18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

AHMET AKIN: “AK PARTİ İKTİDARI ZAM ÜSTÜNE BİR DE GİZLİ ZAM YAPIYOR. AK PARTİ İKTİDARI İNSAFSIZLIĞINDAN HİÇ GERİ ADIM ATMIYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, BOTAŞ`ın doğal gaz toptan satış fiyatlarında, EPİAŞ tarafından işletilen Türkiye Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası`nda belirlenen günlük referans fiyatının (GRF) baz alınacak olmasının sanayi doğal gazına ‘gizli zam` olarak yansıdığını söyledi. Ahmet Akın, “AK Parti iktidarı zamları vatandaşlarımızdan nasıl gizleyip saklayacağının formüllerini arayıp, bulup hayata geçiriyor. Zam üstüne bir de gizli zam yapıyor. AK Parti iktidarı insafsızlığından hiç geri adım atmıyor” değerlendirmesini yaptı.  

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 10:54   Okunma : 329

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, BOTAŞ`ın doğal gaz toptan satış fiyatlarında, EPİAŞ tarafından işletilen Türkiye Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası`nda belirlenen günlük referans fiyatının (GRF) baz alınacak olmasının sanayi doğal gazına ‘gizli zam` olarak yansıdığını söyledi. Ahmet Akın, “AK Parti iktidarı zamları vatandaşlarımızdan nasıl gizleyip saklayacağının formüllerini arayıp, bulup hayata geçiriyor. Zam üstüne bir de gizli zam yapıyor. AK Parti iktidarı insafsızlığından hiç geri adım atmıyor” değerlendirmesini yaptı.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, BOTAŞ`ın büyük sanayi tesislerini temsil eden Kademe-2 abonelerinin tükettiği doğal gazın yüzde 40`ının artık EPİAŞ`taki doğal gaz piyasasında belirlenen günlük referans fiyatına göre faturalandırılacak olmasını “gizli zam” olarak değerlendirdi.

Akın, “İktidarı değil vatandaşı koruyup kollamak ve şeffaf olmakla yükümlü BOTAŞ, ‘yeni fiyat mekanizması`, ‘enerji merkezi olma hedefi`, ‘sürdürülebilir ve öngörülebilir fiyat yapısı` gibi süslü cümlelerle laf ebeliği yaparak zammı allayıp pullayıp vatandaşa sunuyor. AK Parti iktidarı zamları vatandaşlarımızdan nasıl gizleyip saklayacağının formüllerini arayıp, bulup hayata geçiriyor. Zam üstüne bir de gizli zam yapıyor. AK Parti iktidarı insafsızlığından hiç geri adım atmıyor” dedi.

Akın, şu değerlendirmeleri yaptı:

“TURİZMDE KULLANILAN DOĞAL GAZA YÜZDE 25 ZAM”

“Yeni mekanizma ve tarife uygulamasına göre çeşitli iş kollarının elektrik üretimi haricinde tüketeceği doğal gazın fiyatı, sektörden sektöre değişti. Turizmde konaklama tesislerine uygulanan gaz fiyatı yüzde 25 arttırıldı. Oteller, tatil köyleri, butik oteller, özel konaklama tesisleri, moteller, pansiyonlar ve apart oteller, tüketim miktarları aynı kalsa bile Ekim 2022 döneminde Eylül ayına göre yüzde 25 daha yüksek bir fatura ile karşı karşıya kalacaklar.  

“SANAYİ DOĞAL GAZINDA BULMACA GİBİ ZAM”

Sanayi doğal gazına yapılan zam ise bulmaca gibi. Kademe-2 tüketicileri olarak adlandırılan sanayi tüketicileri, elektrik üretimi amaçlı hariç fiili gaz tüketiminin yüzde 60`ına tarifede yer alan fiyat uygulanacak. Bunun üzerindeki kısım ise EPİA޸ tarafından işletilen Organize Toptan Doğal Gaz Satış¸ Piyasası`nda (OTSP) 2022 Yılı Eylül ayının ilk 25 gününde oluşan Günlük Referans Fiyatların (GRF) aritmetik ortalaması uygulanacak. Bu şu anlama geliyor. Ekim tarifesiyle birlikte, yüzde 60`ın üzerindeki tüketimler eylül ayının ilk 25 günündeki GRF ortalamasına uyarlandı. Hesapladığımızda 26 TL oluyor. Bu da yüzde 40 üzerindeki kısım için yüzde 9,8 zam demek. Kümülatif baktığımızda yüzde 5 zam demek. Altın, alüminyum, bakır, bor, çinko, demir/çelik, gümüş, krom, kurşun ve magnezyum üretimi ile petrol rafinerisi ve petrokimya sektörlerinde ise tüketicilerin tüketimlerinin tamamına 26 TL uygulanacak. Yani fiyat artışı yüzde 37,3 olacak.”

Akın; doğal gaza yapılan gizli zammın vatandaşın hayat pahalılığı mücadelesinde zor günlerin habercisi olduğunu ifade etti. Sanayi abonelerine yapılan zamlar nedeniyle üretim maliyetlerinin artarak vatandaşlara hayat pahalılığı olarak geri döneceğine dikkat çeken CHP`li Ahmet Akın, sanayi abonelerine eylül ayında yapılan yüzde 50,8 oranındaki zammın ardından Ekim ayında yapılan yüzde 5 ila yüzde 40 arasındaki gizli zamla 2022 yılında yapılan toplam zam oranın yüzde 300`e dayandığını bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA