21 Kasım 2025 Cuma

09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU  
 
     
   

LALE KARABIYIK`TAN BAKAN ÖZER`E: “SON 5 YILDA KAÇ KİŞİ, KİŞİYE ÖZEL İLANLAR İLE ÜNİVERSİTE KADROSUNA ALINDI?”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e; yükseköğretim kurumlarının kadro ilanları ile ilgili, “Son beş yılda kaç kişi kişiye özel ilanlar ile üniversite kadrosuna alınmıştır? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği neden uygulanmamaktadır? Mevzuata aykırı ilan veren kurumlarla ilgili kaç soruşturma açılmış bu soruşturmaların sonucunda kaç ilan iptal edilmiştir? ALES ve lisans puanı ortalaması daha yüksek olan adayların elenme nedeni nedir?" sorularını yöneltti.

 

Tarih : 30 Kasım 2022 Çarşamba 11:23   Okunma : 525

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e; yükseköğretim kurumlarının kadro ilanları ile ilgili, “Son beş yılda kaç kişi kişiye özel ilanlar ile üniversite kadrosuna alınmıştır? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği neden uygulanmamaktadır? Mevzuata aykırı ilan veren kurumlarla ilgili kaç soruşturma açılmış bu soruşturmaların sonucunda kaç ilan iptal edilmiştir? ALES ve lisans puanı ortalaması daha yüksek olan adayların elenme nedeni nedir?" sorularını yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Özer`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Yükseköğretim kurumlarındaki kadro ilanlarını TBMM gündemine taşıyan Karabıyık, önergesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“Yükseköğretim kurumlarında kişiye özel açılan ilanlara her gün bir yenisi eklenmekte ve bu durum zaman zaman kamuoyuna yansımaktadır. Akademik kadro alımlarında yaşanan liyakatsizliklerin ardından yükseköğretim kurumlarının akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla ihtiyaç duyulan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere rağmen, halen kadro ilanlarına eklenen kişiye özel bir ibare ile bu tarz atamalar yapılmaktadır. Açılan bu ilanlara yapılan atamalarda genellikle AKP üyeleri ve yakınlarının bu kadroya `uygun olduğu` dikkat çekmektedir. Hatta kimi örnekte, akademik kadro alımı şartı olan ALES`in yüzde 70`i ve lisans puanının yüzde 30`u alınarak belirlenen başarı puanı daha yüksek olan adaylar elenirken, puanı düşük olan adayın kadroya alındığı görülmektedir.”

Karabıyık, Bakan Özer`e şu soruları yöneltti:

“Son 5 yılda kaç kişi kişiye özel ilanlar ile üniversite kadrosuna alınmıştır? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği neden uygulanmamaktadır? Mevzuata aykırı ilan veren kurumlarla ilgili kaç soruşturma açılmış bu soruşturmaların sonucunda kaç ilan iptal edilmiştir? ALES ve lisans puanı ortalaması daha yüksek olan adayların elenme nedeni nedir?  Bu şekilde başarı puanı yüksek olduğu halde kaç aday elenmiştir?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA