5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

İMAMOĞLU HAKKINDAKİ HAPİS VE SİYASİ YASAK KARARI İBB MECLİSİ`NDE TARTIŞILDI


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi`nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`na hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle ilgili tartışma yaşandı. AKP Grup Başkanı Tevfik Göksu “Siz 6`lı Masa`da çözemediğinizi Saraçhane Meydanı`nda çözmeye çalıştınız” dedi. CHP Grup Başkanı Doğan Subaşı ise “Ben 2019 seçimlerini hazmedemediniz sanıyordum ama siz 2023 seçiminin hesabını yapıyormuşsunuz” diye konuştu. 

 

Tarih : 15 Aralık 2022 Perşembe 20:15   Okunma : 501

OKTAY YILDIRIM 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi`nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`na hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle ilgili tartışma yaşandı. AKP Grup Başkanı Tevfik Göksu “Siz 6`lı Masa`da çözemediğinizi Saraçhane Meydanı`nda çözmeye çalıştınız” dedi. CHP Grup Başkanı Doğan Subaşı ise “Ben 2019 seçimlerini hazmedemediniz sanıyordum ama siz 2023 seçiminin hesabını yapıyormuşsunuz” diye konuştu. 

İBB Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane`deki İBB Başkanlık Binası`nda Birinci Meclis Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında bugün yapıldı. Toplantıda, Başkan Ekrem İmamoğlu`nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan aldığı 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası tartışıldı. 

MHP Grup Başkanı ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, öncelikle Başkan İmamoğlu`na geçmiş olsun dileklerini sunarken, miting alanları varken Saraçhane Binası önünde gösteri yapılmasını eleştirdi. Yılmaz şunları söyledi:

"Gösteriler, nümayişler, demokrasinin vazgeçilmezidir. Kamu hizmet binası olan meclis binası önünde dün olduğu gibi bugün de bir gösteri yapılacak. Yenikapı ve Maltepe Miting Alanı varken, kamu hizmet binası önünde yapılmasının doğru olmadığını, trafiği kilitlediğini ve İstanbullu vatandaşları zora soktuğunu belirtmek istiyorum.”

AKP Grup Başkanı Tevfik Göksu da alınan kararın nihai olmadığını, yargı sürecinin devam ettiğini ve İBB Başkanı ile ilgili kesinleşmiş bir mahkumiyet ve siyasi yasaklamanın söz konusu olmadığını söyledi. Göksu, "Üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Ancak, otobüsün üstündeki sevinci görünce kelimelerin yetersiz kaldığını görüyorum” dedi.

“YANINDAYIZ İMAMOĞLU"

CHP Grup Başkanı Doğan Subaşı ise yargılanan ve ceza alan İBB Başkanı`nın nasıl seçildiğini 84 milyonun bildiğini belirterek şunları söyledi:

"Yargılanan ve ceza alan kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır, burası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi. İBB Başkanı`nın nasıl belediye başkanı seçildiği sadece bu mecliste olanlar değil, 84 milyon insanımızın bildiği bir süreçtir. Sandık Kurul Başkanlarına yasa dışı örgüt üyesi olduğunu söylediler iddiasıyla davalar açıldı. Bir tane ceza çıkmadı. Bunun taraflarını biliyoruz. Burada ‘teşekkürler gönül belediyeciliği kazandı` gibi laflar söylendi. Sandık iradesi, biz buraya saygı duyarız yok milli iradeye saygı duyuyoruz gibi.  Milli iradeyle ilgili ilişkilerimiz, milli iradeye nasıl baktığımız 31 Mart gecesi ortaya çıktık. Size şunu söyledim karar hukuki değil, siyasidir. Siyasi içeriğine girmeyeceğim dedim. Ama şimdi bakıyoruz Hukuk dersi vermeye kalkan arkadaşlar, milli irade dersi vermeye kalkan arkadaşlar siz bize hukuk dersi milli irade dersi verecek durumda değilsiniz. Bakın sevinç çığlıklarından bahsediliyor. Şakamı bu 2 yıl 7 ay hapis cezası almış. Bak son bir şey söyleyeyim. Bugüne kadar yaptıklarınızın hepsini ben sanıyordum ki 2019 seçimlerinin hazımsızlığı diye yorumluyordum. Sizin hesabınız aslında 2023 seçimleri. 2023 seçimlerinin hesabını yapıyorsunuz. Bu karar o karar. Bak hazırlıklı gelmiş burada olay çıkartayım da sıkıntı yapayım diye. Kimse kimseye demokrasi dersi vermesin. Gençlik kollarımızın yaydığı çok güzel bir sözle bitirmek istiyorum, yanındayız İmamoğlu.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA