29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

İZMİR`DE BALKAN KÜLTÜR GECESİ YAPILDI... TUNÇ SOYER: "ARNAVUT MUSTAFA ÇAVUŞ`UN TORUNU OLARAK ARANIZDAYIM"


İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl 16`ncısını düzenlediği Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali, 12 ülkenin halk dansları ekiplerini Balkan Kültür Gecesi`nde buluşturdu. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün, yalnızca bu şehrin belediye başkanı olarak değil, Piriştine`den Ege`ye yerleşen Arnavut Mustafa Çavuş`un torunu olarak aranızdayım. İzmir`in manevi hudutları, yüzölçümünden daha büyük. Bu, sadece bir festival değil. Buluşmamız, İzmir`in atasına bağlılığını gösterdiği bir sadakat meydanıdır” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 10:58   Okunma : 328

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl 16`ncısını düzenlediği Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali, 12 ülkenin halk dansları ekiplerini Balkan Kültür Gecesi`nde buluşturdu. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün, yalnızca bu şehrin belediye başkanı olarak değil, Piriştine`den Ege`ye yerleşen Arnavut Mustafa Çavuş`un torunu olarak aranızdayım. İzmir`in manevi hudutları, yüzölçümünden daha büyük. Bu, sadece bir festival değil. Buluşmamız, İzmir`in atasına bağlılığını gösterdiği bir sadakat meydanıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16`ncı Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen Balkan Kültür Gecesi`ne katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası`ndaki geceye, Türkiye ile birlikte 12 ülkenin halk dansları ekipleri, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile eşi Müberra Beko, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, İzmir`deki Balkan derneklerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

"İZMİR BARIŞIN KENTİ"

Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün, yalnızca büyükşehir belediye başkanı olarak değil, Piriştine`den Ege`ye yerleşen Arnavut Mustafa Çavuş`un torunu olarak aranızdayım. İzmir`imiz, bir Balkan Türkü olan benim dedeme, onun tüm kader arkadaşlarına ve biz torunlarına kucak açtı. Yaralarımızı sardı, can oldu. Biliyorum ki demokrasinin beşiği olan bu coğrafyada ve şehrimizin cesur insanlarının yüreğinde çok güçlü bir maya var. O mayanın adı, uyum. Bu yüzden İzmir, her daim barışın ve hoşgörünün şehri olmuştur. Demokrasinin tohumları buradan tüm dünyaya yayılmıştır” dedi.

“ATAMIZDAN DEVRALDIK"

Festivalin ilk kez Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün talimatıyla yapıldığını anımsatan Başkan Soyer, şunları söyledi:

“‘Yurtta sulh, cihanda sulh` sözünün ete kemiğe büründüğü bu festivali Ata`mızdan devraldık ve İzmir`de bu büyük mirasın üzerine titriyoruz. Ne mutlu bize ki bugün bir kez daha Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali`nde bir aradayız. Yine çok renkliyiz, yine çok sesliyiz, yine çok nefesliyiz ve birlikte yine çok güzeliz. Bu yıl Balkan coğrafyasından ve ülkemizden yüzlerce sanatçı ve çok sayıda vatandaşımız bu festivalde buluştu. Üstelik bu, sadece bir festival değil. Buluşmamız, İzmir`in atasına bağlılığını gösterdiği bir sadakat meydanıdır. Bu meydanda bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamanın mümkün olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Çünkü burası, umudun yüzü İzmir.”

“İZMİR`İN MANEVİ HUDUTLARI YÜZÖLÇÜMÜNDEN BÜYÜK"

Başkan Soyer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir`in manevi hudutları, yüzölçümünden daha büyüktür. Kendisi Anadolu`da olmasına rağmen İzmir, aynı zamanda bir Balkan şehridir. Bu nedenle derin acılar yaşayarak yurtlarından koparılan Balkan kökenli vatandaşlarımızın sesi, sözü olmaya ve İzmir`in Balkan ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Ve bu ruh sayesinde Cumhuriyet`imizin ikinci yüzyılını İzmir`den yükselen demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacağız.”

Gecede Evrim Ateşler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Mübadele Korosu da konser verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA