31 Aralık 2025 Çarşamba

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

TUNÇ SOYER, İZMİR`DE İKTİSAT KONGRESİ DÜZENLEYECEKLERİNİ AÇIKLADI: "TÜRKİYE`NİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAĞIZ, CHP İKTİDARINDA YOLUMUZU AYDINLATACAK"


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP`nin Seferihisar`daki değerlendirme toplantısında, İzmir`de iktisat kongresi düzenleyeceklerini açıkladı. Soyer, “Türkiye`nin geleceğine ışık tutacağız ve CHP iktidarında elinde bulunduracağı bu doküman, bilgi ve belgeleri, yolumuzu aydınlatacak katkı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2022 Cuma 12:37   Okunma : 787

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP`nin Seferihisar`daki değerlendirme toplantısında, İzmir`de iktisat kongresi düzenleyeceklerini açıkladı. Soyer, “Türkiye`nin geleceğine ışık tutacağız ve CHP iktidarında elinde bulunduracağı bu doküman, bilgi ve belgeleri, yolumuzu aydınlatacak katkı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

CHP`nin İzmir`in Seferihisar ilçesinde düzenlediği TBMM 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı bugün başladı. İki gün sürecek toplantının açış konuşmalarını, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir`de iktisat kongresi düzenleyeceklerini açıkladı ve “Aslında yüzüncü yıllarda mutlaka, yeni bir yüzyıla girerken geçmiş yüzyılla ilgili bir değerlendirme yapmak gerekir. Tarihe bakmayı biraz araba kullanırken dikiz aynasına bakmaya benzetiyorum. Kazasız, belasız ileri gitmek için mutlaka arada bir dikiz aynasına bakmak gerekiyor. Bizim de yapmak istediğimiz şey bu aslıda, İktisat Kongresi`nin yüzüncü yılı vesilesiyle” dedi.

Soyer, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken düzenlenen İzmir İktisat Kongresi`nin tarihinden bahsederek şunları söyledi:

“Dört ayrı grup olarak toplanılıyor; işçiler, çiftçiler, tüccarlar ve sanayiciler. Biz de uzun çalışmalardan sonra Sayın Genel Başkan`ımızın onayı ve Sayın Faik Öztrak, Sayın Selin Sayek Böke ve Sayın Fethi Açıkel hocalarımızın rehberliği ile bu süreci başlattık. 10 Ağustos`ta işçi ve çiftçi buluşmalarının ilkini tamamladık, 23 Ağustos`ta tüccar ve sanayici buluşmalarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki zaman dilimi içinde dört ayrı grupla buluşmaları sürdürüyor olacağız. Dört masada ortaya çıkan verileri akademisyenlerle tartışacağız. Bunlar, Birbirimizden Razıyız Masası, Doğa Masası, Tarih ve Gelecek Masası olacak.

İkinci safhasına başladığımız bu süreçte iki de ilavemiz olacak. 100 yıl önce yapılmayan iki yurttaş forumu düzenliyoruz. O gün bulunmayan girişimciler, inovatif tasarımcılar, bütün bunların içine gireceğiz. Gençlerin ve kadınların da söz hakkı olacak. İki ayrı yurttaş forumu düzenleyeceğiz. Akdeniz Yerel Yönetimler Forumu düzenleyeceğiz. Bu politikaların oluşmasıyla ilgili uluslararası boyutlarını değerlendirecek zemin yaratmak istiyoruz.

Bu derin umutsuzluk, gelecek kaygıları içinde, bugünün siyasal ikliminde gelecekte oluşturacağımız siyasi kararlara zemin teşkil edecek talepler, beklentiler ve çözüm önerilerini gündemimize getirmiş olacağız. Türkiye`nin geleceğine ışık tutacağız ve CHP iktidarında elinde bulunduracağı bu doküman, bilgi ve belgeleri, yolumuzu aydınlatacak katkı olarak değerlendiriyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA