29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

‘YÜZYILIN IŞIĞINDA CHP VE GELECEĞİMİZ PANELİ` YAPILDI… ALTAN ÖYMEN: “SIKIYÖNETİM ZAMANLARINDA BİLE BU KADAR KOYU BİR ŞEKİLDE ÖZGÜRLÜKLERİN BERHAVA EDİLDİĞİNİ GÖRMEDİK”


Ankara Dayanışma Derneği`nin düzenlediği ‘Yüzyılın Işığında CHP ve Geleceğimiz` panelinde konuşan eski CHP Genel Başkanı ve ANKA Haber Ajansı kurucusu Altan Öymen, kamuoyunda ‘sansür yasası` olarak bilinen kanun teklifine ilişkin, “Son durumda, basına karşı bir kanun hazırlanıyor. Bütün bilgisayar sistemine, internete konulan bir yasak. Başka hiçbir ülkede yok böyle bir şey. Deniliyor ki ‘Hayat pahalılığı var deyince halkı heyecana ve kötümserliğe sürüklemiş olursunuz`. Bu, dehşet verici bir durum. Eskiyi yaşamış olanlar için bunun örneği bizim tarihimizde yok. Zor zamanlar yaşadık, sıkıyönetim zamanları falan, hiçbirinde bu kadar koyu bir şekilde özgürlüklerin berhava edildiğini görmedik” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2022 Pazar 18:14   Okunma : 350

Ankara Dayanışma Derneği`nin düzenlediği ‘Yüzyılın Işığında CHP ve Geleceğimiz` panelinde konuşan eski CHP Genel Başkanı ve ANKA Haber Ajansı kurucusu Altan Öymen, kamuoyunda ‘sansür yasası` olarak bilinen kanun teklifine ilişkin, “Son durumda, basına karşı bir kanun hazırlanıyor. Bütün bilgisayar sistemine, internete konulan bir yasak. Başka hiçbir ülkede yok böyle bir şey. Deniliyor ki ‘Hayat pahalılığı var deyince halkı heyecana ve kötümserliğe sürüklemiş olursunuz`. Bu, dehşet verici bir durum. Eskiyi yaşamış olanlar için bunun örneği bizim tarihimizde yok. Zor zamanlar yaşadık, sıkıyönetim zamanları falan, hiçbirinde bu kadar koyu bir şekilde özgürlüklerin berhava edildiğini görmedik” dedi.

Ankara Dayanışma Derneği`nin düzenlediği ‘Yüzyılın Işığında CHP ve Geleceğimiz` paneli, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi`nde bugün yapıldı. Panele, eski CHP Genel Başkanı ve ANKA Haber Ajansı kurucusu Altay Öymen, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı.

Altay Öymen, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren ve görüşmeleri TBMM Genel Kurulu`nda süren yasa teklifine ilişkin şunları söyledi:

ALTAN: HER ALANDA KABUS GİBİ BİR VAZİYET VAR

“Önümüzde, hangi alana bakarsanız her alanda kabus gibi bir vaziyet var. Kabus lafını koalisyonları için söylerdi bugünkü Cumhurbaşkanı, kabusu asıl kendisi yarattı. Enflasyondan başlayıp gittiğiniz zaman başka konuya yer kalmaz. Son durumda basına karşı bir kanun hazırlanıyor. Bütün bilgisayar sistemine, internete konulan bir yasak. Başka hiçbir ülkede yok böyle bir şey. Deniliyor ki ‘Halkı heyecana sevk etmek sonucunu veren laflar söylemek`, -bu, evvelden de Demokrat Parti zamanında bir madde girdi- ‘Hayat pahalılığı var deyince halkı heyecana ve kötümserliğe sürüklemiş olursunuz`. Bu derece… Sadece basına yönelik değil, kaldı ki basın demek demokrasi demek. Bu, dehşet verici bir durum. Eskiyi yaşamış olanlar için bunun örneği bizim tarihimizde yok. Zor zamanlar yaşadık, sıkıyönetim zamanları falan, hiçbirinde bu kadar koyu bir şekilde özgürlüklerin berhava edildiğini görmedik… Önümüzdeki seçim zamanına iyi hazırlanacağımızı ümit ediyorum. Güzel günler göreceğimize de yürekten inanıyorum. Bu kadar anormallik çok fazla sürmez.”

Hikmet Çetin de şöyle konuştu:

ÇETİN: PARTİ İÇİ DEMOKRASİ OLMADAN TÜRKİYE`DE DE DEMOKRASİ KOLAY KOLAY OLMAZ

“Yavaş yavaş ya da hızla nelerin yapılacağını daha da somutlaştırmak lazım. Yani ekonomik politikalar ne olacak, bakmak lazım. Dış politika ne olacak, anlatmak lazım. Hukukta neler olacak, biraz daha somutlaştırarak yapmak lazım. Şimdi, gelecek cumhurbaşkanı umarım bizim Genel Başkan`ımız olacaktır. İlk günde, ilk gece yapılacak bazı kararlar var. 81 tane valiyi değiştireceksiniz; 81 tane valinin kadrosunun hazır olması lazım, kimlerin olacağının hazır olması lazım. Emniyet müdürlerini değiştireceksiniz bir kararname ile; kimlerin olacağı, yani isimlendirerek yapmak lazım. İnşallah partiler bu hazırlıkları yapıyorlardır. Çünkü ilk günlerdeki çıkacak olan olumlu hava çok önemlidir. Yani insanların nefes alması lazım biraz. Parti içi demokrasi tabii ki önemlidir. Parti içi demokrasi olmadan Türkiye`de de demokrasi kolay kolay olmaz. Bunu kabul etmek lazım.

Ben genel başkan iken Mesut Yılmaz ile anlaşarak bir hazırlık yapmıştık. O zaman 500 milletvekili var zannediyorum; 100 tanesi Türkiye milletvekili olsun, geri kalan 400 tanesi için yargının denetiminde ön seçim yapılsın üyeler ile: Şimdi o 100 kişide baraj olmasın. Yani yüzde 1 alan da bir tane milletvekili çıkarsın. CHP yüzde 25 aldığı zaman 25 tane uzman kadro herkese yeter.

Türkiye`nin bana göre tarihi bir seçimi var. Ya işin bu tarafında kalıp çağdaş, aydınlık bir dünyanın parçası mı olacağız, yoksa bugün adım adım gittiğimiz Ortadoğu`nun mezhep, etnik kavgalarının Türkiye`si mi olacağız? Onun için CHP`nin görevi, sorumluluğu çok önemlidir.”

Murat Karayalçın ise şunları söyledi:

KARAYALÇIN: CUMHURİYET`İN KURULUŞU, CHP`NİN ESERİDİR

"99 yaşındaki CHP`yi bir siyasi fenomen olarak görüyorum. Yabancı sözcükleri kullanmayı sevmiyorum. Fenomen sözcüğünü kullanmaktan da memnun değilim ama galiba çok iyi ifade ediyor. CHP`nin bu 99 yıllık yaşamına baktığımızda, gerçekten bir siyasi fenomen olarak ortaya çıkmaktadır. 99 yılın 12 yılı, cuntanın kararıyla kapalı kalmış. Mallarına iki kez el konmuş. Birisi askeri yönetimin kararıyla birisi sivil yönetimle Meclis kararıyla. Bir kez Meclis dışında kalmış, barajı aşamamış. Ama 99 yıl varlığını sürdürmüş. Onların, CHP`nin 99 yılının parıldayan ışıkları olarak altını çizip bir kez daha ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet`in kuruluşu, CHP`nin eseridir.

2017 referandumunu, eğer atı alan Üsküdar`ı geçmeseydi kazanacaktık. 2018`de CHP, bana göre Türkiye siyasi tarihinin şanlı bir sayfasını yazdı; İYİ Parti`ye 15 milletvekilini ödünç olarak verdi ve seçime girmesini sağladı. Bunu demokrasi adına yaptı CHP. 2019`da başka bir şey inşa edildi, yerel seçimleri kazandık. İYİ Parti ile biz vardık, ikimizin adı öndeydi. Saadet Partisi dirsek teması halindeydi. ÖDP`nin adı yoktu, genel başkanı bizim Beyoğlu Belediye Başkan adayıydı. HDP`nin adı yoktu. HDP`lilerin de çok büyük desteğini aldık, belediyeleri bu yaklaşımla kazandık. Şimdi yeni bir dönem içerisindeyiz, aynı anlayışı sürdürüyoruz. Son yaşadığımız gelişmeler, kullandığımız dilin, söylemin biraz daha dikkatli olması gerektiği ortaya koyuyor. Bu ittifakı sürdürmek zorundayız. Altılı Masa yerine ittifak sözcüğünün daha doğru olduğunu düşünüyorum. Nedir bizim davamız; biz solcuyuz, biz Atatürkçüyüz, aydınlanmacıyız. Bunlar, bizim genetik kodlarımız, şifrelerimizdir. Bunlar değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA