18 Kasım 2025 Salı

20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”  
 
     
   

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI ARDA`DAN ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET` İDDİASIYLA HAKKINDA VERİLEN HAPİS CEZASINA TEPKİ: "SİYASİ, VİCDANLARA SIĞMAYACAK BİR KARAR"


Cumhurbaşkanına hakaret` iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu karar siyasidir. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Gaziemir`e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek. Canla başla çalışmaya devam” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 14:55   Okunma : 434

`Cumhurbaşkanına hakaret` iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu karar siyasidir. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Gaziemir`e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek. Canla başla çalışmaya devam” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında, sosyal medya paylaşımlarında ‘Cumhurbaşkanına hakaret` iddiasıyla siyasi yasak ve hapis cezası talebiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Başkan Arda`ya Cumhurbaşkanı`na hakaretten 1 yıl 15 gün hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Başkan Halil Arda, dava sonrasında Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Başkan Arda`nın eşi Deniz Arda, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve ilçe yöneticileri, Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, CHP`li belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, belediye çalışanları ve Gaziemirliler katıldı.

Dava süreci boyunca kendisine destek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun`a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`e ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Aydın`a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şöyle konuştu:

“VİCDANLARA SIĞMAYAN KARARI KABUL ETMİYORUZ”

“Mevlana`nın güzel bir sözü var; ‘Ayağınıza batan dikenler aradığınız gülün habercisidir.` Çok önemli bir görevi icra ediyoruz. CHP`nin sandıkta kazandığı başarıyı içlerine sindiremeyenler; 4 yıldır Gaziemir Belediyesi`nde canla başla çalışmamızı, başarımızı içine sindiremeyenler, tüm CHP`li belediye başkanlarına yönelik baskıyı yargı eliyle yapmaya çalıştılar. Bir siyasi davada, asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Karar aşamasında davanın hâkimini ve savcısını değiştirdiler. Çünkü gidişat bizim lehimizeydi. Bu, AKP iktidarının bugüne kadar başvurduğu bir yöntem… Bir ceza aldık, 1 yıl 15 gün. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Bu cezanın siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Asla üzgün değilim. Gaziemir`e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek.” 

Yüksek Seçim Kurulu`na hakaretten yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun dava sürecine de değinen Arda, “İstanbul`da yapılmaya çalışılan şeyi yakından takip ediyoruz, Ekrem İmamoğlu`na verilen ceza tamamen siyasidir. Bu cezalar, CHP`li belediye başkanları üzerinden yürütülmeye çalışılan bir olumsuz algı çalışmasıdır” dedi.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Dava süreciyle ilgili de bilgi veren Başkan Arda, “Dava süresince söz konusu hesabın bize ait olmadığını dile getirdik, Emniyet`in siber suçlar birimi bunun olmadığını rapor etti. İddia makamı, benim de onayım olduğunda Amerika`dan bilgi istenebileceğini söylediğinde ‘gereği neyse yapın` dedik. Amerika`ya 2 defa yazıldı, 2 defa cevap geldi. Bizim suçluluğumuzla ilgili hiçbir dayanak yoktu. Bugün, hâkimin değiştirilmesiyle siyasi bir karar verileceğini biliyorduk. Aleyhime karar verildi. Bu, burada bitmeyecek. Görevimizin başındayız” diye konuştu.

“CANLA, BAŞLA, AŞKLA ÇALIŞMAYA DEVAM”

Arda, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Gaziemir Belediyesi`ni nasıl yönettiğimizi çalışanlarımız biliyor. Yaşadığımız bu zor dönemde borçları kapatarak, çalışanlarımızın maaşlarını ödeyerek, yatırım yaparak hassasiyetle görevlerimizi yapıyoruz. Çok onurlu bir yılı hep birlikte yaşayacağız. Cumhuriyetimizin 100`üncü yılını coşkuyla kutlayacağız. Tıkır tıkır çalışmaya, teker teker yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bu görevi yapmaktan bizi alıkoyamayacak. Hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar için de çok üzgünüm. Onlar da bizim yanımızda yer alsınlar, Gaziemir için çalışma konusunda bize destek olsunlar. Şimdi görevimin başına dönüyorum. Bu defter burada kapandı. Gaziemir için canla başla, Tunç başkanın dediği gibi ‘aşkla` çalışmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımız birer birer hayata geçiyor, projelerimiz hızla devam ediyor. Gaziemir için çalışmaya devam.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA