20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

ÇORUM`DA ÜRETİCİLER FİYATLARI PROTESTO ETMEK İÇİN AYÇİÇEĞİNİ VALİLİK ÖNÜNE DÖKMEK İSTEDİ, POLİS İZİN VERMEDİ


Ayçiçeği fiyatının 7 liraya kadar düşmesini protesto etmek isteyen Çorumlu üreticilerin traktörlerle getirdikleri ayçiçeğini valilik önüne dökmesine polis ekipleri izin vermedi. 85 yaşındaki üretici Nafiye Yılmaz, "Çiçeği kurutacağız diye bu yaşta ellerim mahvoldu. 12 lira dediler geldik 8 lira fiyat veriyorlar bu kadar emeğe yazık günah" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 14 Eylül 2022 Çarşamba 16:22   Okunma : 331

ERKAN KARACA

Ayçiçeği fiyatının 7 liraya kadar düşmesini protesto etmek isteyen Çorumlu üreticilerin traktörlerle getirdikleri ayçiçeğini valilik önüne dökmesine polis ekipleri izin vermedi. 85 yaşındaki üretici Nafiye Yılmaz, "Çiçeği kurutacağız diye bu yaşta ellerim mahvoldu. 12 lira dediler geldik 8 lira fiyat veriyorlar bu kadar emeğe yazık günah" diye tepki gösterdi.

Çorumlu üreticiler, ayçiçeği fiyatının 12 lira olarak açıklanmasına karşın alım fiyatının 7-8 liraya kadar düşmesini protesto etmek için ayçiçeği yüklü traktörleri ile şehre geldi. Ancak Tuzcular Kavşağı`nda polis engeli ile karşılanan üreticilerin merkeze girmesine izin verilmedi. Öte yandan polis ekipleri tarafından İskilip kavşağı, Burunçiftlik ve ilin giriş noktalarında önlemler alınarak ayçiçeği yüklü traktörlerin il merkezine girişleri önlendi. Firma sahiplerinin verdiği fiyatların üretici ile dalga geçmek anlamına geldiğini, ayçiçeği için harcanan giderlerin zaten 11-12 lirayı bulduğunu belirten çiftçiler, seslerinin duyulmasını istedi. "Sesimizi duyan kimse yok" diyen çiftçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

"SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ"

Alaca`nın İmat köyünden gelen Süleyman Taşar, 600 dönüm arazi işlediğini ve bir haftadır borsaya ayçiçeği getirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`ın fiyat olarak 12 lira açıkladığını ancak borsadakilerin 7-8 liradan alım yapmak istediğini anlattı. Mazot alamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Taşar, “Ürünümüzü değerinde almıyorlar mağdur edildik, sesimizi duyuramıyoruz" dedi.

Ticaret borsasında ayçiçeğine 7 lira fiyat verildiğini ve fiyat verirken tüccarın güldüğünü dile getiren Celal Erdal isimli çiftçi, “Devlet 12 lira taban fiyat açıkladı” denildiğinde ise tüccarın ‘Git o zaman devlete sat` yanıtını verdiğini anlattı.

"DEPOLAR DOLU OLDUĞU İÇİN DÜŞÜK FİYAT VERİLİYOR"

Borsaya ayçiçeği getiren çiftçilerden Orhan Boran, tüccarın depolarının dolu olması nedeniyle düşük fiyat verdiğini belirterek, “Depolar boş olsaydı onlar bizim peşimizden koşardı” dedi.

Çiftçilik yapan oğlunun rahatsız olması nedeniyle destek amacıyla onunla birlikte köyden geldiğini anlatan 85 yaşındaki Nafiye Yılmaz, "Çiçeği kurutacağız diye bu yaşta ellerim mahvoldu. 12 lira dediler geldik 8 lira fiyat veriyorlar bu kadar emeğe yazık günah" dedi. Oğlunun 5 kez ameliyat olduğunu ve başına bir şey gelecek endişesi ile gece yanında geldiğini anlatan Yılmaz, "Güneşin altında akşam yediğim ekmekle duruyorum. Üzümcü geçiyor utanarak bir salkım istedim ağzım kurudu. Zor geçiniyoruz ayakta zor duruyoruz. Ağlıyorum öfkeden sıkıntıdan" ifadelerini kullandı.

Ticaret Borsası`na geçen çiftçi, sorununa çare bulamayınca eyleme devam etmek istedi, ancak polis ekipleri eyleme izin vermeyerek borsanın kapılarını araçlarla kapattı.

  GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

  • Çiftçilerin Eylemi
  • Traktörlerin Geçişleri
  • Borsa Önü Bekleyen Çiftçiler
  • Polis Ekiplerinin Araçlarla Borsa Çıkışını Kapatması
  • Çiftçi Süleyman Taşar
  • Çiftçi Celal Erdal
  • Çiftçi Orhan Boran
  • Nafiye Yılmaz

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA