11 Haziran 2024 Salı

11:50   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “KAYYıM UYGULAMASı, NEREDE OLURSA OLSUN HUKUKSUZ BIR REJIMDIR”   11:07   ÖĞRETMENLERIN İLLER ARASı ATAMA SONUÇLARı AÇıKLANDı   11:02   EMEKLI, BAYRAMı BURUK KARŞıLıYOR...   10:27   EGE DENIZI`NDE 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   09:57   TÜRKER ATEŞ: DAR GELIRLI IÇIN BAYRAM TATILININ ROTASı YINE AKRABA EVI OLACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARıN TOPLUMDAKI ROLÜNÜ GÜÇLENDIRECEK ÇALıŞTAY   23:12   MEB, SÖZLEŞMELI ÖĞRETMENLIK IÇIN SÖZLÜ SıNAVA ÇAĞRıLAN ADAYLARıN ALAN BAZLı TABAN PUANLARıNı AÇıKLADı   22:24   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ VE KıZLARıNı AĞıRLADı: “SUIKASTıN ÜZERINDEKI SIS PERDESI KALKANA KADAR AILENIN VE EVLATLARıNıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   21:15   AYŞE ATEŞ, AHMET DAVUTOĞLU`NU ZIYARET ETTI   19:29   ANKARA BALA`DA 3.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   19:17   KÖPEĞE ISTISMARDA BULUNAN ÜNIVERSITE TEMIZLIK PERSONELI GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLDı   18:58   DENIZ YÜCEL`DEN ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DIYALOĞUN TEMEL AMAÇLARıNDAN BIRISI ÜLKENIN HUKUK SISTEMININ OLMASı GEREKTIĞI GIBI ÖLÇÜTE VE AYARA GELMESI"   18:04   20 BIN SÖZLEŞMELI ÖĞRETMEN ATAMASı KAPSAMıNDA "SÖZLÜ SıNAV GIRIŞ BELGELERI" ERIŞIME AÇıLDı   17:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER `DEN SU TÜKETIMI UYARıSı   16:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, YARıN CHP`YI ZIYARET EDECEK   16:38   DEM PARTI`DEN TAHIR ELÇI IÇIN 12 HAZIRAN ÇAĞRıSı: "VICDAN SAHIBI HERKESI, BIR DÖNEMIN AYDıNLATıLMASı IÇIN ORADA OLMAYA  ÇAĞıRıYORUZ"   16:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞECEK   15:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "JETGILLER AILEMIZ BÜYÜYOR. SAĞLıK BAKANı, KALIBRASYON UÇAĞıYLA SEYAHAT ETMIŞ"   15:07   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ İLK NIKAHıNı KıYDı    15:05   AYŞE ATEŞ, ÖZGÜR ÖZEL İLE BIR ARAYA GELDI  
 
     
   

SERPİL KEMALBAY: BU BÜTÇE, HALKIN İHTİYAÇLARI İÇİN DEĞİL, ERDOĞAN`IN BEKASI; EKONOMİK, POLİTİK TERCİHLERİ İÇİN HAZIRLANMIŞTIR


HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, TBMM Genel Kurulu`ndaki bütçe görüşmelerinde söz alarak, "Bütçe paketinin biraz yanına yaklaştığınızda, kesik bir ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz. Bu bütçe, halkın ihtiyaçları için değil, Erdoğan`ın bekası; ekonomik, politik tercihleri için hazırlanmıştır. Savaşa, ranta, yandaşa kaynak ayırma bütçesidir" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 18:21   Okunma : 401

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, TBMM Genel Kurulu`ndaki bütçe görüşmelerinde söz alarak, "Bütçe paketinin biraz yanına yaklaştığınızda, kesik bir ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz. Bu bütçe, halkın ihtiyaçları için değil, Erdoğan`ın bekası; ekonomik, politik tercihleri için hazırlanmıştır. Savaşa, ranta, yandaşa kaynak ayırma bütçesidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. 

Genel Kurul`da söz alan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın bütçesi üzerine konuştu. 

Kemalbay, “AKP-MHP bloku istiyor ki 2023 bütçe anlatısı, Alice Harikalar Diyarında gibi olsun. Ama yağma yok, HDP olarak bu kürsüden ‘Kral çıplak` demeye devam edeceğiz. Bütçe paketinin biraz yanına yaklaştığınızda, kesik bir ölüm kokusu, karın gurultusu, acı ve keder görüyoruz. Bu bütçe, halkın ihtiyaçları için değil, Erdoğan`ın bekası; ekonomik, politik tercihleri için hazırlanmıştır. Savaşa, ranta, yandaşa kaynak ayırma bütçesidir” dedi.

Kemalbay, “20 yılın hikayesinin spotu, bundan sonra olabileceklerinin fragmanı, dün bu Meclis`te yaşandı. Bir milletvekili, AKP`li vekilin saldırısı ile az kalsın yaşamını yitiriyordu. Kürtçe konuşan bir milletvekilinin mikrofonu kapatıldı. Cinsiyetçi küfürler havada uçuştu. HDP`nin değiştirmek istediği, işte bu şiddete dayanan despotik, cinsiyetçi, yasakçı anlayıştır. İklimi de insanı da koruyacak emek, barış, demokrasidir” diye konuştu.

AKP`nin enerji politikalarını eleştiren Kemalbay, “42 madencinin katledildiği Amasra maden faciasının neden yaşandığına geliyoruz. Havzada iş sağlığı ve güvenliği politikasını baltalayan, böl-parça-yönet, özelleştirme, redevans sistemi, Amasra`daki katliamın sebeplerinden birisidir. 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma, Türkiye tarihinin en büyük maden katliamı olmuştur. Soma`dan hangi dersleri çıkardınız Sayın Bakan? Hiç. Çünkü sorun, bilmemek değil; sorun, tercih etmemektir. Amasra katliamının ikinci nedeni de burada yatıyor. Bilimin ‘Yüzde 100 önlenebilir` demesine rağmen Erdoğan, Soma için ‘kader, kaza, fıtrat` demişti ve ölümleri normalleştirmişti. Siz, Soma`nın yargıçlarını değiştirip ceza alanların önünü kestiniz. Soma`nın avukatları, sevgili Selçuk Kozağaçlı`yı ve Can Atalay`ı tutukladınız. Buradan da üçüncü nedene geliyoruz; cezasızlık politikası” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA