20 Kasım 2025 Perşembe

10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:58   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı  
 
     
   

İSTANBUL`DA KADINA ŞİDDETE KARŞI EYLEMLERDE GÖZALTINA ALINAN 226 KİŞİ İFADELERİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI


İstanbul`da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"nde yapılmak istenen gösterilere polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 226 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:53   Okunma : 581

İstanbul`da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"nde yapılmak istenen gösterilere polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 226 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla 25 Kasım Kadın Platformu, Beyoğlu`nda bulunan Tünel`de eylem çağrısı yapmıştı. Platformun çağrısı sonrasında Beyoğlu Kaymakamlığı, bölgede yürüyüşlerin ve eylemlerin yasaklandığını duyurmuştu. İstanbul Valiliği kararıyla da M2 Yenikapı- Hacıosman Metro hattının, Şişhane ve Taksim istasyonlarının ve F1 Taksim- Kabataş Füniküler hattının işletmeye kapatılmıştı.

Kadınlar, dün; çeşitli bölgelerden gelerek Tünel`e geçmek istedi. Eyleme saatler kala polis ve çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi`ne girişleri kapattı, caddedeki yurttaşları da dışarı çıkardı. Beyoğlu`nun birçok yerinde yoğun güvenlik önlemi alan ekipler, Asmalımescit`te ve Haliç Metro civarında bir araya gelen grupları abluka altına aldı.

Haliç`te “Kadınlar birlikte güçlü” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıp “Özgürlüğümüz için susmuyoruz. Hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. Erkek- devlet şiddetine itaat etmiyoruz” pankartı açan gruba polis müdahale etti. Bu sırada onlarca kadın gözaltına alındı.

KADIKÖY`DE DE GÖZALTI

Öte yandan, Kadıköy`den Tünel`e gitmek isteyen bir grubu da polis, Kadıköy İskelesi önünde abluka altına aldı. Bu sırada 12 kadın gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, dünkü eylemler nedeniyle 12`si erkek olmak üzere toplam 226 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 226 kişi, emniyet ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA