocuklara yüklenmemeleri iyi olur kanaatindeyim.

"AŞIRI DERS YÜKLEMESİ YANLIŞ OLUR"

Öğretmenler de uzun bir tatil sürecinden döndüğü için üzerlerinde büyük stresler olur. Yeni öğrencilerle tanışma durumlarıyla karşı karşıya kaldıkları için onlar da aynı şekilde uyum ve adaptasyon sorunu yaşarlar. Tatil dönüşü bütün meslek gruplarında olduğu gibi öğretmenlerde daha fazla olur. Çocuklara daha anlayışlı, iyi yaklaşımlar göstermesi ve birden ödev verip onların gözünü korkutmadan yavaş yavaş kendisini ve okulu sevdirmesi gerekir, aşırı ders yüklemesi yanlış olur."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA