19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

BİST 100 ENDEKSİ, BUGÜN YÜZDE 7`NİN ÜZERİNDE DEĞER KAYBETTİ. SERT DÜŞÜŞ NEDENİYLE İŞLEMLER 2 KEZ DURDURULDU


Borsa İstanbul`da bugün BİST 100 Endeksi, yüzde 7`nin üzerinde değer kaybetti. Endeksteki sert düşüş nedeniyle işlemler iki kez durduruldu.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 17:44   Okunma : 412

Borsa İstanbul`da bugün BİST 100 Endeksi, yüzde 7`nin üzerinde değer kaybetti. Endeksteki sert düşüş nedeniyle işlemler iki kez durduruldu.

Güne negatif başlayan BİST100 Endeksi`nde öğleden sonra satış dalgası daha da arttı. Saat 16.31 itibariyle yüzde 5`e ulaşan BİST100`deki kayıp üzerine Devre Kesici Sistemi çalıştı. Borsa İstanbul`dan Kamuyu Aydınlatma Platformu`na (KAP) yapılan açıklamada "Saat 16:31:12 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasası`ndaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası`nda işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı`nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" denildi.

Borsa İstanbul yüzde 5,01 düşüşle 5.246 puana inerken, Bankacılık endeksi yüzde 5,26 geriledi.

İŞLEMLER 17:01`DE BAŞLADI

Borsa İstanbul`dan yapılan açıklamada, pay piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 16:51:12`de tek fiyat emir toplama, 16:56:12`de eşleştirme yapılacağı ve 17:01:12`den itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edileceği belirtildi.

İKİNCİ KEZ DEVRE KESİCİ ÇALIŞTI 

BIST-100`de işlemler KAP`a bildirildiği gibi saat 17:01`de yeniden başladı. Ancak, satış dalgasının devam etmesiyle borsadaki kayıp yüzde 7`yi aştı. Endeks 5.135 puana kadar geriledi. Bunun üzerine Borsa İstanbul AŞ, saat 17:09:16 itibarıyla bir kez daha Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi`nin devreye girdiğini duyurdu. Açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası`ndaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası`nda işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı`nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" denildi.

İkinci devre kesicinin çalışması itibariyle bankacılık endeksinde günlük düşüş yüzde 8,45, sanayi endeksinde yüzde 6,49, halka arz endeksinde yüzde 7,29, mali endekste yüzde 7,57, XTUMY`de yüzde 6,89, holdingler endeksinde ise yüzde 7,19`a ulaştı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA