26 Şubat 2026 Perşembe

22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"  
 
     
   

MURAT EMİR: SAĞLIK BAKANLIĞI, BU YIL DA GRİP AŞISININ TEDARİKİNDE VE DAĞITIMINDA SORUNLAR YAŞIYOR


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, iki firmanın ücretli grip aşısı getirdiğini ama bunların depolarda bekletildiğini açıkladı. Emir, “Vatandaş eczaneye gidiyor, eczacı vatandaşın kimlik numarasını sisteme işleyip ücreti karşılığında grip aşısını depodan alabiliyordu. Ancak Sağlık Bakanı, bu sistemin bu yıl için hizmete açılmasına yönelik talimatı vermediği için sistem işlemiyor ve vatandaş ücreti karşılığında da aşıya erişemiyor. Sağlık Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da grip aşısının tedarikinde ve dağıtımında sorunlar yaşıyor” dedi.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 18:54   Okunma : 798

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, iki firmanın ücretli grip aşısı getirdiğini ama bunların depolarda bekletildiğini açıkladı. Emir, “Vatandaş eczaneye gidiyor, eczacı vatandaşın kimlik numarasını sisteme işleyip ücreti karşılığında grip aşısını depodan alabiliyordu. Ancak Sağlık Bakanı, bu sistemin bu yıl için hizmete açılmasına yönelik talimatı vermediği için sistem işlemiyor ve vatandaş ücreti karşılığında da aşıya erişemiyor. Sağlık Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da grip aşısının tedarikinde ve dağıtımında sorunlar yaşıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün 65 yaş üstü ve yüksek riskli kronik hastalığı olan yurttaşlar için grip aşısının e-nabız sisteminde tanımlandığını duyurdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de grip aşısında yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Emir, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Yurttaşların grip aşısı bulamazken, yurt dışından getirilen yüzbinlerce doz aşının bürokratik engeller nedeniyle depolarda bekletildiğini açıklayan Emir, şu değerlendirmeleri yaptı:

“VATANDAŞIN ÜCRETSİZ GRİP AŞISINA ULAŞMASI DAHA DA ZORLAŞTI”

“SGK`nın geri ödeme listesine alınan vaxigrip isimli aşı için bu yıl 3 milyon doz taahhüt edilmişti. Eylül başında büyük bir kısmının geldiğini biliyoruz. Ancak bu aşılar bir aydır Sağlık Bakanı`nın talimatını bekliyordu. Sonunda reçeteli grip aşıları için sorun çözüldü ve eczanelere dağıtılmaya başlandı. Bu yıl da aşı yetersiz olacağı için skor sistemi getirildi. Yani hastalar risk durumuna göre kategorilendirilecek ve öncelikli olarak kronik hastalığı bulunanlar ile 65 yaş üstü olanlar ücretsiz aşı alabilecek. Ancak burada da uygulamada sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Çünkü Sağlık Bakanlığı hem Reçetem Bilgi Sistemi hem de SGK`nın Medula sisteminden reçete üretilmesi şartı getirdiği için vatandaşın ücretsiz grip aşısına ulaşması daha da zorlaşmış oldu.

“YÜZBİNLERCE DOZ AŞI, ŞU ANDA DEPOLARDA BEKLETİLİYOR”

Diğer yandan farklı iki firma da geri ödeme kapsamında olmayan ve vatandaşa ücreti karşılığında verilebilecek grip aşısı getirdi. Bu şekilde yüzbinlerce doz aşı, şu anda depolarda bekletiliyor. Eczaneler, depolardan bu aşıları alamıyor. Vatandaş eczaneye gidiyor, eczacı vatandaşın kimlik numarasını sisteme işleyip ücreti karşılığında grip aşısını depodan alabiliyordu. Ancak Sağlık Bakanı, bu sistemin bu yıl için hizmete açılmasına yönelik talimatı vermediği için sistem işlemiyor ve vatandaş ücreti karşılığında da aşıya erişemiyor. Sağlık Bakanlığı, elindeki aşının dağıtım ve uygulanmasına yönelik organizasyonu bile sağlıklı bir şekilde yerine getiremiyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her yıl 5 milyon civarında grip vakasının ortaya çıktığını biliyoruz ve buna bağlı ölümlerin sayısının da 600 bini geçtiği belirtiliyor. Dolayısıyla grip hastalığını ciddiye almamız gerekiyor. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı hayati önem taşıyor. Koronavirüs salgını halen tam olarak önlememişken, grip aşısının yaygın bir şekilde büyük önem taşıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da grip aşısının tedarikinde ve dağıtımında sorunlar yaşıyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA