7 Temmuz 2025 Pazartesi

13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ÖRTÜ ALTI ÜRETİCİLERİNE YÜZDE 50 HİBELİ SERA NAYLONU DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üreticilerin girdi maliyetlerinde en yüksek kalem olan sera naylonu maliyetlerini azaltabilmek adına yürüttüğü ve 2021 yılında 71 üreticinin yararlandığı ‘Örtü Altı Sebze Üreticilerine Sera Naylonu Desteği Projesi`nden, 2022 yılında 20`si kadın olmak üzere toplam 88 üretici faydalandı. Büyükşehir Belediyesi, 52 bin 800 kg sera naylonunu, üreticilere yüzde 50 hibe ile teslim etti.

 

Tarih : 12 Aralık 2022 Pazartesi 10:10   Okunma : 569

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üreticilerin girdi maliyetlerinde en yüksek kalem olan sera naylonu maliyetlerini azaltabilmek adına yürüttüğü ve 2021 yılında 71 üreticinin yararlandığı ‘Örtü Altı Sebze Üreticilerine Sera Naylonu Desteği Projesi`nden, 2022 yılında 20`si kadın olmak üzere toplam 88 üretici faydalandı. Büyükşehir Belediyesi, 52 bin 800 kg sera naylonunu, üreticilere yüzde 50 hibe ile teslim etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Örtü Altı Sebze Üreticilerine Sera Naylonu Desteği Projesi` ile üretimin yoğun olduğu mahallelerdeki çiftçilere destek sağladı. Yüzde 50 hibeli destek projesinden faydalanan çiftçiler, seralarını yeni naylonlar ile kapattı.

ŞAHMAN: “AMACIMIZ, ÇİFTÇİMİZİN GİRDİ MALİYETLERİNİ DÜŞÜRMEK”

Proje hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda ziraat mühendisi olarak görev yapan Emine Sevgül Şahman, projenin, Akdeniz ilçesinde bulunan Adanalıoğlu Limonlu, Adanalıoğlu, Akdeniz, Kazanlı, Kazanlı Cumhuriyet, Kazanlı Hürriyet, Karaduvar, Anadolu, Karacailyas ve Abdullah Şahutoğlu mahallelerini kapsadığını söyledi.

Üreticilerin 2 dekarlık sera alanının 1 dekarlık kısmı için sera naylonunun Büyükşehir Belediyesi`nce karşılandığını belirten Şahman, “Üreticilerimize verdiğimiz naylonun kalitesi 350 mikron kalınlığında ve ömrü 3 senedir. Amacımız, seracılık sektöründe girdi maliyeti en yüksek olan malzemelerden olan sera naylonun maliyetini üreticilerimiz açısından biraz düşürmek, eskimiş naylonları değiştirmeleri konusunda destekte bulunmak” dedi.

DOKSÖZ: “DESTEKLER ÇOK MÜKEMMEL, İLAÇ GİBİ GELDİ”

Projeden faydalanan üreticilerden Murat Doksöz 600 kilogram sera naylonu aldığını ve bunun yarısının maliyetinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi. Günümüz ekonomik koşullarında bu desteğin kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Doksöz, “İşlerimiz o kadar iyi değil. Destekler çok mükemmel, ilaç gibi geldi işin gerçeği. Yani şu anda zaten ben bu sera naylonunu koymak zorundayım. Yani öyle veya böyle koyacağız. Başkanımızın bize yaptığı destek, bizim için çok güzel oldu” diye konuştu.

Sera naylonu maliyetinin yarı yarıya düşmesi sonucunda fidelerini peşin alabildiğini ve gübresini de alabilecek durumda olduğunu belirten Murat Doksöz, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üreticiye, çiftçiye yönelik tüm hizmetlerinin çok beğenildiğini söyledi.

“BU DÖNEMDEN ÖNCE BEN HİÇ YARDIM GÖRMEDİM”

Doksöz, “Yaklaşık 20 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum. Başkanımız geleli bir dönem oldu. Bu dönemden önce, hiçbir yardım görmedim. Diğer akrabalarımla konuşuyorum, ‘Bana naylon geldi, yüzde 50`sini belediye karşıladı` diyorum, ‘Çok mükemmel` diyorlar” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA