3 Ocak 2026 Cumartesi

16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”  
 
     
   

İSTANBUL`DA KADINA ŞİDDETE KARŞI EYLEMLERDE GÖZALTINA ALINAN 226 KİŞİ İFADELERİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI


İstanbul`da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"nde yapılmak istenen gösterilere polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 226 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:53   Okunma : 622

İstanbul`da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"nde yapılmak istenen gösterilere polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 226 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla 25 Kasım Kadın Platformu, Beyoğlu`nda bulunan Tünel`de eylem çağrısı yapmıştı. Platformun çağrısı sonrasında Beyoğlu Kaymakamlığı, bölgede yürüyüşlerin ve eylemlerin yasaklandığını duyurmuştu. İstanbul Valiliği kararıyla da M2 Yenikapı- Hacıosman Metro hattının, Şişhane ve Taksim istasyonlarının ve F1 Taksim- Kabataş Füniküler hattının işletmeye kapatılmıştı.

Kadınlar, dün; çeşitli bölgelerden gelerek Tünel`e geçmek istedi. Eyleme saatler kala polis ve çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi`ne girişleri kapattı, caddedeki yurttaşları da dışarı çıkardı. Beyoğlu`nun birçok yerinde yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, Asmalımescit`te ve Haliç Metro civarında bir araya gelen grupları abluka altına aldı.

Haliç`te “Kadınlar birlikte güçlü” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıp “Özgürlüğümüz için susmuyoruz. Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Erkek- devlet şiddetine itaat etmiyoruz” pankartı açan gruba polis müdahale etti. Bu sırada onlarca kadın gözaltına alındı.

KADIKÖY`DE DE GÖZALTI

Öte yandan, Kadıköy`den Tünel`e gitmek isteyen bir grubu da polis, Kadıköy İskelesi önünde abluka altına aldı. Bu sırada 12 kadın gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, dünkü eylemler nedeniyle 12`si erkek olmak üzere toplam 226 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 226 kişi, emniyet ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA