4 Mayıs 2026 Pazartesi

10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!   16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!  
 
     
   

KÜRŞAD ZORLU: 6 NİSAN TARİHİNDEN SONRA YAPILMASI DÜŞÜNÜLECEK, PLANLANACAK HERHANGİ BİR SEÇİM TARİHİNE ASLA ONAY VERMEYECEĞİZ


İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan`ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür” dedi.

 

Tarih : 29 Aralık 2022 Perşembe 15:39   Okunma : 463

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan`ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür” dedi.

Kürşad Zorlu, bugün İYİ Parti Genel Merkez`inde basın toplantısı düzenledi. Zorlu, İYİ Parti`nin geçen hafta sonu Ankara`da düzenlediği kadın buluşmasına ilişkin, “Son yılların en büyük siyasi buluşmalarından birisiydi. 25 binin üzerinden bir kadın etkinliğimizde bir araya geldi. Kamuoyunda toplumumuza yansıtılmaması için özel bir çaba sarf edildi. 25 binden fazla kadın kendi emeğiyle geldi. Onun için dedik ki kadın yükselirse Türkiye yükselecek. 10 işverenin sadece bir kadın yurttaşımız. İYİ Parti, hangi şartlarda olursa olsun bu milletin birliğine inanan her kadınımızın kendisini rahatlıkla ifade edebileceği bir milli buluşma platformudur. Önümüzdeki aylarda, muhtemelen şubat ayından bu kez 10 binlerce gencimizi Ankara`da bir araya getireceğiz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ DERT VE SIKINTI İÇİNDEYKEN SARAY KONFORUNU YAŞAYANLARIN BUNU ANLAMASI KOLAY OLMAYACAK”

Türkiye`nin zor ve ağır koşullardan geçtiğini, siyasi iktidarın bu sorunları çözemeyeceğini savunan Zorlu, “Bugün vatandaşlarımız dert ve sıkıntı içindeyken saray konforunu yaşayanların bunu anlaması kolay olmayacak. Hazin bir tablodur ki hiçbir ayımız bir önceki aydan iyi olmamış. Önümüzdeki aylarda gerçekten kötü bir yıl olacak” dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda 2018 yılında kanun teklifi verdiklerini hatırlatan Zorlu, “‘Sırtımızda bir yük, adım atılamaz` diyerek teklifimiz reddedilmişti. Burada bazı belirsizlikle var. 8 Eylül 1999`dan önce sigorta girişi yapılmış vatandaşımız için kanun değişikliği tarihi mi ele alınacak? Bir haksızlığı giderirken başka bir haksızlık yaratmamak gerekiyor” diye konuştu.

“OCAK AYINDA MEMUR VE EMEKLİLERE ASGARİ ÜCRET ORANIN ZAM YAPILMALI, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI”

İstihdam edilenlerin büyük bir toplamının asgari ücretle çalıştığını belirten Zorlu, “Hakça bir paylaşım sistemi kurma çabası içinde olacağız. Asgari ücreti artırmak çare olmuyor. Emeklilerimiz zor durumdalar. Alacakları bir tane ürünün hesabını yapıyor bu insanlar. Açlık sınırının altında yaşayan insanlardan bahsediyorsunuz. Ocak ayında memur ve emeklilere asgari ücret oranın zam yapılmalı, en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Bize, popülizm yaptığımıza dair eleştiriler yapılıyor. Bunları kabul etmiyoruz” dedi.

2022 yılının başarısızlıklarla geçtiğini ifade eden Zorlu, “Bunlar gerçeklerimiz. 105 metrekare ortalama bir konutun 2020 sonu kirası, bin 355 TL iken asgari ücretin yüzde 58`ine denk geliyormuş. Bu sene kasım ayında ortalama 7 bin 35 TL oldu, mevcut asgari ücretin yüzde 128`ine denk geliyor” diye konuştu.

“ORTAYA KOYDUĞU HEDEFLERİN HİÇBİRİNİ GERÇEKLEŞTİREMEYEN BİR MERKEZ BANKASI`NDAN BAHSEDİYORUZ”

2022 yılının aynı zamanda bir servet transferi yılı olduğunun altının çizen Zorlu, “Nisan-kasım döneminde TÜİK enflasyonunun İTO enflasyonu ile farkı 18,4 puan, sadece bu ay baz alındığında. Merkez Bankası`nın itibarı ortadan kaldırıldı. Ortaya koyduğu hedeflerin hiçbirini gerçekleştiremeyen bir Merkez Bankası`ndan bahsediyoruz. 880 bin kız öğrencimiz, öğrenim görmesi gerekirken okula gidemiyor. Açık lise ve ortaokulu da dahil ettiğinizde 2 milyona yaklaşıyor bu rakam. Çocuklar aç gidiyor okula. Sadece oy kaygısı ile hareket eden bu zihniyetin köklü bir çözüm bulması kolay olmuyor” dedi.

Kürşad Zorlu, AKP`li Tuzla Belediye Meclisi üyesi Türel Ağyol`un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in önceki günkü buluşmasına ilişkin paylaşımı için de “AKP`li bir belediye meclisi üyesinin ahlaksız ve insanlık dışı paylaşımı, siyasi üsluptan yoksunluğunun sembolü gibiydi” diye konuştu.

Doğal gaz keşiflerini önemsediklerini de dile getiren Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Umuyoruz vatandaşlarımıza yansır. Ama vatandaşlarımızın umutlarıyla oynamayın. 2022 yılına, Nazım Hikmet hayatta olsaydı ‘Çöküş Destanı` derdi. O meşhur şiirine bir uyarlama yaptım; ‘Onlar ki geçmişin mazlumu, şimdinin zalimi oldular. Durdukları sessizlikten üzerimize çöken onlardılar.`”  

Zorlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“6 NİSAN TARİHİNDEN SONRA YAPILMASI DÜŞÜNÜLECEK, PLANLANACAK HERHANGİ BİR SEÇİM TARİHİNE ASLA ONAY VERMEYECEĞİZ”

“Seçime şu anda tahmini 170 günlük bir süre kaldı. Bir an önce milletimizin karşısına seçim sandığının getirilmesini ortaya koyduk. Biz, İYİ Parti olarak açık ve net bir kararın içindeyiz. 6 Nisan tarihinden sonra yapılması düşünülecek, planlanacak herhangi bir seçim tarihine asla onay vermeyeceğiz. Sayın Genel Başkan`ımızın ve kurullarımızın ortak görüşüdür.”

“TEK VE ORTAK BİR ADAY DIŞINDA BİR SEÇENEĞİ DOĞRU BULMADIĞIMIZIN, SICAK BAKMADIĞIMIZIN KARARLIĞINDA OLACAĞIZ”

Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun “Çoklu aday masaya gelirse konuşulur” sözlerinin sorulması üzerine, “13. Cumhurbaşkanı`nın Altılı Masa tarafından seçilmesinin tarihi bir kırılma anı olduğunun bilincindeyiz. Bu sorumlulukla tek ve ortak bir aday dışında bir seçeneği doğru bulmadığımızın, sıcak bakmadığımızın kararlığında olacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA