5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

OTİZMLİ GENCİN ÖZEL BAKIMEVİNDE İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI ÜZERİNE AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Büyükçekmece`de bulunan özel bir bakımevinde hayatını kaybeden otizmli Mehmet Eres`in (20), kurumdaki hemşirelerin gözü önünde hasta bakıcı tarafından işkenceyle öldürüldüğü iddiası üzerine aile savcılığa başvurdu. Mehmet`in öldüğü gecenin kamera görüntülerini izleyen aile, çocuklarının sandalyeye bağlandığını, boğazının sıkıldığını ve dakikalarca darp edildiğini gördü. Kurum ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunan aile, ayrıca kurum hakkında 1 milyon lira manevi tazminat davası açtı. Aile, buradan gelecek paranın, SMA hastası çocuklara bağışlanacağını belirtti.

 

Tarih : 26 Eylül 2022 Pazartesi 15:03   Okunma : 392

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Büyükçekmece`de bulunan özel bir bakımevinde hayatını kaybeden otizmli Mehmet Eres`in (20), kurumdaki hemşirelerin gözü önünde hasta bakıcı tarafından işkenceyle öldürüldüğü iddiası üzerine aile savcılığa başvurdu. Mehmet`in öldüğü gecenin kamera görüntülerini izleyen aile, çocuklarının sandalyeye bağlandığını, boğazının sıkıldığını ve dakikalarca darp edildiğini gördü. Kurum ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunan aile, ayrıca kurum hakkında 1 milyon lira manevi tazminat davası açtı. Aile, buradan gelecek paranın, SMA hastası çocuklara bağışlanacağını belirtti.

İstanbul Büyükçekmece`de bulunan özel bir bakım evinde kalan 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres`in 23 Temmuz 2022 tarihinde doğal nedenlerle hayatını kaybettiği kurum tarafından baba Murat Eres`e iletildi. Mehmet Eres`in naaşı otopsi yapılmadan ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, aile, çocuklarını defnettikten bir gün sonra gizli bir numaradan aranarak, çocuklarının şüpheli bir şekilde öldüğü haberini aldı. Aileyi arayan kişi, kurumdan, çocuklarının öldüğü geceye ait kamera görüntülerini istemelerini söyledi.

HEMŞİRELERİN GÖZÜ ÖNÜNDE SANDALYEYE BAĞLANARAK İŞKENCEYE MARUZ KALDI

Gizli numaradan aldıkları telefon üzerine kuruma başvuran aile, görüntülerin kendilerine verilemeyeceği cevabını aldıktan sonra Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurdu. Savcılığın kararı üzerine kurumdan o geceye ait görüntüleri alarak izleyen aile, olay gecesi Mehmet`in, kurumda çalışan hasta bakıcı ile aynı kurumda tedavi gördüğü halde hasta baktırılan iki kişi tarafından, kurumda çalışan hemşirelerin gözü önünde plastik sandalyeye bağlandığını, darp edildiğini, sandalyeye bağlı şekilde yerlerde süründüğünü ve boğazının sıkıldığını gördü.

Aile, görüntülerle birlikte savcılığa başvurarak, çocuklarının mezarının açılmasını ve otopsi yapılmasını talep etti. Talebi değerlendiren savcılığın kararı üzerine Mehmet Eres`in cesedi, 10 gün sonra otopsi yapılması için tekrar çıkarıldı.

Aile, özel bakımevi ve görüntülerdeki çalışanları hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı`na, “işkence”, “eziyet”, ve “adam öldürme” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

AİLE, ŞÜPHELİLERİN TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Soruşturma kapsamında savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerin, serbest bırakıldığı öğrenildi. Aile, savcılığa tekrar başvurarak, şüphelilerin tutuklanmasını talep etti. Aile ayrıca kurum hakkında 1 milyon TL`lik manevi tazminat davası açtı. Buradan gelecek paranın ise SMA hastası çocuklara bağışlanacağı belirtildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA