5 Mayıs 2026 Salı

11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR  
 
     
   

VELİ AĞBABA`DAN `EK BORÇLANMA` TEPKİSİ: "2023 BÜTÇESİ GELMEDEN BİTTİ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu`nda torba kanun teklifine gece yarısı eklenen düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı`na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, “2023 bütçesi daha gelmeden bitti.... Bütçe bitmeden, oylanmadan 292 milyar borçlanmaya bir 200 daha istiyorsunuz. Gecenin bu saatinde Spor Komisyonu`na götürseniz belki spor olurdu. Ne varsa atmışsınız içine ya. Bu torba kanun değil, çorba kanunu. Bu milletvekillerine de hakaret” dedi.

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 13:48   Okunma : 436

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu`nda torba kanun teklifine gece yarısı eklenen düzenlemeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı`na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, “2023 bütçesi daha gelmeden bitti.... Bütçe bitmeden, oylanmadan 292 milyar borçlanmaya bir 200 daha istiyorsunuz. Gecenin bu saatinde Spor Komisyonu`na götürseniz belki spor olurdu. Ne varsa atmışsınız içine ya. Bu torba kanun değil, çorba kanunu. Bu milletvekillerine de hakaret” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu`nda AKP`li milletvekillerinin gece yarısında verdiği önergeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı`na 200 milyar TL ek borçlanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“BU ÖNERGEYLE 2023 BÜTÇESİ DAHA GELMEDEN BİTTİ”

“Şu anda, sabah 02.53`te bir korsan önergeyle karşı karşıyayız. Olacak iş değil. Bütçe daha Meclis`te oylanmamış, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndan bütçe geçmiş, yarın son günü. Bu önergeyle 2023 bütçesi daha gelmeden bitti. 200 milyar borçlanma limitinin artırılması isteniyor. Değerli Sanayi Komisyonu`nun üyeleri, siz niye buna alet oluyorsunuz? Bu sizin konunuz mu? Hadi, OHAL`i anladık, yüzde 2`yi anladık, zeytini anladık, toplu sözleşmeyi anladık, KYK`yi anladık da bu kadar olmaz.

“BÜTÇE BİTMEDEN, OYLANMADAN 292 MİLYAR BORÇLANMAYA BİR 200 DAHA İSTİYORSUNUZ”

Plan ve Bütçe Komisyonu`na gelmesi gereken bir borçlanma yetkisi Sanayi Komisyonu`ndan çıkarılıyor. Millet bize güler. Bu kadar öngörüsüzlük olur mu ya? Bütçe bitmeden, oylanmadan 292 milyar borçlanmaya bir 200 daha istiyorsunuz. İyi ki Sağlık Komisyonu`na götürmediniz. Orada daha rahat geçebilirdiniz belki ya da Tarım Komisyonu`na ya da Spor Komisyonu`na, gecenin bu saatinde Spor Komisyonu`na götürseniz belki spor olurdu.

“BU TORBA KANUN DEĞİL, ÇORBA KANUNU. BU MİLLETVEKİLLERİNE DE HAKARET”

Bu torba yasanın sizin de içinize sinmediğini ben biliyorum, Sanayi Komisyonu üyelerimizin içine sinmediğini biliyorum. Ne varsa atmışsınız içine ya. Bu torba kanun değil, çorba kanunu. Bu milletvekillerine de hakaret. Sadece bize değil hepimize hakaret. Olacak iş değil. Bunu kim size söylediyse, kim teklif ettiyse alsın götürsün. Böyle bir şey olur mu? Sabahın 3`ünde bir 200 milyar borçlanmayla geliniyor. Duymadınız herhâlde. Bir daha söyleyeyim: 200 milyar, yani 200 katrilyon. Ben komisyon başlarken dedim ki: ‘Bu Mustafa Elitaş, burada masum bir sebeple iki gündür sabaha kadar beklemez` dedim. Dediğim çıktı mı, çıkmadı mı? Yoksa Elitaş gelecek yüzde 2 barajla uğraşacak.

Sabahtan beri nezaketle dedik ki burada memur sendikaları var, siz de hak veriyorsunuz buna, 2 sendikanın kendi çıkarları için getirmiş olduğu 189 sendikayı yok edecek bir teklif için 4 saattir çağrı yapıyoruz, lütfen diyoruz. Kanuna, anayasaya aykırı. Gözünün içine sokar gibi o 1`den vazgeçmiş 2`yi getiriyor. Ne diyeceğimi şaşırıyorum ben olacak iş değil.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA