6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

TARIM KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ BAŞKANI ERKEN: "ÇİĞ İNEK SÜTÜ FİYATIMIZIN 9- 10 LİRA OLMASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"


Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, "Belirlemiş olduğumuz maliyetler sonucunda bizim soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatımızın 9 ve 10 lira olması kırmızı çizgimizdir" dedi.

 

Tarih : 7 Ekim 2022 Cuma 18:22   Okunma : 497

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, "Belirlemiş olduğumuz maliyetler sonucunda bizim soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatımızın 9 ve 10 lira olması kırmızı çizgimizdir" dedi.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, yaptığı açıklamada, üreticinin üretiği soğutulmuş çiğ inek sütüne acil zam yapılması gerektiğini ifade ederek, süt üreticiliğinden bir çok sektörün ekmek yediğini kaydetti.

"ANAÇ SIĞIRLARIMIZ KESİLİYOR"

Süt hayvancığılının bitmesiyle buna bağlı diğer sektörlerin de yara alacağını ifade eden Erken, şunları söyledi:

"4 ve 5 Eylül`de bakanlıklarda yapılan süt fiyatlarıyla ilgili toplantıların sonucunda her hangi bir fiyat çıkmamasından dolayı böyle bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Günümüzde süt fiyatları devamlı konuşuyoruz. Devamlı yem fiyatlarını konuşuyoruz. Ama geldiğimiz noktada artık süt fiyatını da konuşamayacağız. Yem fiyatını da konuşamayacağız. Neden derseniz, devamlı anaç sığırlarımız kesiliyor. Bu şekilde kesilmeye de devam edecek. Çünkü biz bu sektörde her ne kadar konulara vakıf olsak da diğer sektörlerin de bu sektörün paydaşları olan arkadaşların da en az üreticiler kadar katkı sunması gerekir çünkü bir süre sonra yem fabrikaları da kapanacak. Yem fiyatından da bahsedemeyeceğiz. Bir süre sonra veteriner hekimler 81 ilde binlerce bu sektörden ekmek yiyen, aile geçindiren veteriner arkadaşlarımız var. Bir süre sonra temizlik ve hijyen maddesi satan sektör paydaşlarımız da bu sektörden para kazanmaktadır. Bir süre sonra bunlar da mekanlarını kapatacaktır. Hepimiz etle tırnak gibiyiz. Mutlaka bizim üretmiş olduğumuz sütün, ürteticlerimizin üretmiş olduğu sütün fiyatı hak ettiğini bulmaz ise bu saydığım sektörler de bir süre sonra  kan kaybetmeye devam edecek. Bir anaç ineğimiz 60 ila 80 kilogram su içtiğine göre bir işletmede eğer 10 anaç hayvanımız varsa ayda kaç ton su içtiğini bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Suyun tonu 15 ila 25 lira arasında belirlenmektedir. Bugün hala 7 buçuk liralardan bahsediyoruz, çiğ inek sütünün."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA