5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

ESKİ 2. ORDU KOMUTANI ADEM HUDUTİ, 12,5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI


15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya`daki davada daha önce 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nun bozma kararı üzerine yeniden yargılanan eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti`ye, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım` suçundan, takdir indirimi uygulanarak 12,5 yıl hapis cezası verildi.

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 18:08   Okunma : 1163

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya`daki davada daha önce 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nun bozma kararı üzerine yeniden yargılanan eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti`ye, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım` suçundan, takdir indirimi uygulanarak 12,5 yıl hapis cezası verildi.

FETÖ`nün 15 Temmuz 2016`daki darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanı olan Adem Huduti, darbe girişiminin ardından gözaltına alınmış ve Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs` suçuna yardım ettiği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16.Ceza Dairesi Huduti`ye verilen 15 yıl hapis cezasını onamıştı. Ancak Yargıtay Ceza Genel Kurulu, “yasal ve yeterli gerekçe gösterilmeksizin takdir indirim uygulanmasına yer olmadığına” karar verildiği gerekçesiyle mahkumiyet kararını bozmuş ve Huduti yeniden yargılamaya başlamıştı.

Adem Huduti`nin yargılanmasına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün devam edildi. Huduti, duruşmaya, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi`nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma savcısı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarladı ve Huduti`nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Davaya müdahil olan Cumhurbaşkanlığı`nın avukatı Bayram Taşkın, mütalaaya iştirak etmediklerini belirterek, sanığın iddianamede er alan suçlardan cezalandırılmasını talep etti. Huduti ile aynı davada yargılanan Murat Mutlu, Fatih Gürcan ve Eyüp Özcan ise beraat talebinde bulundu.

Savunması istenen Adem Huduti, savcılığın yeni bir mütalaa hazırlamasını beklediklerini belirtti. Huduti, mütalaaya ilişkin yaptığı savunmasında şunları söyledi:

“SUÇUM, DARBECİLERİ ÖLDÜRMEYİP YARGIYA TESLİM ETMEMDİR”

“Bugüne kadar yaşanan süreçte düşman olarak görüldüğüm açıktır. Suçum, darbecileri öldürmeyip yargıya teslim etmemdir. Darbeciler, 2. Ordu`da idareyi hiçbir zaman ellerine geçiremediler. Amaçlarını gerçekleştirememişlerdir. Darbecilere karşı hareket ettiğim ortadadır. İlk bilgileri aldıktan sonra durumu aydınlatmaya çalıştım ve ilk darbe karşıtı emri verdim.”

Huduti, 6 yıl 5 aydır tutuklu olduğunu kaydederek tahliyesine karar verilmesini talep etti. Huduti`nin avukatı Ersin Oktay Huduti ise müvekkilinin darbeye ve Ankara`ya götürülmek istenmesine direndiğini, darbe gecesi 2. Ordu Komutanlığı`ndan dışarı çıkmak isteyenler için ‘vur emri` verdiğini ifade ederek Huduti`nin beraatını ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adem Huduti`nin ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım` suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanığa bu suçtan, takdir indirimi de uygulayıp 12,5 yıl hapis cezası verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA