6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

BAKAN SOYLU: İSTANBUL`DA 10 İLÇEDE YENİ YABANCI KAYDI YAPILMAYACAK


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt ve Fatih ilçelerinin ardından Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu`nun da yabancıların ikamet iznine kapatıldığını açıkladı. Böylece, bundan sonra yeni yabancı kaydına izin verilmeyecek ilçe sayısı 10`a çıktı.

 

Tarih : 7 Ekim 2022 Cuma 14:09   Okunma : 276

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt ve Fatih ilçelerinin ardından Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu`nun da yabancıların ikamet iznine kapatıldığını açıkladı. Böylece, bundan sonra yeni yabancı kaydına izin verilmeyecek ilçe sayısı 10`a çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul İl Göç Müdürlüğü`nde bugün düzenlenen `İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı`na katıldı. Bakan Soylu, toplantının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Esenyurt ve Fatih ilçelerinin ardından Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu ilçelerinin de yabancılar için ikamet izinlerine kapatıldığını söyledi.

İSTANBUL`DA YENİ YABANCI KAYDI YAPILMAYACAK İLÇE SAYISI 10`A ÇIKTI

Süleyman Soylu`nun yabancılara oturma izninin kısıtlanmasına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Türkiye`deki Suriyeli sayısı 3 milyon 646 bin 278, koruma kapsamında kalanların sayısı da 321 bin 52. İstanbul`daki Suriyeli sayısı ise 551 bin 829 oldu. Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu`nda ikamet izinleri kapandı. Yani artık bu ilçelerde yeni bir yabancı kaydı yapılmayacak. İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir. Onun dışında bir de hastalık meselesi var. Yani aile bütünlüğü açısından sağlık meselesi. Onun dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu yabancı oturumuna kapatılmıştır. Burada iki ilçemiz de önceden vardı, Esenyurt ve Fatih. Böylece Esenyurt ve Fatih`le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır.

"TURİST VİZESİYLE TÜRKİYE`YE GELEN KİMSEYE İKAMET VERMİYORUZ"

Açık açık söyleyeyim, bir trend yukardan aşağıya gelmektedir aldığımız tedbirlerle. En önemli aldığımız tedbir; şubat ayı itibarıyla başladığımız turist vizesiyle Türkiye`ye gelen kimseye ikamet vermiyoruz. Ve bütün bunu kapattık. İstanbul`da çok süredir bir tarama yapıyoruz. Bu insanlar nerede oturuyorlar? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ciddi bir devlettir. Belgesini, yazısını ortaya koyabilen bir devlettir. İstanbul`da yılbaşından bugüne kadar 143 bin 450 İstanbul`da oturmaması gereken veya Türkiye`ye kaçak yollardan girmiş yabancı yakaladık. Bunların bir kısmının başka illerde oturması gerekiyordu, oralara gönderdik. Bir kısmı Türkiye`ye kaçak 83 bin 605 Türkiye`ye kaçak giren kaçak göçmen yakaladık bunların 68 bin 210`unu da şu ana kadar sınır dışı ettik kendi ülkelerine gönderdik bu işlemimiz hala devam etmektedir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA