4 Mayıs 2026 Pazartesi

09:12   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”  
 
     
   

28 SURİYELİ DAHA "GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ" KAPSAMINDA ESENYURT`TAN ÜLKELERİNE DÖNDÜ


İstanbul`un Esenyurt ilçesinden, ülkelerine dönüş yapan Suriyelilere 28 kişi daha eklendi. Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, herkesin kendi memleketinde mutlu ve huzurlu olacağını belirterek “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonu kapsamında gönderimlerin devam edeceğini söyledi.

 

Tarih : 13 Eylül 2022 Salı 15:39   Okunma : 309

İstanbul`un Esenyurt ilçesinden, ülkelerine dönüş yapan Suriyelilere 28 kişi daha eklendi. Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, herkesin kendi memleketinde mutlu ve huzurlu olacağını belirterek “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonu kapsamında gönderimlerin devam edeceğini söyledi.

Esenyurt Belediyesi`nin “Gönüllü Geri Dönüş” organizasyonuyla 28 Suriyeli daha ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar ve Hatay Yayladağı Sınır Kapısı`na doğru bir yola çıktı. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler, güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak. Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt “Yaklaşık 3 bin 400 kişiyi bizim dönemimizde memleketlerine geri gönderdik. Bu süreç devam edecek. Biz, insanların kendi memleketinde daha huzurlu ve mutlu olacağını düşünüyoruz. Hem onların huzuru, mutluluğu için hem buradaki vatandaşlarımızın kendi semtlerinde daha mutlu yaşamaları için çalışmamız devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Herkesin kendi memleketinde mutlu olacağını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt şunları ekledi:

BOZKURT: GİTTİKTEN SONRA 5 YIL DÖNMEMEYİ TAAHHÜT EDİYORLAR

“Esenyurt`ta çokça yabancı uyruklu konuğumuz var. Tabii bunların büyük bir bölümü Suriyeli vatandaşlar. Oradaki koşullar düzeldikçe geriye dönmek isteyenlerin sayısı artıyor. Biz de bunu hızlandırmak için aracılık ediyoruz. Bizim yaptığımız işlem şu; dışarıdan gelen yabancı uyruklu vatandaşlarla irtibata geçiyoruz. Gitmek isteyenlerin, onlar adına işlemlerini yapıyoruz. Araç tahsisini yapıyoruz ve araçtaki iaşe, gıda ne ihtiyaç varsa karşılıyoruz. Kendilerini sınıra kadar bırakıyoruz. Onlar da gittikten sonra 5 yıl dönmemeyi taahhüt ediyorlar. Temennimiz, herkesin kendi memleketinde mutlu, huzurlu yaşaması. Orada savaş varken insanları çok fazla zorlamak iyi olmaz ama bölge istikrara kavuştuğunda biz vatandaşların tümünün olmasa bile önemli bir bölümünün gideceğini varsayıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da temennisi bu yönde. Gitmek isteyen ne kadar fazla olursa bizim için o kadar iyi olur” diye konuştu.

“SAVAŞ BİTTİĞİNDE HERKES GİDECEK”

Eşini ve çocuklarını Suriye`ye uğurlayan Mahmoud Alyounus, savaş bittiğinde herkesin Suriye`ye döneceğini söyleyerek şunları ekledi: Herkesten Allah razı olsun, bize kapı açtılar, içeri aldılar. Buraya geldik, herkes kardeşimiz oldu, arkadaşımız oldu. Burada mutluyum. Hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah savaş bittiğinde herkes gidecek, kimse kalmayacak ama biz burada 2020`den sonra biz çok sıkıntı yaşadık. İki yıl oldu, çocuğuma hâlâ kimlik vermediler. Şimdi Suriye`ye gönderiyorum, ispat istiyorlar. Benim çocuğum hasta oldu, sekiz tane özel hastane kabul etmedi sigorta olmadığı için. Hepsi çok para istiyor. Şimdi biraz çalışıp, para toparlayıp göndereceğim.

8 YILIN ARDINDAN SURİYE`YE DÖNÜŞ

Türkiye vatandaşlarıyla yıllardır kardeş gibi yaşadıklarını ifade eden Hasan Bekir “2014 yılında Türkiye`ye geldim. Herkesten Allah razı olsun, kaç senedir burada kardeş gibi yaşıyoruz ama her şeyin sonu var. Dönmemiz lazım. Herkesin kalbinde ülkesi var. Burada özleyeceğim çok insan var ama gitmemiz gerekiyor. Orada babam vefat etti, annemin yanına gidiyorum. Başka belediyeler böyle uygulamalar yapmıyor. Esenyurt Belediye Başkanı`na teşekkür ediyorum” dedi. Halid Dingil ise şöyle konuştu: Dokuz yıldır Türkiye`deyim. Türkiye`yi seviyorum, gitmek istemiyorum ama hayat zor olduğu için gideceğim. Esenyurt Belediyesi`nden Allah razı olsun.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA