25 Ağustos 2025 Pazartesi

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL`DEN LEVENT BÜLBÜL`E: “BİZLER, SİZİN GİBİ SUÇ ÖRGÜTLERİNİN KOĞUŞLARINA GİTMEYİZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİYLE KOL KOLA GİRMEYİZ”


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül`ün, CHP`nin e-ticarete ilişkin kanunun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvurmasına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Özel, “Ey Levent Bülbül, Anayasa Mahkemesi gayrimeşru bir yer mi ki Anayasa Mahkemesi`ne bir başvuru yapılınca feryat ediyorsun. Biz, elbette Anayasa`nın sağladığı bu çok önemli güvence doğrultusunda Anayasa Mahkemesi`ne başvuru hakkımızı kullanırız. Bizler, sizin gibi suç örgütlerinin koğuşlarına gitmeyiz, suç örgütü liderleriyle kol kola girmeyiz” dedi.

 

Tarih : 15 Eylül 2022 Perşembe 18:46   Okunma : 723

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül`ün, CHP`nin e-ticarete ilişkin kanunun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi`ne (AYM) başvurmasına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Özel, “Ey Levent Bülbül, Anayasa Mahkemesi gayrimeşru bir yer mi ki Anayasa Mahkemesi`ne bir başvuru yapılınca feryat ediyorsun. Biz, elbette Anayasa`nın sağladığı bu çok önemli güvence doğrultusunda Anayasa Mahkemesi`ne başvuru hakkımızı kullanırız. Bizler, sizin gibi suç örgütlerinin koğuşlarına gitmeyiz, suç örgütü liderleriyle kol kola girmeyiz” dedi.

Muhammed Levent Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada, CHP`nin e-ticarete ilişkin kanunun bazı maddelerinin iptali için AYM`ye başvurmasını eleştirmişti. Bülbül, “CHP`li Özgür Özel, basın toplantısı düzenleyerek iptal davasının açılmasının normal olduğunu, sadece bir maddenin iki fıkrası ile ilgili iptal taleplerinin olduğunu ifade etmiş. Yani davanın basit bir iki düzeltme talebi olduğu havasını vermeye çalışmış. CHP`li Özgür Özel de çok iyi biliyor ki iptali istenen o iki fıkra, kanun teklifinin en önemli nirengi noktasını oluşturmaktadır. Belli ki işi pişkinliğe vurarak içinde bulundukları çelişkiyi ve tutarsızlığı gizlemeye çalışmaktadırlar. CHP`li Engin Altay, hararetle e-ticaret kanununu savunuyorken şimdi neden sus pus oldu? Anlaşılan bir yerlerden gelen talimat, CHP`nin Meclis iradesine galip gelmiştir. Son derece önemli, milli bir kanuna CHP eliyle büyük bir darbe vurulmuştur. Takdir büyük Türk milletinindir” demişti.

“ANAYASA MAHKEMESİ`NE BAŞVURU HAKKIMIZI KULLANIRIZ”

Özgür Özel, Muhammet Levent Bülbül`e bugün yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Özel`in açıklaması şöyle:

“E-Ticaret Kanunu`na ilişkin Anayasa Mahkemesi`ne yaptığımız başvuruya Milliyetçi Hareket Partisi de Adalet ve Kalkınma Partisi`nden esinlenerek itirazda bulunmuş. Ey Levent Bülbül, Anayasa Mahkemesi gayrimeşru bir yer mi ki Anayasa Mahkemesi`ne başvuru olunca feryat ediyorsun. Biz, elbette Anayasa`nın sağladığı bu çok önemli güvence doğrultusunda Anayasa Mahkemesi`ne başvuru hakkımızı kullanırız. Bizler, sizin gibi suç örgütlerinin koğuşlarına gitmeyiz, suç örgütü liderleriyle kol kola girmeyiz. Anayasa`dan yetkisini alan bir başvuruyu yapmış olmamız sizi neden bu kadar rahatsız etmektedir? Unutulmamalıdır ki Anayasa Mahkemesi`ne başvuru, ana muhalefet partisine verilmiş bir hak olmanın yanında topluma karşı bizlerin bir ödevi ve sorumluluğudur.

“ANAYASA MAHKEMESİ`NDEN KORKMAYIN”

E-Ticaret Kanunu üzerinden millilik taslamayın. Siz mi millisiniz? Siz ki TDİ ve TCDD`ye ait olan ve özelleştirilmiş limanların işletme sürelerinin 49 yıllığına artırılmasına ilişkin işleticilere getirilen ve devleti zarara uğratacak kanuna çıtınız çıkmadan ‘evet` oyu verdiniz. Sen ki millete verdiği emeklilikte yaşa takılanlar sözünün arkasında duramamış bir partinin grup başkanvekilisin. Sen ki millete verdiği sözleri unutup, bir tek kişiden gelen, saraydan gelen talimatlarla siyaset yapan, yasama organının gündemini o talimatlarla şekillendiren birisin. Sen ki nice vatandaş aleyhine, ülke aleyhine kanuni düzenlemeye el kaldırmış, ‘evet` oyu vermiş birisin. Saraydan gelince ülkenin aleyhine, yandaşların ya da yabancıların lehine her karara, her teklife, her düzenlemeye gözü kapalı ‘evet` diyenlerin şu gösterdiği hassasiyete bak! Bu kanunun tümünü Anayasa Mahkemesi`ne taşıdığımız gibi bir algıyı boşu boşuna yaymayın. Kaldı ki bu kanun madem bu kadar önemli, kanun yürürlük tarihi neden 1 Ocak 2023`tür? Madem bu kanun çok önemli, neden kanunun bazı fıkraları 1 Ocak 2024`te yürürlüğe girecektir? Biz, bu kanunu destekliyoruz. Ancak ölçülülük ilkesi gereği hukukçularımız bazı fıkralarda aykırılık tespit etti. Anayasa Mahkemesi denetiminden korkmayın. Anayasa`ya aykırı işlem yapmayın diye titizleniyoruz. Korkmayın, Anayasa Mahkemesi iptal kararı verirse yenisini yine bu Meclis yapacaktır. Ancak o zaman Adalet ve Kalkınma Partisi muhalefette olacaktır, siz de Meclis dışında kalmazsanız yine muhalefet partisi olacaksınız.

“PARTİMİZ TALİMATLA İŞ YAPMAZ”

Siz de çok iyi biliyorsunuz ki CHP, bir yerlerden gelen talimatla iş yapmaz. Talimatla işi Cumhur İttifakı`nın, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin ve Milliyetçi Hareket Partisi`nin yaptığını herkes bilmektedir. Artık partimize iftira atmayı, yalan söylemeyi bırakın. İlla bir konu hakkında açıklama yapacaksanız, bir haftadır hiçbir MHP yetkilisinin sesini çıkarmadığı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı`nızla ilgili iddialara açıklık getirin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA