23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

ANKARA BAROSU: “MESLEKTAŞLARIMIZA SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDET UYGULAYAN, KANUN`A AYKIRI ŞEKİLDE SOKAK HAYVANLARINI TOPLAYAN BELEDİYE GÖREVLİLERİ VE İLGİLİLER HAKKINDA YASAL YOLLARA BAŞVURDUK”


Ankara Barosu, Mamak`ta köpeklerin küpeli olmalarına rağmen toplanmaları ve daha sonra barınak önünde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 13:31   Okunma : 358

Ankara Barosu, Mamak`ta köpeklerin küpeli olmalarına rağmen toplanmaları ve daha sonra barınak önünde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

Mamak Belediyesi ekiplerinin küpeli bir köpeği saldırgan olduğu iddiasıyla almaya çalışmasına engel olmak isteyen Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy, önceki gün; ekiplerin kendisine "Hakim, savcı, avukat kim gelirse gelsin, bize karışamaz. Biz bu köpekleri topladık" dediklerini aktarmıştı. Köpek, avukat Gürsoy`un tüm itirazlarına rağmen ekipler tarafından alınmıştı. Baronun Hayvan Hakları Merkezi yöneticileri köpek alındıktan sonra Mamak Belediyesi`nin barınağının önüne gitmişti. Burada merkez yöneticisi avukatlar ile belediye yetkilileri arasında tartışma çıkmıştı. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Güven Rıza Taştekin belediye çalışanları tarafından darp edilmişti. Taştekin ise “Boynuma darbe aldım, dizlerime vurdular. Parmağım morardı” dedi. Mamak Belediyesi, “Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü`nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Ankara Barosu, tüm bu yaşananlara, yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

“Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezimize “Mamak Belediyesi`nin kanuna aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını topladığı, yaraladığı ve hatta bazı sokak hayvanlarının bu hukuka aykırı müdahaleler sebebiyle öldüğüne ilişkin” son günlerde gelen yoğun ihbarlar üzerine; konu ile ilgili gerekli araştırma ve raporlamayı yapmak amacıyla Hayvan Hakları Merkezi üyelerimiz 23.11.2022 tarihinde Baromuz tarafından görevlendirilmiştir.

“HAYVAN HAKLARI MERKEZİ BAŞKAN YARDIMCIMIZ RIZA GÜVEN TAŞTEKİN, BAKIMEVİ GÖREVLİLERİ TARAFINDAN FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ BIRAKILMIŞTIR”

24.11.2022 günü, Mamak Belediyesi görevlilerinin aynı eylemlere devam ettiğine yönelik gelen yeni bir ihbar üzerine Merkez Başkanımız Av. Tuğba Gürsoy olay yerine intikal etmiştir. Merkez Başkanımızca sokak hayvanlarının yasaya aykırı, eziyet edilir şekilde toplandığı tespit edilmişse de konu hakkında bilgi almak istediği esnada Belediye görevlileri tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılmıştır. Aynı gün; görüş saatleri içerisinde konu ile ilgili tespitlerin devamı amacı ile Hayvan Hakları Merkezimiz, Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakımevi`ne ziyarete gitmiş, fakat gerekçesiz bir şekilde içeri alınmamışlardır. Bu esnada Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcımız Av. Rıza Güven Taştekin, Bakımevi görevlileri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılmıştır.

“MAĞDURUN İSE KİM VEYA NE OLDUĞUNA BAKILMAKSIZIN YANI BAŞINDA OLACAĞIZ”

Gerek meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA