5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

TIPTA UZMANLIK KURULU TOPLANMADAN, ŞEHİR HASTANESİ İÇİN GENEL MÜDÜR İMZASIYLA HASTANE KAPATMA KARARINI BİLDİRDİLER


Sağlık Bakanlığı`nın; Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları, Dışkapı Yıldırım Beyazıt hastaneleri ile Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin kapatılması kararı için yasal prosedürü yerine getirmediği, bunun için öncelikle Tıpta Uzmanlık Kurulu`nun karar alması gerektiği bildirildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, kendilerinin uyarısı üzerine Sağlık Bakanlığı`nın kurulu bugün acil toplantıya çağırdığını, kendilerinin katılmadığı bu toplantıda alınan karara şerh koyacaklarını söyledi.

 

Tarih : 26 Eylül 2022 Pazartesi 16:39   Okunma : 528

Sağlık Bakanlığı`nın; Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları, Dışkapı Yıldırım Beyazıt hastaneleri ile Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin kapatılması kararı için yasal prosedürü yerine getirmediği, bunun için öncelikle Tıpta Uzmanlık Kurulu`nun karar alması gerektiği bildirildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, kendilerinin uyarısı üzerine Sağlık Bakanlığı`nın kurulu bugün acil toplantıya çağırdığını, kendilerinin katılmadığı bu toplantıda alınan karara şerh koyacaklarını söyledi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin`in 21 Eylül`de Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü`ne, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin kısmen, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin ise tamamen kapatılarak Etlik Şehir Hastanesi`ne taşınmasına yönelik yazı gönderdi.

KURULU TOPLANMADAN GENEL MÜDÜR KAPATMA KARARINI BİLDİRDİ

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, ANKA Haber Ajansı`nın sorusu üzerine 21 Eylül`de gönderilen bu yazının Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği`ne aykırı olduğunu, bu kararı ancak 14 kişiden oluşan Tıpta Uzmanlık Kurulu`nun oy çokluğu ile alabileceğinin altını çizdi.

ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞINDAN İKİ GÜN ÖNCE ACİL TOPLANTI

TTB`nin itirazları üzerine Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün çarşamba günü açılışı yapılacak Ankara Etlik Şehir Hastanesi`ne taşınan eğitim araştırma hastanelerinin kapatılması ile ilgili Tıpta Uzmanlık Kurulu`nu bugün saat 15.00`da acil toplantıya çağırdığı öğrenildi.

“ÇIKAN KARARA ŞERH KOYACAĞIZ”

Prof. Dr. Bulut, bu acil toplantı kararının 21 Eylül`de Genel Müdür Ahmet Tekin`in tek başına aldığı karara karşı itirazların önüne geçmek için verildiğini, bu usulsüzlüğe karşı açığı kapatmaya çalıştıklarını vurguladı. Bulut, TTB`nin bu 4 hastanenin kısmen ya da tamamen kapatılmasının hukuka aykırı olduğu ile ilgili kamuoyu oluşturmasının ardından Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün ilgili mevzuatı fark ettiğini o yüzden harekete geçtiğini savundu. Vedat Bulut, Tıpta Uzmanlık Kurulu üyelerinin çoğunun Sağlık Bakanlığı bürokratı olduğunu yani çoğunluğu rahatlıkla sağlayabileceklerini ifade etti. Bulut, TTB adına 14 üyeden biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Odabaşı`nın ve yine üye olan birkaç hastane başhekiminin de toplantıya katılmayacağını belirtti. Toplantıdan çıkan sonuca göre bundan sonra nasıl bir yol izleyeceklerini belirleyeceklerini ifade eden Bulut, kendilerine karşı çıkan karara şerh koyacaklarını belirtti. Bu hastanelerin kapatılmaları nedeniyle asistan eğitimlerinde sorunlar oluşacağına işaret ederek 3 hastaneden asistanların şimdiden Etlik Şehir Hastanesi`ne devredildiğini vurguladı.

“150 YATAK İÇİN YILLIK 5 MİLYAR LİRA HARCANMAZ”

Yeni bir hastane yapılması için bu hastanelerin kapatılmasına gerek olmadığının altını çizen Bulut, kapatılan hastanelerde toplam 7 bin 150 yatak olduğuna, Etlik Şehir Hastanesi`nin ise 7 bin 300 yataklı olduğuna değindi. Bulut, “150 yatak için yıllık 5 milyar lira harcanmaz. Bunun nedeni hastanelerde doluluk garantisi vermiş olması. Dışkapı ve Ulucanlar tamamen kapanıyor. 15 uzman ve 150 yatak kalıyor. Bu hastaneler eğitim veremeyecek” dedi.

Bulut, bu hastanelerin arazilerine ilerde iş merkezi ya da AVM yapılabileceğine de dikkat çekti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA