2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

SARDALYA HEYKELİ KARADUVAR’IN SİMGESİ OLDU


Akdeniz Belediyesi’nin, 3’üncüsü düzenlediği ve yüz bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Karaduvar Balık Festivali’nde, geri dönüşümü mümkün metaller kullanılıp bölgeye kazandırılan 3 ton ağırlığında 4 metre yüksekliğindeki devasa sardalya heykeli, balıkçılığın merkezi Karaduvar Mahallesi’nin simgesi oldu.

 

Tarih : 29 Eylül 2022 Perşembe 17:50   Okunma : 693

Akdeniz Belediyesi’nin, 3’üncüsü düzenlediği ve yüz bini aşkın kişinin ziyaret ettiği Karaduvar Balık Festivali’nde, geri dönüşümü mümkün metaller kullanılıp bölgeye kazandırılan 3 ton ağırlığında 4 metre yüksekliğindeki devasa sardalya heykeli, balıkçılığın merkezi Karaduvar Mahallesi’nin simgesi oldu.

Ücretsiz balık-ekmek ve şalgam ikramı, konserler, ödüllü yarışmalar, söyleşiler, yelken yarışları, flayboard, şampiyon savunma sanatı sporcularının gösterileri, çocuk etkinlikleri ve sihirbazlık gösterileri ile yine kent ve ülke çapında büyük ses getiren 3’üncü Geleneksel Karaduvar Balık Festivali sayesinde bölgenin ünü şehir dışına taşarak artık tüm Türkiye’de tanınır, bilinir oldu.

Vatandaşlar, 4’üncü balık festivalini sabırsızlıkla bekliyor

Aileleri ve sevdikleriyle birlikte Karaduvar balık festivalini ziyaret eden yerli ve yabancı on binlerce konuk, mahalle sakinleri ve esnaf, böylesi özel ve zengin içeriğe sahip bir festivali Mersinlilere, Akdeniz ve Karaduvar’a kazandırmasından dolayı Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler; gelecek yıl düzenlenecek 4’üncü balık festivalini sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.

Sardalya heykeli ilgi odağı oldu

Festival alanında, mahalle sakinleri ve ziyaretçilerin dikkatini çeken en önemli yeniliklerden biri de bölgeye kazandırılan 3 ton ağırlığında, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki sardalya heykeli oldu. Festivali ziyaret eden yüzlerce vatandaş, heykel önünde fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi.

Belediyeye ait atölyede 5 günde tamamlandı

Kaidesiyle birlikte 4 metre yüksekliğinde ve 3 ton ağırlığındaki heykelin mimarı Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Toros Üniversitesi ile Akdeniz Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, festivale katkı sunmak istediklerini söyledi. Heykelin yüzde 90’ının geri dönüşümü mümkün atık ve hurda metallerden, kalan iskelet kısmını da yeni malzemelerden yapıldığını belirten Prof. Dr. Akyüz, devasa heykeli, fen işleri atölyesinde belediye ekipleri ile birlikte 5 günde bitirip Karaduvar’a taşıdıklarını anlattı.

Prof. Dr. Uğurcan Akyüz; “Akdeniz Belediyesi’ne, hem Karaduvar Balık Festivali’ni düzenlemesi hem de günümüzde büyük önem arz eden geri dönüşüme verdiği önem ve hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kente bir marka değer katıyor ki bu çok önemli. Yani bir Bodrum, bir Kuşadası ne ise Akdeniz Belediyesi’nin himayesinde Karaduvar da artık büyük bir yol kat etti ve bütün Türkiye’ye kendini tanıtmış oldu” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Balık heykelimiz Karaduvar’ın simgesi olacak”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da 4 metre uzunluğunda, 3 ton ağırlığındaki sardalya heykeli hakkında yaptığı açıklamada fikrin ortaya çıkış sürecini anlattı.  Balık heykelinin, belediyeye ait atölyelerde tamamen atık olarak değerlendirilen tonajlı geri dönüşüm malzemelerinden yapıldığının altını çizen Başkan Gültak; “Heykelimizde her türlü metali görebilirsiniz…

Kamyon, otobüs ve servis araçlarından, motor parçalarından, dişlisinden kayışından kaportasına kadar birçok parça heykelin yapımında kullanıldı. Tabi eseri ortaya çıkarıp kaideye yerleştirmek ayrıca sanattır. Bu anlamda Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Heykelimiz, sardalyenin başkenti Karaduvar’a yakıştı. Festivalin ardından eseri daha görünür bir yere taşıyacağız.

Dileyen herkes önünde fotoğraf çekilebilecek. Bu heykelin önemli bir simge olacağına inanıyorum. Dünyanın, çevrenin bu kadar kirletildiği bir dönemde, geri dönüşümü mümkün malzemelerden nasıl bir sanat eseri ortaya çıkarılabileceğini de ispatlamış olduk” şeklinde konuştu.

Öte yandan, büyük ilgi çeken, bütünüyle geri dönüşümü mümkün atık metaller ve araç parçalarında yapılan 3 ton ağırlığındaki balık heykelinin etrafında toplanan vatandaşların, fotoğraf çektirmek için sıraya girdikleri görüldü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA