26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

EREĞLİLİ ESNAFLAR FAHİŞ ZAMLI FATURALARDAN DERT YANDI: “12 BİN LİRA ELEKTRİK FATURASI GELDİ. NASIL ÖDEYECEĞİZ?”


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Konya`nın Ereğli ilçesinde esnaf ve yurttaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bir esnaf, geçen sene bin 300 lira gelen elektrik faturasının bu yıl 6 bin 300 liraya yükseldiğini belirterek "Faturalarımız katlanırken gelirimiz düşüyor. Artık faturaları ödeyemez haldeyiz" diye tepki gösterdi. Şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu da süt ve süt ürünlerindeki artan maliyetten ve yüksek gelen faturalardan şikayet ederek “12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?" dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 11:29   Okunma : 411

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Konya`nın Ereğli ilçesinde esnaf ve yurttaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bir esnaf, geçen sene bin 300 lira gelen elektrik faturasının bu yıl 6 bin 300 liraya yükseldiğini belirterek "Faturalarımız katlanırken gelirimiz düşüyor. Artık faturaları ödeyemez haldeyiz" diye tepki gösterdi. Şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu da süt ve süt ürünlerindeki artan maliyetten ve yüksek gelen faturalardan şikayet ederek “12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Genel Merkezi`nin görevlendirmesiyle 2 gün boyunca Konya`nın Ereğli ilçesinde esnaftan çiftçiye, köylüden demokratik kitle örgütü temsilcisine birçok ziyaret yaptı. Barut ile dertleşen esnaf ve yurttaşlar, ekonomik kriz nedeniyle yaşamın çok zorlaştığına dikkat çekerek artan fiyatlar ve fahiş zamlardan şikayet edip çözüm istedi. CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal ve partililerin de eşlik ettiği Barut, AKP`nin yanlış politikaları nedeniyle yurttaşların büyük sorunlarla boğuştuğunu ifade etti. Halkın iktidarında sorunlara çare bulacaklarını belirten Barut, iktidar yolunda yurttaşlardan destek istedi.

“12 BİN LİRA ELEKTRİK FATURASI GELDİ. NASIL ÖDEYECEĞİZ?”

Barut`un ziyaret ettiği şarküteri işletmecisi Onur Ezeroğlu, "Peynir ve süt ürünleri işiyle uğraşıyorum. Ürünler zamlandı, aldığımız vergiye, elektriğe gidiyor. Çoluk çocuğumuza bir şey kalmıyor maalesef. Tüm ürünler 3 kat arttı. Vatandaş alamıyor. Ben utanarak söylüyorum, eskiden 3-5 kilo alan vatandaş artık yarım kilo alıyor veya alamıyor.  Şimdi 12 bin lira elektrik faturası geldi. Nasıl ödeyeceğiz?" dedi.

“GEÇEN SENE BİN 300 LİRA OLAN ELEKTRİK FATURASI BU YIL 6 BİN 300 TL GELDİ”

Kasap Kadir Öztürk de kira parasını ödediğini, elektrik faturalarının ise çok yüksek geldiğini söyleyerek ilk başta bin 800- bin 900 lira gelen elektrik faturasının artık 3 bin lirayı geçtiğini anlattı. Öztürk, "Geçen seneye göre bu sene arasında çok fark var. Vatandaşın alım gücü çok düştü. Geçen yıl 55 liraya verdiğim kıymanın fiyatı 140 lira. Artık vatandaş alamıyor" diye konuştu. Geçen sene bin 300 lira elektrik faturası öderken bu sene 6 bin 300 lira elektrik faturası ödediğini belirten başka bir esnaf ise, "Bu giderler ve mevcut iş durumu nedeniyle aşırı zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA