19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
   

FAHRETTİN ALTUN: MESLEĞİN İSTİSMAR EDİLMEMESİ NOKTASINDA EN BÜYÜK SORUMLULUK HAKİKAT ÇİZGİSİNDEN AYRILMAYAN GAZETECİLERE DÜŞMEKTEDİR


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Son yıllarda ülkemizde demokrasinin hak ve özgürlüklerin tahkim edilmesi için atılan adımlar, basın ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde hissedildiği bir medya ikliminin oluşmasına da imkân sağlamıştır. Elbette bu imkânın terör propagandası ve dezenformasyon gibi kötücül amaçlar için kullanılmasına hiçbir ülkenin müsaade etmeyeceği açıktır. Mesleğin istismar edilmemesi ve itibarının korunması noktasında en büyük sorumluluk yine hakikat çizgisinden ayrılmayan gazetecilere düşmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 10 Ocak 2023 Salı 17:16   Okunma : 274

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Son yıllarda ülkemizde demokrasinin hak ve özgürlüklerin tahkim edilmesi için atılan adımlar, basın ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde hissedildiği bir medya ikliminin oluşmasına da imkân sağlamıştır. Elbette bu imkânın terör propagandası ve dezenformasyon gibi kötücül amaçlar için kullanılmasına hiçbir ülkenin müsaade etmeyeceği açıktır. Mesleğin istismar edilmemesi ve itibarının korunması noktasında en büyük sorumluluk yine hakikat çizgisinden ayrılmayan gazetecilere düşmektedir” açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İletişim Başkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre Altun`un mesajı şöyle:

“Kamuoyunun ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilere erişiminde önemli aktörlerden biri de medya sektörü ve basın mensuplarıdır. Haber alma hakkının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde karşılanmasının demokrasiyi güçlendiren bir boyutu da bulunmaktadır. Hakikatin temsilcisi olan gazeteciler de bu doğrultuda hayati bir fonksiyon icra etmektedir. Dolayısıyla mesleki ilkeler, demokratik değerler ve hukuki haklar gözetilerek yapılan gazetecilik hiç kuşkusuz saygın bir meslektir.

Son yıllarda ülkemizde demokrasinin hak ve özgürlüklerin tahkim edilmesi için atılan adımlar, basın ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde hissedildiği bir medya ikliminin oluşmasına da imkân sağlamıştır. Elbette bu imkânın terör propagandası ve dezenformasyon gibi kötücül amaçlar için kullanılmasına hiçbir ülkenin müsaade etmeyeceği açıktır. Mesleğin istismar edilmemesi ve itibarının korunması noktasında en büyük sorumluluk yine hakikat çizgisinden ayrılmayan gazetecilere düşmektedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın işaret ettiği üzere `Türkiye Yüzyılı iletişimin de yüzyılı olacaktır.` İletişimin en önemli unsurları arasında yer alan basın mensuplarımızın ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri milletimize ve uluslararası kamuoyuna gerçekçi ve sağlıklı bir perspektifle anlatmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Biz de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sektörel yeniliklerin desteklenmesi gibi birçok adımla etkin bir medya ortamının oluşmasına katkı vermeyi sürdüreceğiz. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında doğrulukla, saygınlıkla ve hakikatle görev ifa eden kıymetli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü`nü en içten dileklerimle kutluyorum. Mesleğin güvenini, itibarını ve niteliğini artıran gazetecilere şükranlarımı sunuyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA