22 Ocak 2026 Perşembe

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

Türker Ateş: Dar gelirli için bayram tatilinin rotası yine akraba evi olacak


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bu bayram tatilinin adresinin de seyahat edebilecek dar gelirli için akraba evi olacağına işaret ederek, “Ancak yer yer uçak biletini bile geride bırakan sadece otobüs bileti fiyatları bile vatandaşlar için bu bayram akraba ziyaretini lüks hale getiriyor” dedi.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 09:57   Okunma : 750

(ANKARA) - CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bu bayram tatilinin adresinin de seyahat edebilecek dar gelirli için akraba evi olacağına işaret ederek, “Ancak yer yer uçak biletini bile geride bırakan sadece otobüs bileti fiyatları bile vatandaşlar için bu bayram akraba ziyaretini lüks hale getiriyor” dedi.

 CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, yurt içi turizmde yapılan 10 seyahatten 6`sının yakınlara yapılan ziyaretler olduğuna dikkat çekti. Ateş, yaptığı açıklamada, “Ekonomik kriz ortamında toplumun büyük kısmı için bırakın oteli, pansiyonu çadırda tatil bile güçleşti. Tatilin rotası akraba veya arkadaş evi oldu. Emeklilikte gezmek ise artık eski bir hayal; geçen yıl 100 tatilcinin sadece 6`sı emekliydi. Bu bayram yakınlara kavuşmak da güç. Keza iki kişi için en uygun otobüs bileti, asgari emekli maaşının beşte birine denk geliyor” dedi.

 “Nüfus yaşlanırken tatili de unutuyor”

 65 yaş ve üstü vatandaşların turizmdeki payının oldukça düşük kalmaya devam ettiğine dikkat çeken Ateş, şunları söyledi:

“Geçen yıl yurt içinde yapılan yaklaşık 61,5 milyon seyahatin 3,8 milyonu 65 yaş üstüne aitti. Bu rakam 25-44 yaş grubunda 23,8 milyon ve 45-64 yaş grubunda da 14,7 milyon oldu. Sağlık sorunları bir yana özellikle emeklilerin ülkemizde her anlamda büyük imkansızlıklar içinde yaşadığı ortada. Emekliler bırakın Avrupalı akranları gibi dünyayı görmeyi, kendi memleketini gezemiyor. İktidar da emekliye utanmadan KYK yurtlarında tatil teklif ediyor. Bu ülkemizin büyük bir ayıbıdır.”

 “Ekonomik krizde yakınlara ziyaretler de kısa tutulur oldu”

Düşen alım gücü ve artan yoksulluk nedeniyle bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasının toplumun sınırlı bir kesimini ilgilendirdiğine değinen Ateş, şöyle konuştu:

“Geçen yıl yurt içinde yapılan yaklaşık 61,5 milyon seyahatin 20,6 milyonu gezi, eğlence, tatil ve kültür amaçlı iken, 35,8 milyonu yakınlara ziyaret olarak gerçekleşti. 2022 yılına göre vatandaşların masrafları gezi amaçlı seyahatlerde 3,1 bin TL`den yaklaşık 5 bin TL`ye, yakınlara seyahatte bin 591 TL`den 2 bin 664 TL`ye yükseldi. Geçen yıl ortalama geceleme sayısı 8,2 günden 7,7`ye indi. Bu sayı 65 yaş üstü için 15,9 gün oldu. Ortalamayı akraba ve arkadaş ziyaretleri yükseltiyor, aksi halde vatandaşın uzun tatile gücü yetmiyor. Bununla birlikte 65 yaş üstü vatandaşların seyahatlerinde ortalama geceleme sayısı 2022`de 18,5 gün idi. Dolayısıyla ekonomik krizde yakınlara ziyaretler de kısa tutulur oldu.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA