4 Mayıs 2026 Pazartesi

10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!  
 
     
   

MURAT BAKAN: "SİBER SUÇLARLA MÜCADELE BİRİMİNİN İÇİŞLERİ BAKANI`NIN ŞAHSİ VE SİYASİ AMAÇLARI İÇİN KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ"


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya geçirilen bilişim uzmanlarının, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun şahsi ve siyasi hedeflerini yerine getirmek için görevlendirildiği yönünde iddialar olduğunu belirterek, "Söz konusu birimin amacı bu değildir ve olamaz. Siber suçlarla mücadele biriminin, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı`nın şahsi ve siyasi amaçları için kullanılması kabul edilemez” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:37   Okunma : 481

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya geçirilen bilişim uzmanlarının, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun şahsi ve siyasi hedeflerini yerine getirmek için görevlendirildiği yönünde iddialar olduğunu belirterek, "Söz konusu birimin amacı bu değildir ve olamaz. Siber suçlarla mücadele biriminin, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı`nın şahsi ve siyasi amaçları için kullanılması kabul edilemez” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya geçirilen bilişim uzmanları ile ilgili iddiaları TBMM gündemine getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Bakan, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü`nün Siber Suçlarla Mücadele Birimi`nde görev yapmaları için belirlenen 500 kişinin daimi kadroya atanmaları sürecinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun talimatıyla bir çalışma ekibi oluşturulduğu ve çalışma ekibinde, hukuk müşavirliği, strateji dairesi, idari ve mali işler dairesi, ikmal dairesi, personel dairesi ve siber suçlarla mücadele dairesinden başkan yardımcısı konumunda üst düzey 6 polis müdürünün yer aldığını kaydeden Bakan, komisyonun kadroya atanma süreciyle ilgili yaptığı çalışmalarda, Emniyet`ten bakanlığa gönderilen listenin değiştirildikten sonra yeniden Emniyet`e gönderildiğini ileri sürdü.

Murat Bakan, daimi siber suçlarla mücadele birimine alınacak sivil uzmanların listesindeki isimlerin değiştirildiğinin tespit edilmesi sonrası yeni bir komisyon oluşturulduğu ve kurulan yeni komisyonun Hazine ve Maliye Bakanlığı`nın sözlü olarak belirttiği “olumsuz” görüşüne rağmen kadro değişiminin gerçekleştirilmesinde sakınca görmediği ve 496 sivil siber suçlarla mücadele uzmanının daimi kadroya geçirildiğini iddiasını dile getirdi.

Söz konusu kadro geçişine uygunluk vermeyen ilk komisyonun 5 üyesinin Ankara dışına tayin edildiği ve almaları gereken 1. sınıf emniyet müdürlüğü rütbe terfilerinin verilmediği; kadro geçişine onay veren ikinci komisyon üyelerinin ise terfi ettirildiği, bu sürecin sonunda kadroya alınan siber uzmanların bir bölümünün de görevlerinin dışında sosyal medya mecralarında “bot hesaplar üzerinden” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lehine çalışma yürüttüğü yönünde iddiaların olduğunu belirten Bakan, şunları ifade etti:

"Bilişim konusunda yetkin olmayan kişilerin kişisel bağlantıları nedeniyle veya siyasi sebeplerle kadroya geçirildiği, buna direnen komisyon üyelerinin cezalandırılırken, onay veren ikinci komisyon üyelerinin terfi ettirildiği, kadroya geçirilen söz konusu personelin ise kamu yararına çalışmak yerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun sosyal medyadaki çalışmalarını yürüttüklerine yönelik ciddi iddialar bulunuyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun siyasi hedeflerinin, üstlendiği en ala görev olan İçişleri Bakanlığı`nın görev ve sorumluluğundan önce geldiğine çok defa şahit olduk. İçişleri Bakanlığını, görev yapan emniyet mensuplarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek yerine şahsi aparatı olarak kullanmaya çalışan bir bakandan öteye gidememiştir kendisi. Siber suçlarla mücadele biriminin, İçişleri Bakanı`nın siyasal çalışmalarında kullanıldığı ve İçişleri Bakanı`nın siyasi rakiplerine karşı sosyal medya kampanyaları düzenlediği, kurum içinde maaş promosyonu örneğinde olduğu üzere anayasal haklarını arayan polis memurlarını tespit etme gibi hafiyelik faaliyetlerinde kullanıldığı belirletilmektedir. Söz konusu birimin amacı bu değildir ve olamaz. Siber suçlarla mücadele biriminin, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine İçişleri Bakanı`nın şahsi ve siyasi amaçları için kullanılması kabul edilemez.”

Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya şu soruları yöneltti:

  • Siber uzman olarak teşkilata kimler alınmıştır?
  • Kadro geçişine uygunluk vermeyen ilk komisyonun beş üyesinin Ankara dışına tayin edildiği ve almaları gereken 1. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbe terfilerinin verilmediği; ancak kadro geçişine onay veren ikinci komisyon üyelerinin ise terfi ettirilerek önemli görevlere getirildiği iddialarına yönelik açıklamanız nedir?
  • Bilişim konusunda yetkin olmayan kişilerin kişisel bağlantıları nedeniyle veya siyasi sebeplerle kadroya geçirildiği iddiaları doğru mudur?
  • Siber uzman olarak taşeron işçi statüsünden daimi kadroya kaç bilişim uzmanı atanmıştır? Atamalarda hangi kriterler belirleyici olmuştur? Kanunlar ve kurallar mı yoksa İçişleri Bakanı olarak sizin dahliniz mi belirleyici olmuştur?
  • Daimi kadroya geçen isimlerin, İçişleri Bakanı olmanızdan sonra bakanlığa getirdiğiniz yakın çalışma ekibinizden olduğu doğru mudur?
  •  Siber uzmanlar arasında resmi olarak Siber Suçlarla Mücadele Dairesi`nde gözüküp, fiilen sizinle birlikte çalışan ya da bizzat sizin verdiğiniz görevleri yürütenler var mıdır? Var ise bunun yasal dayanağı nedir?
  • Söz konusu personelin kamu yararı yerine, şahsınız adına çalıştıkları ve sosyal medyadaki çalışmalarınızı yürüttükleri iddiaları doğru mudur? İçişleri Bakanı olarak böyle bir yapılanmaya ihtiyaç duymanızın sebebi nedir?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, İçişleri Bakanı`nın siyasi rakiplerine karşı sosyal medya kampanyaları düzenlemekte midir?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, kurum içinde maaş promosyonu örneğinde olduğu üzere Anayasal haklarını arayan polis memurlarını tespit etme amacıyla kullanılmakta mıdır?
  • Siber suçlarla mücadele birimi, suç ve suçluyla mücadele ve halkın güvenliğini sağlamak yerine şahsi ve siyasi amaçlar için mi kullanılmaktadır?

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA