24 Nisan 2024 Çarşamba

11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER`DEN KANUN TEKLİFİ: "GENÇLERİN VE KADINLARIN KIRSALA DÖNÜŞÜNÜN YOLU AÇILIRSA ÜLKEMİZ KENDİ KENDİNE YETERLİ BİR KONUMA GELİR"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda çalışan 28 yaş altındaki gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi verdi. Gürer, “Şu anda kırsalda nüfus 55 yaşın üstünde. Gençlerin ve kadınların kırsala dönüşünün yolu açılırsa kırsalda yaşam iyileştirilir, çiftçi refahı arttırılırsa kırsaldaki insanların varlığı ile yeniden ülkemiz kendi kendine yeterli bir konuma erebilir” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 12:01   Okunma : 426

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımda çalışan 28 yaş altındaki gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi verdi. Gürer, “Şu anda kırsalda nüfus 55 yaşın üstünde. Gençlerin ve kadınların kırsala dönüşünün yolu açılırsa kırsalda yaşam iyileştirilir, çiftçi refahı arttırılırsa kırsaldaki insanların varlığı ile yeniden ülkemiz kendi kendine yeterli bir konuma erebilir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, 28 yaş altındaki gençlerin tarımsal üretimde tutulması için sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması amacıyla hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni TBMM Başkanlığı`na sundu. Gürer`in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Dünyada tüm ülkeler tarımla ilgili yeni önlemler alıyorlar. Gerek savaşın, kuraklığın, pandeminin öğretisi yanında küresel iklim değişiklikleriyle oluşan mevsimsel sorunlar da tarımı geçmişe göre daha dikkatle takip edilmesi ve üretim alanlarının genişletilerek her ülkenin kendi kendine yeter konuma gelmesini zorunlu kılıyor.

“PLANLI BİR TARIM POLİTİKASIYLA SORUNLARDAN UZAKLAŞABİLİRİZ”

Ülkemiz ne yazık ki bu konuda, 20 yıllık AKP iktidarları döneminde toprağın tohumla buluşmasını sağlayan çiftçi sayısındaki ciddi azalış ve daralan tarım alanlarıyla gündemde. 21 üründe arz açığımız var. Bunlar da stratejik ürünler. Bu arz açığının ortadan kaldırılması, ülkemizin yeniden kendi kendine yeterli bir ülke olma durumuna erdirilmesi ise yapılacak çalışmalara bağlı. Planlı bir tarım politikası ile sorunlardan kısa sürede uzaklaşabilir hatta katma değerli ürün üreterek yurt dışına satabiliriz.

“GENÇLERİN VE KADINLARIN SGK PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAMALI”

Bunun için de TBMM Başkanlığı`na bir kanun teklifi verdim. Kanun teklifinde 28 yaşın altında olan gençlerin, kırsala dönüp tarımla uğraşmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumu priminin devlet tarafından karşılanmasını önerdim. Keza, kırsala dönen kadınlar için de sosyal güvenlik primi devlet tarafından karşılanmalı. Şu anda kırsalda nüfus 55 yaşın üstünde. Gençlerin ve kadınların kırsala dönüşünün yolu açılırsa kırsalda yaşam iyileştirilir, çiftçi refahı arttırılırsa kırsaldaki insanların varlığı ile yeniden ülkemiz kendi kendine yeterli bir konuma erebilir.

Gençlerin tarımla buluşmalarının yolu başta Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin devlet tarafından karşılanmasının yanında onların kırsalda yaşayacakları yaşam koşullarının iyileştirilmesi, çiftçi refahına yönelik düzenlemelerin de gerçekleştirilmesi, köy okullarının yeniden açılması ve buralarda veteriner, ziraat mühendisi gibi bilgi ve bilimsellik ile üreticiyi buluşturacak eğitimli kesimin de yer almasının yolu açılmalı.

Türkiye`de üretim aşamasında her konuda kendi kendine yetebilecek potansiyeli yaratacak çiftçi de genci de var. Yeter ki iktidar böyle bir niyet içerisinde olsun. Eğer bunu yapmazlarsa 8 ay sonraki seçimlerde CHP olarak gerek gençlerimizin gerek kadınlarımızın kırsala dönüşünün yolunu açacak farklı projelerle tarımda kendi kendimize yeten bir ülke noktasına ülkemizi getireceğiz.”   

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA