12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün’den imza’da son durum


CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP PM üyesi Gaye Usluer CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama geldi.

 

Tarih : 27 Temmuz 2018 Cuma 18:25   Okunma : 1269

CHP'de kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı. CHP'li Yaşar Tüzün, "Islak imzalı bize ulaşan belge sayısı 559'dur. Kurultay isteyen ve bu beyanını noterden belgeleyerek fotoğrafını gönderenlerle birlikte imza sayısı 628'e ulaşmıştır." dedi.

Gaye Usluer'in açıklamalarından satırbaşları:

"İmzaların tamamlandığı yönünde açıklamamızı yapmıştık. Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar imzaların toplanmaya devam edeceğini duyurmuştuk. Ancak medyada çok farklı haberlerin dolaşıyor olması, dün de 81 ili temsil etmeyen, yarısı kurultay delegesi olmayan il başkanlarımızın Ankara'da toplanmaları, ardından 129 milletvekilinin beyanının açıklanması bizi bu açıklamayı yapmaya itti.

Mesele Genel Başkanlık meselesi değil, mesele o koltukta kim oturacak meselesi değil.

9-10 Mart'ta yapılan tüzük kurultayında neye karşı çıktıysak, hepsini demokrasi anlayışıyla yerine getirelim diye karşı çıktık. 9-10 Mart'ta oradaki önergelerimiz kabul edilmiş olsaydı, bizden umut bekleyen herkesin içi rahat olacaktı. Biz tüzük kurultayında ne değişsin istediysek, bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

Yoldaşlık hukukunun temeli sevgi ve saygıdır. Ama en önemlisi 'ortak ideoloji'ye inanmaktır. Bunu hep birlikte tesis edeceğiz. Bunu bu ülkede demokrasi isteyen herkesle birlikte başaracağız."

Yaşar Tüzün'ün açıklamalarından satırbaşları:

"Gelinen noktayı şeffaf bir biçimde açıklayıp bilgilendirme amacı ile buradayız. Sevgili basın mensupları, tüzüğümüz gereği imza kampanyasının başlamasından sonra 30 Temmuz saat 17:30'da imza verme süresi sona eriyor. Delegelerimiz, saat 17:30'a kadar imzalarını verebilirler. İmza süreci kapandıktan sonra bu imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edilecektir.

Milletvekili arkadaşlarımız dün bir bildiri yayınladılar, bu bildiride 129 arkadaşımızın ismi geçti, bakın ismi geçti diyorum, imzası değil. Ben aranmadım, benim gibi aranmayan birçok arkadaşımız var. Onların şahsi fikirlerine saygı duyuyoruz ancak 129 imzanın olduğunu düşünmüyoruz.

81 ilimiz var, 81 il başkanımız var. 58 il başkanının beyanda imza var dense de fotoğrafta 32 il başkanımızı sayabildik. İl başkanlarımız şahşi düşüncelerini açıklamışlardır. İstanbul il başkanı vardır ama İstanbul'da 75 arkadaşımız imza verdi. Yine İzmir il başkanımız bildiride bulundu. Ama 27 delegemiz imza verdi. Konya il başkanımız vardı ama Konya'dan 21 arkadaşımız imza verdi.

İl başkanlarımız, örgütlerimizle, kurultay delegelerimizle konuşup bir değerlendirme yapmamışlardır. Onların açıklamalarından sonra birçok yerden arandık, "İmza vermemiştik ama bu açıklamadan sonra vereceğiz." diyen birçok arkadaşımız oldu. O nedenle il başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Tüzüğümüzde olağanüstü kurultay toplama yetkisi vardır. Tüzük maddesini uygulamak ayıp mı, yasak mı? "Bu kurultay olmasın, kurultay toplanmasın." diye bir madde yok, il başkanlarımız yanlış yerden sürece başladılar.

"İmzaları geri çektirin" şantajını duyuyoruz, bunları üzülerek izliyoruz. CHP delegesi asildir, esir değildir. Bugüne kadar hiçbir tehdit ve şantaja boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. CHP'nin tüzüğünün değişmesine, kurultay yapılmasına kimse engel olamayacaktır.

İmza atmayanlara "sakın atmayın" tehdidinin olduğunu ne yazık ki biliyoruz.

Islak imzalı bize ulaşan belge sayısı 559'dur. Kurultay isteyen ve bu beyanını noterden belgeleyerek fotoğrafını gönderenlerle birlikte imza sayısı 628'e ulaşmıştır. Pazartesi gününe dek bu süreç devam edecektir. Pazartesi saat 17:30 itibarıyla bu sayının 700'ü aşmasını bekliyoruz.

Bugüne kadar bize gelen "İmzamı geri çekiyorum." şeklinde bir geridönüş olmamıştır.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Kurultay, gaye usluer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA