21 Kasım 2025 Cuma

22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:03   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:29   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:24   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:17   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ  
 
     
   

HAYDAR AKAR`DAN ZAFER IŞIK`A `YUMRUK` TEPKİSİ: "EĞER İNSANLIK ERDEMİ TAŞIYORSA HATASINI ANLAYIP ÖZÜR DİLEMELİDİR, DOĞRUSU BUDUR"


TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Genel Kurul`da AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık`ın attığı yumruk nedeniyle fenalaşarak tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs`ü hastanede ziyaret etti. Akar, Hüseyin Örs`e yumruk atan Zafer Işık için, “Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir, doğrusu budur. Ama taşımıyorsa yapacak bir şey yok, o kendi takdiridir. Kimsenin onun özrüne de ihtiyacı yok. Bir suç işlemiş, adli bir suç bu” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 16:34   Okunma : 316

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Genel Kurul`da AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık`ın attığı yumruk nedeniyle fenalaşarak tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs`ü hastanede ziyaret etti. Akar, Hüseyin Örs`e yumruk atan Zafer Işık için, “Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir, doğrusu budur. Ama taşımıyorsa yapacak bir şey yok, o kendi takdiridir. Kimsenin onun özrüne de ihtiyacı yok. Bir suç işlemiş, adli bir suç bu” dedi.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, Hüseyin Örs`ü bugün Ankara Güven Hastanesi`nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Akar, ziyaretin ardından, dün kendi yönettiği birleşimin arasında yaşanan olay ve Hüseyin Örs`e yumruk atan Zafer Işık`ın olay sonlasında yaptığı açıklamaya ilişkin şunları söyledi:

“FİZİKİ ŞİDDET UYGULAMAK KESİNLİKLE TASVİP EDİLECEK OLAY DEĞİL”

“Birleşimi ben yönetiyordum, tabii ara verdikten sonra olmuş olan bir olay, ben içeride öğrendim. Kavga ortamı da yoktu. İçeriden gelen arkadaşlar, içeride kavga olduğunu söylediler. Hoş bir durum değil. Evet zaman zaman oluyor ama ben kapatırken de oturumu, böyle kavgalık bir ortam yoktu. Niye, niçin yaptı, bunu sorgulamak lazım. Şimdi Hüseyin Bey`i ziyarete geldik, sağlığı iyi. Hoş bir olay değil tabii ki. İlle bir arkadaşımız bu derecede ciddi bir şekilde şiddete uğramasıyla bu olaylar gündeme gelmemeli. Meclis`te bu olaylar, nahoş olaylardır. Yapılmaması gereken, milletvekiline yakışan işler değildir. Evet, laf atılabilir; Meclis`in geçmişinde bunlar var ama fiziki şiddet uygulamak kesinlikle tasvip edilecek olay değil.

“EĞER İNSANLIK ERDEMİ TAŞIYORSA HATASINI ANLAYIP ÖZÜR DİLEMELİDİR, DOĞRUSU BUDUR”

Zafer Bey`in bir tweetini gördüm, ‘Özür dilemeyeceğim` şeklinde. Bu bir insanlık vasfıdır tabii, insanın erdemliliği ile ilgili bir olaydır. Eğer insanlık erdemi taşıyorsa hatasını anlayıp özür dilemelidir, doğrusu budur. Ama taşımıyorsa yapacak bir şey yok, o kendi takdiridir. Böyle bir olaydan sonra, ‘Meclis`te olağan böyle şeyler`… Olağan falan değil. Meclis`te, kendini bilmez, milleti temsil etmeyi hak etmeyen bir iki milletvekilinin çıkarmış olduğu, geçmişte de bugün de olaylardır. Milletini temsil eden milletvekilleri, millete oradan vereceği mesaj insanlık vasıflarını öne çıkartan, yaptığı hatanda da ders alan ve bundan da özür dilemesini ders alan insanlar olmalıdır ki toplum refah, huzur içinde birbirlerine karşı daha saygılı olsun. Kimsenin onun özrüne de ihtiyacı yok. Bir suç işlemiş, adli bir suç bu. Dediğim gibi, o vasıfları taşımıyorsan yapacak bir şey yok demektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA