19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

MURAT EMİR: "AKP HANGİ İLDEN ÇOK OY ALIYORSA O İLİ İHMAL EDİYOR"


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aksaray`da yaptığı ziyaretlerin ardından "Aksaray yüzde 75`e varan oranlarla AKP iktidarını destekliyor. Nasılsa beni destekliyorlar düşüncesi ile AKP hangi ilden çok oy alıyorsa o ili ihmal ediyor. Aksaray`ın nitelikli bir içme suyu yok. Aksaray halkının nitelikli, iyi su içme hakkı yok mudur?" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 12:58   Okunma : 390

KEMAL ONUR ATALAY

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aksaray`da yaptığı ziyaretlerin ardından "Aksaray yüzde 75`e varan oranlarla AKP iktidarını destekliyor. Nasılsa beni destekliyorlar düşüncesi ile AKP hangi ilden çok oy alıyorsa o ili ihmal ediyor. Aksaray`ın nitelikli bir içme suyu yok. Aksaray halkının nitelikli, iyi su içme hakkı yok mudur?" açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Aksaray İl Başkanlığı`nda basın toplantısı düzenledi. Emir, şu açıklamaları yaptı:

"Daha önce de Aksaray`ımızı ziyaret edip, halkla bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemiş ve bu sorunları yerinde görmüştük. Bu sorunların büyük kısmını Meclis`e taşıyarak soru önergeleri ve araştırma önergeleri verdik. Üzülerek söylemeliyim ki o gün gündeme gelen sorunların neredeyse hepsinde bir arpa yolu gidememiş, bir milim bile yol ilerleme kaydedilememiş. Aksaray, kendi haline bırakılmış, adeta öksüz bırakılmış. Anadolu`nun ortasında son derece verimli toprakları olan, Konya Ovası`nın dibinde, tarihi geçmişi olan bir şehir, ama maalesef sürekli ihmal ediliyor.

Aksaray yüzde 75`e varan oranlarla AKP iktidarını destekliyor. Nasılsa beni destekliyorlar düşüncesi ile AKP  hangi ilden çok oy alıyorsa o ili ihmal ediyor. Aksaray`ın nitelikli bir içme suyu yok. Aksaraylının nitelikli, iyi su içme hakkı yok mudur? Tarımsal sulamaya bakıyorsunuz Kızılırmak suyunu getirme düşüncesi dillerinden düşmüyor ama bu konuda da herhangi bir çalışma söz konusu değil. Tarımsal alanlarda yer altı kaynakları yetersiz kalıyor, çiftçilerimizin 100 metre derinliğe attığı kuyular her geçen yıl biraz daha artarak 150 metre derinliğe çıkıyor. 

"ÇİFTÇİ PERİŞAN, ANADOLU KURAK"

Havaalanı soruyoruz, yapılacak denilen alanda yarım bırakılmış bir temel ve otlayan hayvanlar var. Böylesine üretimi olan, Anadolu`nun ortasında inci gibi parlayan bir şehrin demir yolu olmaz mı? Defalarca söyledik Mersin Limanı`na Aksaray`ı demiryolu ile bağlasanız buradaki üretim kat be kat artacak, çiftçimizin yüzü gülecek, Türkiye`mizin karnı doyacak diyoruz, ama dertleri bu değil. Bütün kaynakları 5`li çeteye ve başkalarına aktarıyorlar. Çiftçiyi perişan edip Anadolu`yu kurutuyorlar. Anadolu üretemez hale geldi, çiftçi tarlasını ekemez hale geldi, motor açamaz hale geldi ve Türkiye bu sorunlarla baş etmek zorunda bırakıldı. Baktığınız zaman birçok problemimiz var bunlardan bir diğeri ise hayvancılıkta yaşanan gerileme. Süt ineklerimiz kesime gönderiliyor. Destek bulamayan üretici zarar ediyor, bunun sonucunda da süt ineklerini kesime gönderiliyor. Bu durum ise ülkemize büyük bir süt problemi olarak geri dönüyor. Sadece Aksaray`da değil ülkenin genelinde bu sorunla karşı karşıyayız. İktidarın derdi bizim çiftçimiz değil, Sırbistan`daki çiftçiler, Brezilya`daki et üreticileri kalkındırmak. Türkiye bunu hak etmiyor, çok daha iyisini hak ediyor.

"BUNUN HESABI SORULMALIDIR"

Biz iktidarların hesap vermesinden yanayız. Halka harcadıkları paranın hesabını vermek zorundadırlar. Bizim belediyelerimize bakın hem sosyal belediyecilik yapıyoruz hem de kime nereye ne kadar harcadığımızın hesabını halkımıza veriyoruz. Unutturulmaya çalışılan haksız kazançlar var. Bank Asya`yı kuran Genel Müdür, Halk Bankası`na genel müdür yapılıyor ve daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu`nun başına atanıyor. Milyon dolarlık servetler ortaya çıkıyor, buradan soruyorum kim ve kimler sayesinde bu şahıslar servetlerine servet katıyor. Bunun hesabı sorulmalıdır" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA