6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN “MAHALLE MUTFAKLARI” ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin farklı noktalarında hizmet veren Mahalle Mutfağı, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri`nde eğitim-öğretim gören öğrencilerin de sağlıklı ve ucuz fiyata beslenmelerini sağlıyor. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde ve Tarsus Üniversitesi içerisinde hizmet veren Mahalle Mutfağından faydalanan öğrenciler, 3 çeşit yemeği 3,5 liraya alıyor.

 

Tarih : 16 Ekim 2022 Pazar 11:10   Okunma : 591

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin farklı noktalarında hizmet veren Mahalle Mutfağı, Mersin ve Tarsus Üniversiteleri`nde eğitim-öğretim gören öğrencilerin de sağlıklı ve ucuz fiyata beslenmelerini sağlıyor. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde ve Tarsus Üniversitesi içerisinde hizmet veren Mahalle Mutfağından faydalanan öğrenciler, 3 çeşit yemeği 3,5 liraya alıyor.

Uygulamanın amacının, gençlerin yemek bütçelerine katkı sunmak olduğunu belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Dünyanın ve Türkiye`nin dört bir yanından, ilimize üniversite eğitimi almaya gelen öğrencilerimize sağlıklı ve ucuz yemek ulaştırıyoruz. Mahalle Mutfağımız hafta içi her gün ve cumartesi günleri hizmet veriyor. Burada amacımız, Başkanımızın da her zaman belirttiği gibi, üniversiteli gençlerimizin yemek için ayırdıkları bütçeye katkı sunmak, kaliteli ve ucuz yemeğe erişimlerini kolay bir şekilde sağlamak” dedi.

“ÜCRET, YEMEKHANEDEN BİLE UYGUN”

Mahalle Mutfağı`nın fiyatlarının çok uygun olduğunu söyleyen Mersin Üniversitesi öğrencilerinden Buğra Ak, “Geçen sene ben Antalya Akdeniz Üniversitesi`ndeydim. Orada bu tür faaliyetlerden yararlanamadım, ama burada böyle şeyler var ve öğrenciler için iyi oluyor. Ücret, yemekhaneden bile uygun. 3,5 liradan günde iki defa yemek alsam, ayda 210 lira eder ve bu meblağ bizim için hiçbir şey. Dışarıda yesek,  günlük 30-40 liradan, ayda 1000 liraya yakın para oluyor. O yüzden bize bayağı katkısı olan bir uygulama” dedi.  

Mahalle Mutfağı`nda yemeklerin çok lezzetli ve pahalı olmadığını belirten Kazakistan uyruklu öğrenci Arujan Tleubaeva, “Öğrenciler için çok uygun. Önceden ‘3,5 liraya nasıl yemek verecekler` diye düşünmüştüm. Ama tadına baktım, çok lezzetli. İçinde ekmek ve meyve de var. Bazen ayran da veriyorlar. Ulaşım ve çamaşırhaneden de faydalanıyoruz. Bizim için çok güzel” diye konuştu.

“YEMEKLERİ BEĞENİYORUM, FİYAT OLARAK DA ÇOK UYGUN OLDUĞU İÇİN SIKÇA GELİYORUM”

Mahalle Mutfağından yaklaşık 2 senedir faydalandığını söyleyen bir diğer öğrenci Aygün Malcı, “Yemekleri beğeniyorum, fiyat olarak da çok uygun olduğu için sıkça geliyorum. Kıyaslayabileceğim bir yer bile yok. En fazla okulun kantinini kıyaslayabilirim ki, oranın bile fiyatları arttı ve porsiyonlar bu kadar büyük değil” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA