6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

“MERAK MAKİNESİ PROJESİ” YENİŞEHİR`DE HAYATA GEÇİYOR


Mersin Yenişehir Belediyesi öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Öğrencilerin uzay ve havacılık bilimini daha iyi tanıyıp, öğrenmesi için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dinç arasında 2022-2023 ve 2023-2024 eğitim öğretim yıllarını kapsayan “Merak Makinesi Projesi ve STEM Etkinlikleri” için iş birliği protokolü imzalandı.

 

Tarih : 29 Kasım 2022 Salı 11:28   Okunma : 413

Mersin Yenişehir Belediyesi öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak projelere imza atmaya devam ediyor. Öğrencilerin uzay ve havacılık bilimini daha iyi tanıyıp, öğrenmesi için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Dinç arasında 2022-2023 ve 2023-2024 eğitim öğretim yıllarını kapsayan “Merak Makinesi Projesi ve STEM Etkinlikleri” için iş birliği protokolü imzalandı.

Çocukların sorgulama, problem çözme becerilerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirerek bilime olan ilgilerini arttırmayı amaçlayan Merak Makinesi Projesi kapsamında öğrenciler, beş hafta boyunca alacakları tasarım içerikli modüllerin sonunda yapacakları çalışmaları Yenişehir Belediyesi Akademi`de sergileyecek.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan Merak Makinesi Projesi`nde çocuklar, gönüllüler rehberliğinde uzay ve havacılık temalı tasarımlar oluşturacak ve ayrıca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgilerini de artırmış olacak. Ayrıca proje geleceğin mesleklerine yönelik etkinliklerle öğrencilerin hayal dünyalarının gelişmesine de olanak sağlayacak.

“ÇOCUKLARIMIZIN ERKEN YAŞLARDA BİLİMLE TANIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Merak Makinesi Projesi ve STEM etkinliklerinin çocukların eğitime çok önemli katkılar sunacağını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle Merak Makinesi Projesi`ne ilçemizde ev sahipliği yapıyoruz. Çocuklar uygulamalı olarak deneysel ve bilimsel süreçler hakkında bilgi sahibi olacak. Çocuklarımızın erken yaşlarda bilimle tanışmalarını çok önemsiyoruz. Teorik bilgiden ziyade deneysel uygulamalar çocukları daha çok motive ediyor. Erken Çocukluk Gelişimi Projemizin basamaklarından biri olan 6-8 yaş atölye temelli eğitimlerle çocuklarımıza bu tür eğitimleri veriyoruz. Robotik kodlama, STEM ve satranç eğitimleriyle çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Merak Makinesi Projesi`ni de bu yönde çok kıymetli buluyoruz. Çocuklarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA