29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

OKTAY VURAL: "BİRİLERİNİN EGOLARI, İDEOLOJİK HEDEFLERİ ÜLKENİN HEDEFİ HALİNE GELİYOR. BEDELİNİ DE MAALESEF BU MİLLET ÖDÜYOR"


Eski Ulaştırma Bakanı ve eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Siyasi kararlar alınırken, yasalar çıkarılırken hiç kimsenin görüşü alınmıyor, birilerinin egoları, ideolojik veya siyasi hedefleri ülkenin hedefi haline geliyor. Bunun bedelini de maalesef millet ödüyor” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 16:35   Okunma : 355

Eski Ulaştırma Bakanı ve eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Siyasi kararlar alınırken, yasalar çıkarılırken hiç kimsenin görüşü alınmıyor, birilerinin egoları, ideolojik veya siyasi hedefleri ülkenin hedefi haline geliyor. Bunun bedelini de maalesef millet ödüyor” dedi.

AVAZ Araştırma Merkezi`nin her hafta düzenlediği söyleşilerin bu haftaki konuğu eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. 24 Eylül`de yapılan “Türkiye`nin Yeni Yüzyılı” konulu söyleşide Vural, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkenin ve milletin geleceği ile ilgili çok önemli kararlar alınıyor hiç sorgulanmıyor. Siyasi kararlar alınırken, yasalar çıkarılırken hiç kimsenin görüşü alınmıyor, birilerinin egoları ideolojik veya siyasi hedefleri ülkenin hedefi haline geliyor. Bunun bedelini de maalesef millet ödüyor.

“KARAR VERME SÜREÇLERİ YENİLENMEDEN HİÇBİR YERE VARAMAYIZ”

Yarın iktidar değiştiğinde de aynı şey olacak, bir bildiği vardır diyerek sorgulamayacağız. Bu doğru değil, çünkü bize küçüklüğümüzden beri bilgi sahibi olmadığın şeyin peşinden gitme derler. Liyakat ve basiret, otoriterleşme ile vesayete karşı çoğulculuğun en önemli karşı duruşudur. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde aslında bunlar yer alıyor. Liyakat ve eğitim sistemimiz yerlerde sürünüyor, böyle bir sistemle Türkiye hangi hedefine ulaşabilir? Teknoloji üretmiyoruz, hazır teknolojiyi parayla satın alıyoruz. Borcu borçla ödüyoruz. Hedefler koyuyoruz, koyduğumuz hedefler birkaç yılda boşa çıkıyor. Böyle bir yönetim tarzı olabilir mi?

“MİLLETVEKİLLERİ BİLGİYE ULAŞAMIYOR, TÜM SİSTEMİ YENİLEMEK VE SORGULAMAK ZORUNDAYIZ”

Karar verebilmek için en önemli araçlardan bir tanesi bilgiye ulaşmaktır. Milletvekillerimizin oy kullanacakları bir kanun hakkında görüşünün olabilmesi için her türlü bilgiye ulaşabilmesi gerekmektedir. Parlamentonun kendine özgü bilgi kaynaklarının olması demokrasi için olmazsa olmazdır. Bizim siyasi hayatımıza yön veren tüm unsurları, siyasi parti yönetiminden devletin yönetimine, parlamentonun yönetimine kadar bütün süreçleri sorgulamak ve yenilemek zorundayız, tersi durumda bir arpa boyu yol alamayız.

“KURUMSALLAŞMA ÇOK ÖNEMLİDİR, KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE BUNU BAŞARMALIYIZ”

Maalesef kurumsallaşma, kurumsal kültür Türkiye`de yok edilmiş vaziyettedir. Görüyorsunuz birçok köklü üniversite ikiye bölünüyor, bu sayede kurumsallaşma kalmıyor. Sadece üniversiteler değil kamuda da devlet kurumlarında da aynı şey uygulanıyor. Kurumları bir bakıyorsunuz bir bakanlıktan başka bakanlığa bağlıyorlar, görevini işlevini değiştiriyorlar, bazen çalışanlar bile nereye bağlı olduğunu anlayamıyor. Bu bizim sosyal sermayemizi oluşturuyor, bizim devlet geleneğimizde devlet, sosyal sermaye, aile gelirdi. Günümüzde sosyal sermaye devleti tamamen ele geçirmiş, baştakiler de sosyal sermaye üzerinden her yere müdahil olmak arzusu içerisinde. Bu bizim devlet geleneğimize uygun değil.

“ÖĞRENEN BİR TOPLUM OLMALIYIZ”

Öğrenmek için bilgiye ulaşabilmeniz lazım, bugünse bilgi kıt nasıl öğreneceksiniz? Ne olduğunu ne bittiğinden haberimiz bile olmuyor, karanlık olaylar oluyor, bu olayların içinde olan karanlık adamlar olayları deşifre ettiğinde toplumca şaşırıyoruz. Bence asıl önemli olan o karanlık adamların o süreçlere nasıl dahil olduğunu sorgulamaktır. Devlet yönetiminin içerisinde bu karanlık insanlar nasıl el feneriyle dolaşabiliyorlar. Bu nasıl bir devlet yönetimi. Duyularımızla idrak ettiğimiz şeyleri inkar etmemeliyiz, özellikle haber konusunda idrak ettiğimiz şeyleri konuşmalıyız, fikirlerimizi rahatlıkla söyleyebilmeliyiz. Ama bugün öyle değil sormak, sorgulamak mümkün değil, suç olarak algılanıyor. Bir şeyi sorguladığında hemen yaftalamıyorsunuz, suç işliyormuş gibi iftiraya uğruyorsunuz. Bilginin erişilmesini, sorgulanmasını, dağıtılmasını engellemek hele hele gerçeğe aykırı bahanesiyle sınırlamak doğru değil.

“DEMOKRASİMİZDE VE REKABETTE ÇOĞULCULUĞU TEŞVİK ETMELİ”

Çeşitlilik ve çoğulculuğun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Farklı insanların farklı deneyimlere sahip insanların sisteme dahil edilmesi gerekiyor. Çoğulculuk dinamizm sağlayacaktır.

“İKİNCİ YÜZYILIMIZA HAZIR OMMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ ZOR GEÇEBİLİR”

Kişileri fikirleri ayrıştırmadan milli kimlik ve buna bağlı mensubiyet şuuru ile birlikte bir hırs oluşturmalıyız.

Adalet, fırsat eşitliği ve gelir adaleti bir an evvel hayata geçirilmeli, yetkin ve enerjik aktif bir devlet yapısı oluşturulmalı, kamu gücü denge denetimle sınırlandırılmalı, insanların yönetime katılımı sağlanmalı, her türlü kaynaklar korunmalı, karar vermede çoğulculuk dikkate alınıp, teşvik edilmeli.

Milletçe çok derin tahlil, güçlü idrak ve sorgulama yapmamız bir zaruriyettir. Zira 1000 yıllık bir devlet tecrübelerimize rağmen bugün hala devlet yönetim sistemini tartışıyor olmamız açıkça bir garabettir. Çünkü yönetim biçiminde köklerimizden uzaklaştığımız için her alanda maalesef istenilmeyen sonuçlarla karşılaşıyoruz. Devlet asla deneme yanılmayla yönetilmemelidir. Bugün Milletçe geldiğimiz noktada yaşanan sorunlar çözümsüzlük sarmalına dönüşmüş; felaketin büyüğü ise aile bütünlüğü ve huzurunun yok olması olmuştur. Artık umuda ve gerçeğe gitmek zorundayız. Kötü, kötü diyerek sürekli tekrar ederek hiçbir sorun çözülmüyor

Ülkemiz bilimle biran evvel barışmalıdır. Pandemiyle birlikte değişen dünyanın dönüşüm ve değişimiyle ilgili gerekli bilgileri edinmemiz gerekir. Bugün birçok alanda dünyanın dünya ülkelerinin oldukça gerisindeyiz. Bunun nedenlerini bilmek ve ortadan kaldırmak için çaba göstermiyoruz. Böyle gitmesi, gelecek 100 yılın ülkemiz için çok da kolay olmayacağı ve hatta daha da üzücü şeylerle karşı karşıya kalabileceğimizi işaret ediyor maalesef.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA