5 Mayıs 2026 Salı

09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!  
 
     
   

“KADINA DEĞER VEREN BİR BAŞKANIMIZ VAR”


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınlara verdiği destek ile onların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın desteği, üretici kadınların hayallerine kavuşması yolunda önemli basamakları aşmalarına yardımcı oluyor.

 

Tarih : 1 Ekim 2022 Cumartesi 11:30   Okunma : 604

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadınlara verdiği destek ile onların hayatlarına dokunmaya devam ediyor.Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın desteği, üretici kadınların hayallerine kavuşması yolunda önemli basamakları aşmalarına yardımcı oluyor.

Yaşadığı zorlukların ardından 1 kg kömbe ile ticarete atılıp çocuklarına bakmaya çalışan 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Berra Üner de, bu desteklerden faydalanan kadınlardan birisi. 6 yıl önce kendi ürünlerini yapmaya başlayan Üner, daha çok kişiye ulaşmanın yollarını ararken, karşısına Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri çıktı. Onlarla yaptığı görüşmenin ardından, Büyükşehir’in çeşitli festival ve etkinliklerinde stant açmaya başlayan Üner, bu sayede müşteri potansiyelini yükselttiğini söyledi.

“Geleneksel lezzetten kopmadım”

Hiçbir birikimi olmadan atıldığı ticarette, adım adım yükselmeye başladığını anlatan Berra Üner,“Müşterilerin taleplerine göre, onların istekleri doğrultusunda yeni ürünler hazırlamaya başladım. Değişik lezzetleri deneme isteği gördüm. İşimi severek yaptığım için, adım adım hep daha yükseğe doğru gitmeye çalıştım. Geleneksel lezzetten kopmamam gerektiğini düşündüm. Hani o çocukluğumuzda damağımıza yerleşmiş lezzetleri, aslında çocuklarıma ve geleceğe taşımak istedim. Bunları birleştirdim ve bu duruma geldim” dedi.

“Kadınların çoğunlukta olduğu bir işletme açmak istiyorum”

Birçok hayalini gerçekleştirmenin yanı sıra, şimdi daha büyük hayalleri olduğunu söyleyen Berra Üner, “Hedefim ilk başta evime bir ekmek parası götürmekti. Çocuklarım bir şey istediğinde onu karşılayabilmekti. 1 kg pirinçten, 3 kg sarma çıkarıp, onu satıyordum. O parayla eve portakal, muz götürüyordum. Bunun hep böyle devam edeceğini zannediyordum. Ama zaman geçtikçe, öyle olmaması gerektiğini anladım. Bir işletme açmayı istiyorum tabi ki, böyle kalmayacak. Daha büyük, kadınların çoğunlukta olduğu bir işletme açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadına değer veren bir Belediye Başkanımız var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Üner,“Öncelikle şunu söyleyeyim, Mersin’de kadın olmak çok güzel. Çünkü kadına değer veren Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi bir belediyenin olması, bizim için çok büyük bir avantaj. Emeğimiz var, bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir şeyleri ailemize, hayatımıza katmak istiyoruz. Bize yol gösteren, yer veren, imkân sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin, benim hayatımda çok izleri oldu. Çok şanslıyız, iyi ki böyle belediye başkanlarımız var” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA