20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

İYİ PARTİLİ EROZAN`DAN AKP`YE: “MAALESEF SİZ İDEOLOJİK DIŞ POLİTİKANIZLA İLK ÖNCE ORTA DOĞU`DA EŞ BAŞKAN OLDUNUZ SONRA TAŞERON OLDUNUZ SONRA KURTLAR SOFRASINA YEM OLDUNUZ”


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan AKP`nin dış politikasını eleştirdi. Erozan, “Maalesef siz ideolojik dış politikanızla ilk önce Orta Doğu`da eş başkan oldunuz sonra taşeron oldunuz sonra kurtlar sofrasına yem oldunuz. O kadar kullanışlı hale geldiniz ki sofradaki dış güçler ve misafirler tadınıza doyamadılar. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) buraya gelen tezkereler çerçevesinde, Suriye`de teröre karşı mücadelesine ilişkin bütün tezkerelere olumlu oy verdik ama siz terörle mücadelenin ötesine gitmek arayışlarına girdiniz” dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2022 Pazartesi 17:37   Okunma : 327

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan AKP`nin dış politikasını eleştirdi. Erozan, “Maalesef siz ideolojik dış politikanızla ilk önce Orta Doğu`da eş başkan oldunuz sonra taşeron oldunuz sonra kurtlar sofrasına yem oldunuz. O kadar kullanışlı hale geldiniz ki sofradaki dış güçler ve misafirler tadınıza doyamadılar. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) buraya gelen tezkereler çerçevesinde, Suriye`de teröre karşı mücadelesine ilişkin bütün tezkerelere olumlu oy verdik ama siz terörle mücadelenin ötesine gitmek arayışlarına girdiniz” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor. Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan şunları söyledi:

“İLK ÖNCE ORTA DOĞU`DA EŞ BAŞKAN OLDUNUZ SONRA TAŞERON OLDUNUZ SONRA KURTLAR SOFRASINA YEM OLDUNUZ”

“Maalesef siz ideolojik dış politikanızla ilk önce Orta Doğu`da eş başkan oldunuz sonra taşeron oldunuz sonra kurtlar sofrasına yem oldunuz. O kadar kullanışlı hale geldiniz ki sofradaki dış güçler ve misafirler tadınıza doyamadılar. Biz TSK`nın buraya gelen tezkereler çerçevesinde, Suriye`de teröre karşı mücadelesine ilişkin bütün tezkerelere olumlu oy verdik ama siz terörle mücadelenin ötesine gitmek arayışlarına girdiniz. Kısaca ‘Emevi Camii`nde namaz kılmak` şeklinde özetleyebileceğimiz birtakım arayışlara girdiniz. ‘Kardeşim Esad`ı, ‘Katil Esed` yaptınız ama geldiğimiz noktada bükemediğiniz eli öpmeseniz dahi sıkmak aşamasına geldiniz. Bir anlamda Suriye topraklarından nasıl çıkacağınızı da bilemediğiniz için ÖSO ve şürekasıyla bir karışık ilişki içine girdiniz.

Altı aydır da hala bir askeri harekat yapma peşindesiniz. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`ın şöyle bir ifadesi var: ‘ABD`den anlayış bekliyoruz.` Bu ‘anlayış` kelimesinin tek bir anlamı vardır, ‘yeşil ışık bekliyoruz` demektir. Bu arada İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ile ilişkilerimizi normalize etmek arayışına girdiniz. Hamas`ı sattınız, Müslüman Kardeşler`i sattınız, Cemal Kaşıkçı`nın dosyasını sattınız, 15 Temmuz`un finansörü olan Birleşik Arap Emirlikleri`ni akladınız. Esad`a katil dediniz. Şimdi bunların hepsiyle yeniden bir kucaklaşma arayışı içindesiniz. Geçen süre içerisinde bütün bu yaptıklarınızın ülkemize maliyetinin ne olduğunun hesabını vermek durumunda olduğunuzu hatırlatmak isterim.

“BECERİKSİZ BİR KAPTANIN YÖNETİMİNDE MOTORU ÇALIŞMAYAN VE RÜZGARA GÖRE SAVRULAN BİR TEKNE KONUMUNA GELDİNİZ”

22 Kasım 2020 tarihinde bir Alman gemisi bizim konteyner gemimizi engelledi. O tarihte Almanya`nın yaptığı bu eyleme, ‘deniz korsanlığı` dediniz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma açtı. Aradan iki yıldan fazla geçti, nasıl bitmez bir soruşturmaymış merak ediyorum. Açık denizde beceriksiz bir kaptanın yönetiminde motoru çalışmayan ve rüzgara göre savrulan bir tekne konumuna geldiniz.

“IRAK POLİTİKALARINIZ MAALESEF BİR SORUN YUMAĞI HALİNE GELDİ”

Irak politikalarınız maalesef bir sorun yumağı haline geldi. Merkezi yönetimi bir kenara itip yaratılmasına cömertçe katkıda bulunduğunuz IKBY`den petrol satın aldınız. Parasını merkezi hükümete değil Barzani`ye verdiniz. Kerkük-Yumurtalık boru hattına giren petrol ile Yumurtalık`ta gemiciklere yüklenen petrolün miktarı arasında kimlerin nasıl faydalandığını, bu karanlık işlere hangi şirketin aracılık ettiğini, kimin cebine ne girdiğini sormak durumundayım. Bu operasyonun ülkemize maliyeti milyarları bulmak üzere. Halen Paris`te bir tahkim mahkemesi devam ediyor. Sırf bu operasyonlardan dolayı Irak Merkezi Yönetimi`nin sahip çıktığı bir tahkim mahkemesi ve maliyetinin en az 30 milyar dolar ihtimali var. Bunu siz mi ödeyeceksiniz yoksa bize mi ödetmeye çalışacaksınız onu bilmiyorum.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ`Nİ KATAR EMİRİ`NİN MUHAFIZ ALAYI DURUMUNA İNDİRGEDİNİZ”

TSK`yı Katar Emiri`nin muhafız alayı durumuna indirgediniz. Ne uğruna? Akla gelen ilk şey; fiyatı 500 milyon doları aşan hediyelik Boeing-747. Cumhurbaşkanına verilen kişisel bir hediye midir bu yoksa uçak Beştepe`nin demirbaş listesinde mi kayıtlıdır çok merak ediyorum. Biz iktidara geldiğimizde demirbaş listesine bakacağız, bakalım orada gözüküyor mu yoksa ‘bu bana yapılmış bir hediyedir` deyip alıp gidecek mi? Dünya futbol turnuvası uğruna emniyet güçlerimizle bir hizmet sözleşmesi ile mevsimlik işçi konumuna getirdiniz. Bu utanılacak bir tablodur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA