29 Haziran 2025 Pazar

21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ  
 
     
   

DİLEK KAYA İMAMOĞLU: BİZİM KIZLARIMIZ İSTEDİKLERİ HER ŞEYİ BAŞARABİLİRLER


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı`nın çatısı altında ‘Büyüt Hayallerini` projesini hayata geçiren Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, ülke çapında sürdürdüğü buluşmalar için Trabzon`a geldi. İmamoğlu, Trabzon`un iki ilçesinde çocuklara, Büyüt Hayallerini projesinin ilk eseri ‘İlham Veren Adımlar` kitabını hediye etti. İmamoğlu, “Bizim kızlarımız istedikleri her şeyi başarabilirler. Hayatlarının her alanında başarılı olabilmek için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerine eminim” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 23:02   Okunma : 406

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı`nın çatısı altında ‘Büyüt Hayallerini` projesini hayata geçiren Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, ülke çapında sürdürdüğü buluşmalar için Trabzon`a geldi. İmamoğlu, Trabzon`un iki ilçesinde çocuklara, Büyüt Hayallerini projesinin ilk eseri ‘İlham Veren Adımlar` kitabını hediye etti. İmamoğlu, “Bizim kızlarımız istedikleri her şeyi başarabilirler. Hayatlarının her alanında başarılı olabilmek için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerine eminim” dedi.

Akademisyen Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, fikir öncülüğünü yaptığı ‘Büyüt Hayallerini` projesi kapsamında Trabzon`da kız çocukları ve hemşerileriyle bir araya geldi. İBB İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve beraberindeki heyet ile Türkiye`nin farklı il ve ilçelerindeki okulları ziyaret eden Dr. İmamoğlu, memleketi Trabzon`un Tonya ve Çarşıbaşı ilçelerinde iki okulu ve İskofya Spor Kulübü`nü ziyaret etti. Kız çocuklarına ‘İlham Veren Adımlar` kitabını hediye eden İmamoğlu, eserde yer alan 40 kadının hikayesinde olduğu gibi kız çocuklarını istedikleri her alanda başarılı olabileceklerini söyledi.

İki günlük Trabzon programının ilk gününe Tonya ilçesinin Sayraç Mahallesi`nde bulunan Necmettin Karaduman İlkokulu ziyaretiyle başlayan İmamoğlu, mahalle halkının sıcak ilgisiyle karşılandı. Mahalle muhtarı ve hemşerilerinin içten ev sahipliğine teşekkür eden İmamoğlu, okulda bulunan ilkokul 1, 2, 3. sınıf ve anaokulu öğrencileriyle buluştu. İmamoğlu, öğrencilere, ‘İlham Veren Adımlar` kitabının yanı sıra okul çantası, kışlık malzeme ve kırtasiye seti hediye etti.

“KIZLARIMIZ İSTEDİKLERİ HER ŞEYİ BAŞARABİLİRLER”

Günün ikinci ziyaretini Trabzon`un Çarşıbaşı ilçesinde bulunan Yavuz İlköğretim Okulu`na yapan Dilek Kaya İmamoğlu, eğitim dönemiyle ilgili okul müdüründen bilgi aldı. İmamoğlu, daha sonra Çarşıbaşı ilçesinde faaliyet gösteren İskofya Spor Kulübü`ne gitti. Trabzon ve bölgesindeki genç kızları altyapısına kazandırarak ülke sporuna katkılar sunan kulüp ziyaretinde İmamoğlu, müzik ziyafetiyle karşılandı. Kemanda Ada ve gitarda Azra`nın sunduğu dinleti dinleyenleri mest etti. İskofya Spor Kulübü`nün genç sporcularına da ‘İlham Veren Adımlar` kitabını armağan veren İmamoğlu, etrafına kümelenen minik, genç ve A Takım üyeleriyle sohbet etti. Kızlara okullarında da sıkı çalışmalarını tavsiye eden İmamoğlu, “Bizim kızlarımız istedikleri her şeyi başarabilirler.  Sizlerin de hayallerinizi büyütmekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğinizden eminim. Hayatınızın her alanında başarılar elde edeceğinizi biliyorum” dedi.

 ‘İLHAM VEREN ADIMLAR` KİTABININ SATIŞI DEVAM EDİYOR

Kız çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak için Dr. Dilek Kaya İmamoğlu`nun fikir öncülüğünü yaptığı ‘Büyüt Hayallerini` projesi ile geçen yıl 300 kız öğrenciye, bu yıl ise bin kız öğrenciye burs sağlandı. 40 yazardan 40 ilham veren kadın hikayelerinin toplandığı ‘İlham Veren Adımlar` kitabı, kız öğrencilerinin eğitimine ve geleceğine umut oluyor. Halen satışı devam eden kitapta, Türkiye ve dünyada iz bırakmış kadınların hikayeleri anlatılıyor. Satıştan elde edilen gelir de kız öğrencilerine burs olarak yansıyor. Kitap, İstanbul Kitapçısı başta olmak üzere birçok kitapçıdan temin edilebiliyor.  Kitabı toplu almak ve projeye destek vermek isteyenler de info@istanbulvakfi.istanbul adresi üzerinden İstanbul Vakfı ile iletişime geçebiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA