5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN EKİPMAN DESTEĞİ İLE CEVİZLERİ MAKİNE SOYUYOR, 5 GÜNLÜK İŞ 1 SAATTE BİTİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, üreticilere alet-ekipman desteğini sürdürüyor. Bu destekler kapsamında ceviz soyma makinesini kullanan ceviz üreticilerinin ortalama 3 ile 5 gün aralığında yaptığı işi, makine 1 saatte yapıyor. Üretici bu sayede hem zamandan, hem de iş gücünden tasarruf sağlarken, ürünlerini de kısa sürede piyasaya ulaştırabiliyor.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 11:04   Okunma : 705

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, üreticilere alet-ekipman desteğini sürdürüyor. Bu destekler kapsamında ceviz soyma makinesini kullanan ceviz üreticilerinin ortalama 3 ile 5 gün aralığında yaptığı işi, makine 1 saatte yapıyor. Üretici bu sayede hem zamandan, hem de iş gücünden tasarruf sağlarken, ürünlerini de kısa sürede piyasaya ulaştırabiliyor.

Ekipman desteğinden Ayvagediği`ndeki ceviz üreticileri de yararlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Toroslar S.S. Ayvagediği Sulama Kooperatifi`ne teslim ettiği ceviz soyma makinesi, üreticinin yüzünü güldürdü. Makine gelir gelmez çalıştıran üreticiler hem zamandan, hem de iş gücünden tasarruf etmenin mutluluğunu yaşarken, ellerinden aylarca çıkmayan ceviz lekesinden de kurtulmuş oldu.

Sadece 10 dekarlık bir bahçeden toplanacak meyve ağırlığının, yetiştirilen çeşitlere göre 5 bin ile 7 bin kg arasında olduğu düşünüldüğünde, söz konusu ağırlıktaki cevizleri soymak üreticilerin günlerini alıyordu. Büyükşehir Belediyesi`nin teslim ettiği ortalama 900-1000 kilogram ceviz kavlatma kapasitesine sahip makine sayesinde artık üreticiler günlerce uğraşmak yerine 1 saatte tüm cevizlerini soyabiliyor.

HEM ZAMANDAN KAZANIYORLAR, HEM İŞ AKSAMALARI OLMUYOR

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 2022 yılı içerisinde Toroslar S.S. Ayvagediği Sulama Kooperatifi, Mut S.S. Dağ Pazarı Sulama Kooperatifi ve Gülnar S.S. Yassıbağ Sulama Kooperatifine 1`er adet olmak üzere, toplamda 3 adet ceviz soyma makinesi desteği sağladı.

Ayvagediği Mahallesi Muhtarı Ayhan Gümeli, mahallesine gelen ceviz soyma makinesi desteği için teşekkürlerini ileterek, “Bu işi yapan vatandaşlar elini boyuyor. Bir topluma girdiği zaman, bunu saklama mecburiyetinde kalıyor. Şu an çuvala döküp düğmeye bastığı zaman işi bitiyor. Mesela bir vatandaşın 10 çuval cevizi varsa ve 3 günde soyuyorsa, artık 1-1.5 saatte bitiyor işi. Hem zamandan kazanıyorlar, hem iş aksamaları da olmuyor” dedi.

“4-5 GÜNLÜK İŞİ 1 SAATTE YAPIYORUZ”

Destekten yararlanan üreticiler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

-Şerife Erdoğan: “15 yıldır uğraşıyorum, rezil oluyordum, komşularımdan yardım bekliyordum. Sabah geldik, çok memnun kaldım. 5 günde soyuyorduk, ama bugün bir saatte hallolacak.”

-Ahmet Baygın: “25 yıldır ceviz işi ile uğraşıyorum. Ortalama 300 kilogram kadar cevizim çıkıyor. 4-5 günde ancak soyuyorduk. Eleman yok bizde, fazla nüfus da yok. Ama şimdi sağ olsun Vahap Seçer Başkanımız makine getirdi. Teşekkür ediyoruz hizmetleri için. Şimdi bir saatte işim bitecek. Hem zamandan kazanacağım, hem ekonomiden kazanacağım.” 

-Emine Köz: “Cevizi topluyoruz, çok zor şartlar altında ellerimizle soyuyorduk. Makinemiz geldi, memnunuz. 10 gün 15 gün uğraşıyorduk. Şimdi bir saatte soyulacak. Makineyi gönderdiği için Vahap Başkanımızdan Allah razı olsun.  Her zaman desteğini görüyoruz.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA