6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

SOL PARTİ`NİN UŞAK`TAKİ `ÜRETİCİ MİTİNGİ`NDE KONUŞAN ÜRETİCİLER: "KÖYLÜ AÇ, SEFİL. ÜRETİYORUZ AMA TÜKETEMİYORUZ"


SOL Parti`nin Uşak`ta düzenlediği “Üretici Mitingi”nde konuşan 60 yaşındaki üretici Eşe Yarcı, “Üzüm, tütün, bağ, koyun, her şey var. Yalnız kaldırdığımız para etmiyor. Mazot oldu 30 lira. Gübre oldu 400 lira. Yem oldu 400 lira. Rençperin hali kötü. Köylü aç. Köylü sefil. Köylü geçinemiyor” dedi. Bir diğer kadın üretici kadın Sultan Yıldız, yaşadıkları sıkıntıyı “Üretiyoruz ama tüketemiyoruz. Mazotu, gübreyi hiçbir yerde alamıyoruz. Biz üreticiyiz ama satamıyoruz” diye anlattı.

 

Tarih : 8 Ekim 2022 Cumartesi 17:43   Okunma : 525

TAMER ARDA ERŞİN

SOL Parti`nin Uşak`ta düzenlediği “Üretici Mitingi”nde konuşan 60 yaşındaki üretici Eşe Yarcı, “Üzüm, tütün, bağ, koyun, her şey var. Yalnız kaldırdığımız para etmiyor. Mazot oldu 30 lira. Gübre oldu 400 lira. Yem oldu 400 lira. Rençperin hali kötü. Köylü aç. Köylü sefil. Köylü geçinemiyor” dedi. Bir diğer kadın üretici kadın Sultan Yıldız, yaşadıkları sıkıntıyı “Üretiyoruz ama tüketemiyoruz. Mazotu, gübreyi hiçbir yerde alamıyoruz. Biz üreticiyiz ama satamıyoruz” diye anlattı.

SOL Parti, Uşak`ta “Üretici Mitingi” düzenledi. “İşçi, köylü, emekçiyiz. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Üzüm, tütün, buğday canımız, hakkımızı alırız. Tekel, TARİŞ açılsın, şirketler kovulsun” yazılı pankartların asıldığı mitingde, “Üreticinin tüm borçları silinsin” yazılı dövizler taşındı.

 Mitingde konuşma yapan SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, Haziran 2023 seçimlerine 30 hafta kaldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bu 30 haftanın sonunda, Haziran 2023`te onların iktidarının son günü olacak. Buna inanın. Bu kötülüğün imparatorluğunu, bu zorbaları yıkacağız hep birlikte. O tarih, bu ülkenin aydınlık geleceğine açılacak tarih onlar için hesap gününün başladığı gün olacak. Sanmasınlar ki bu ülkeye yaptıkları kötülüklerin hesabı sorulmayacak, bu ülke emekçilerinin sofralarından çaldıklarının hesabı sorulmayacak. Bu ülke, bu insanlar, bu halk artık bu karanlığı bir gün daha sırtında taşımak istemiyor.”

İşleyen, Cumhuriyet`in kuruluşunda “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” yazılı pankartın olduğu tarihi fotoğrafı hatırlatarak, “Bu ülkenin emekçilerinin hangi kazanımı varsa, her birini talan ettiler. Yıllardır sağ iktidarlar bu ülkenin emekçilerini etnik temelde böldüler, mezhep temelinde böldüler, dinle sömürdüler. Kendileri Karun gibi yaşıyorlar. Bizim yoksullukta birleştirdiler, bütün ülkenin bir avuç harami dışında herkese, her fikirden, her mezhepten herkesi yoksullukta birleştirdiler. Bu ülkenin yoksulları olarak, ezilenleri olarak, bizi sömüren bir avuç haramiye karşı birleşeceğiz” diye konuştu.

“KITLIK ÇEKİYORUZ, YİYEMİYOR, İÇEMİYORUZ”

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, üreticinin emeklerinin iktidar tarafından görülmediğini ifade ederek, üreticilerin kendilerine söylediklerini şöyle aktardı:

“Bize dediniz ki açız. Gübre, mazot çok pahalı, alamıyoruz, borçlanıyoruz. Tefecilerin eline düşürülüyoruz. Pahalılık çok arttı. Kıtlık çekiyoruz, yiyemiyor, içemiyoruz. Çocuklarımızı okutamıyoruz. Hastanelere gidemiyor, muayene olamıyoruz. Çocuklarımızı evlendiremiyoruz. Biz de size dedik ki, o zaman gelin hep birlikte ellerimizi birleştirelim, taleplerimizi hep birlikte haykıralım. Geleceği hep birlikte ellerimizle kuralım.”

Başer, Uşak`ta madenin kullanması nedeniyle yurttaşların suyunun da kesildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Üreticiyi görmeyenlerden alacağımız acil taleplerimiz var. Bir gece yarısı Kolin`in, Cengiz`in, onlarca holdingin vergi borçlarını bir kalemde sildiniz. Üreticilerin yarından tezi yok, elektrik, su ve Ziraat Bankası borçlarını silin o zaman. Dolar yükselirken, girdi fiyatlarının derhal sabitleyin. Taban fiyatlarını şirketler ve tek adam belirlemesin. Tek adam üzüm fiyatını açıklamasın. Buğday fiyatını açıklamasın. Taban fiyatını halkla birlikte, insanca yaşayacak ücret olarak üreticiler belirlesin.”

“ÜRETİYORUZ AMA TÜKETEMİYORUZ”

Uşaklı üretici kadın Sultan Yıldız, “Üretiyoruz ama tüketemiyoruz. Mazotu, gübreyi hiçbir yerde alamıyoruz. Biz üreticiyiz ama satamıyoruz. Tütüncüyüz, cevizciyiz, üzümcüyüz. Hiçbir şeyimizi satamıyoruz. Gübre çıktı dağın başına. Her şey, ekmek, un, aş. Herkes çok rezil” diye konuştu.

 “KÖYLÜ AÇ”

60 yaşındaki üretici kadın Eşe Yarcı, “Ben üreticiyim. Üzüm, tütün, bağ, koyun, her şey var. Yalnız kaldırdığımız para etmiyor. Mazot oldu 30 lira. Gübre oldu 400 lira. Yem oldu 400 lira. Rençperin hali kötü. Biz üretiyoruz, yönetelim arkadaşlar. Köylü aç. Köylü sefil. Köylü geçinemiyor. 20 senedir iktidara geldiğinde doğan çocuklar oy atacak oldu. Yeter arkadaşlar. Üreten biz olalım, tüketin de biz olalım” dedi.

Mitingde sanatçılar Tolga Çandar ve Gülseren Kılıç sahne aldı.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA