6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, ABD`DE BİLİM İNSANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ: KEŞKE POLİTİKACILAR, BİLİM İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELİP, OTURUP KONUŞABİLSELER.  TOPLUMU İLERİYE TAŞIYACAK OLANLAR, BİLİM İNSANLARI”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boston`da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nde bilim insanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Daron (Acemoğlu) Hocam ile görüşürken dedim, ‘Keşke mümkün olsa da politikacılar, bilim insanlarıyla bir araya gelip, oturup konuşabilseler. Onların dünyalarını, beklentilerini öğrenebilseler` diye. Şuna kesinlikle inanıyorum: Bir toplumu ileriye taşıyacak olanlar bilim insanları” dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 13:45   Okunma : 832

DUYGU GÜVENÇ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boston`da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nde bilim insanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Daron (Acemoğlu) Hocam ile görüşürken dedim, ‘Keşke mümkün olsa da politikacılar, bilim insanlarıyla bir araya gelip, oturup konuşabilseler. Onların dünyalarını, beklentilerini öğrenebilseler` diye. Şuna kesinlikle inanıyorum: Bir toplumu ileriye taşıyacak olanlar bilim insanları” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (Massachusetts Institute of Technology – MIT) ziyaretinin ardından, dün akşam; bilim insanları Daron Acemoğlu, Canan Dağdeviren, Zeynep Ton, Dani Rodrik, Asu Özdağlar, Pınar Doğan, Mehmet Toner, Gökhan Hotamışlıgil ve Bilge Yıldız ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

DAĞDEVİREN: HAYATIMDA GÜZEL İNSANLAR BİRİKTİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Dağdeviren "Bugün çok yoğun ve aynı zaman çok verimli bir gezi gerçekleştirdik. Çok değerli bilim insanları ve öğrencilerle ve laboratuvarların devam etmesini sağlayan görevli arkadaşlarla tanıştık" dedi.

Dağdeviren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Covid sırasında özellikle birçok öğretim üyesiyle maalesef görüşme fırsatımız olmadı. Bu gezi vasıtasıyla hepinizle tekrar buluşmak çok güzeldi. İyi ki geldiniz. Cemal Süreyya hep şöyle diyor: `Güzel hayat isteyen güzel insanlar biriktirsin.` Ben de hayatımda güzel insanlar biriktirdiğim için gerçekten çok mutluyum."

KILIÇDAROĞLU: BİLİMDE HIZLI DEĞİŞİMLER VAR. BUNUN NE KADAR FARKINDAYIZ BİLMİYORUM

Dağdeviren`in ardından konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Böylesine güzel bir sofrada beraber olmaktan son derece mutluyum. Bugün güzel bir gezi gerçekleştirdik. En azından benim dünyam biraz daha zenginleşmiş oldu. Bilim insanlarıyla beraber olmak, onların düşüncelerini almak, onların yaptıklarını görmek gerçekten heyecan verici. Ben ve arkadaşlarım bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Daron (Acemoğlu) Hocam ile görüşürken dedim, `Keşke mümkün olsa da politikacılar, hiç olmazsa altı ayda bir veya yılda bir; bilim insanlarıyla bir araya gelip, oturup konuşabilseler. Onların dünyalarını, onların beklentilerini öğrenebilseler` diye. Bunu yapmıyoruz ama bunun bir şekilde yapılması lazım. Bir şekilde daha olgunlaşması lazım. Şuna kesinlikle inanıyorum: Bir toplumu ileriye taşıyacak olanlar bilim insanları. İnsanlar bilim ürettikçe, bilim daha sonra teknolojiye dönüşüp, sanayi onları üretim haline getirirse, meta haline getirirse; hem toplum kazanmış olacak, insanlık kazanmış olacak, ki bilimde çok hızlı değişimler, dönüşümler var. Biz bunun ne kadar farkındayız, onu da bilmiyorum. Yani siyasetçiler olarak ne kadar farkındayız, onu da bilmiyorum.

Hepinize afiyet olsun. Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan çok mutluyuz. Hepinize güzel katkılarınız dolayısıyla teşekkür ederiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA