16 Haziran 2025 Pazartesi

15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:04    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:07   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:50   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:35   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:25    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUSLU KADINLARA YÖNELİK SİNEMA ETKİNLİĞİ 


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, daha önce hiç sinemada film izlememiş Tarsuslu kadınlar için etkinlik düzenledi. 

 

Tarih : 8 Ocak 2023 Pazar 10:15   Okunma : 543

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, daha önce hiç sinemada film izlememiş Tarsuslu kadınlar için etkinlik düzenledi. 

Sayapark`ta düzenlenen sinema etkinliğinde kadınlar, çekimleri Silifke`de yapılan, Sarıkeçili yörüklerin yaşamının anlatıldığı ve Büyükşehir Belediyesi`nin de destek verdiği ‘Turna Misali` filmini izledi. Sinema etkinliğine Tarsus`un Taşkuyu, Mahmutağa, Girne, Barboros, Bahçe ve Kırklarsırtı Mahalleleri`nden katılan kadınlar, ilk kez sinemada film izlemenin heyecanını yaşadı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi`nde görevli Bedir Hasırcı, etkinliğe dair şu bilgileri paylaştı:

“Tarsus`un dezavantajlı mahallelerinden, belki de ilk defa sinemaya gitme fırsatı yakalamış kadınları buraya getirdik. ‘Turna Misali` filmi, Silifke`nin Sarıkeçili yörüklerini anlatan bir film. Çekimlerine de daire olarak destekte bulunmuştuk. Bugün de Tarsuslu kadınlar, bu filmi izleme fırsatını yakaladılar. Çok memnun ayrıldılar.Turna Misali filmine, farklı okullardan birçok öğrencimiz geldi. Vizyonda olduğu sürece hem kadınları, hem de öğrencileri bu filme getirmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki, Tarsus`ta belki ilk defa sinemaya gidecek olan kadınlar vardı. Hem onları sinemaya getirmiş olduk, hem de filmimizi desteklemiş olduk. Bu yüzden çok mutluyuz.”

Büyükşehir`in sinema etkinliğe katılan Tarsuslu kadınlardan bazıları ise etkinliğe ilişkin düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

Hatice Genç: “İlk defa geliyorum. Güzel, beğendim. Daha önce sinemaya hiç gitmedim, yeni geliyorum” derken, Fadime Kara ise, “Ben de ilk defa geliyorum. Güzel bir duyguymuş. Daha önce sinemayı merak etmedim herhalde. Merak etsem de gidemedim, cesaretim yoktu. Keşke daha önce gelseydim. Televizyonun olmadığı zamanlardaki gibiydi ” dedi. Filmin konusunu da beğendiğini söyleyen Kara, “Çok güzel, dedelerimizi anlatıyor. Daha önceki yılları anlatıyor.”

Fatma Ala: “Muhtarımızın eşi mesaj attı. Hep toplandık. Çok iyi oldu. Allah razı olsun” dedi ve filmi sinemada izleme deneyimini, “Çok güzeldi, değişiklik oldu. Hep dünya telaşından, sinemaya gitmeye vaktim olmadı. Yakın zamanda da gidemezdik. Çünkü, o geri planda kalıyor.”

Çülçi Çoban: “Köyde oturuyoruz, çalışıyoruz. Zamanımız yok. Okuma yazma bilmiyorum. Tek başına bir yere gidemem ben. Ancak toplulukla gelebiliyorum. Çok iyi oldu. Çok teşekkür ederiz Belediye Başkanımıza.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA