6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

DAVUTOĞLU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI`NA, BİR DAHA BAŞKA ÜLKELERİN DEVLET BAŞKANLARI, ‘APTAL OLMA` DİYE HİTAP EDEMEYECEK"


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya`daki iftar programında; “Devletimizin itibarı daha güçlü olacak. Kurumlarımız daha güçlü olacak. Türkiye`nin uluslararası itibarı bugün olduğu gibi asla çiğnenmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı`na bir daha başka ülkelerin devlet başkanları ‘Aptal olma` diye hitap edemeyecek” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 20:38   Okunma : 1742

Haber: EMRE SERCAN İKE – Kamera: ÜNAL AYDIN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya`daki iftar programında; “Devletimizin itibarı daha güçlü olacak. Kurumlarımız daha güçlü olacak. Türkiye`nin uluslararası itibarı bugün olduğu gibi asla çiğnenmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı`na bir daha başka ülkelerin devlet başkanları ‘Aptal olma` diye hitap edemeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Konya ziyareti kapsamında Konyalılar ile iftarda bir araya geldi.

“GELİN ARINALIM”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Bizim inancımıza göre zamanın ve mekanın ruhu vardır. Her şeyin yaratılışında bir hikmet vardır. Zamanın ruhu Ramazan ayıyla tecelli ediyor ve mekan Konya. Devlet geleneğimizin kartal şehrindeyiz. Selçuklu`nun merkezinde. Hem inanç hem devlet bütün kültürümüz burada. Arınma ayında Ramazan ayında Konya`mızdan ülkemizin her bir köşesine. Her bir siyasi partiye, her bir siyasiye aydına sivil toplum temsilcisine çağrımız var. Geliniz arınalım. Neden mi? Geliniz ötekileştirmeden kutuplaştırmadan arınalım. İnsanları kardeş bilelim. Hazreti Mevlâna gibi gel diyelim git demeyelim. Kucaklayalım, ötekileştirmeyelim. Hacı Bektaş-i Veli gibi soframızı, kapımızı, alnımızı açık tutalım. Yunus Emre gibi sevgi diyarı ilan edelim bu toprakları.

“HİÇBİR GÜÇ VE KUDRET BU TOPRAKLARIN MANEVİ DEĞERLERİNE ZARAR VEREMEYECEK”

Uzun zamandır milletimiz yorgun düştü. Yukarıdan gelen üstenci bir dil, buyurgan bir dil toplumumuzu kutuplara böldü. Bizden ve onlardan dediler. Siz ve biz dediler ve sürekli olarak toplum içindeki farklılaşmadan siyasi kutuplaştırmalar çıkardılar. Buradan, Konya`dan çağrıda bulunuyoruz gelin barışalım. Yine Konya`dan. Sayın cumhurbaşkanı adayımızın huzurunda ve bütün cumhurbaşkanı yardımcılarımızla bütün siyasi erkanla birlikte biz Hazreti Mevlânâ`nın, Seyyid Mahmud Hayrani`nin ve daha nice büyük Horasan erenlerinin torunlarının olarak söz veriyoruz. Hiçbir güç ve kudret bu toprakların manevi değerlerine zarar veremeyecek. Kimse Konyalılara ve milletimizin yüreğine korku salmaya kalkmasın. Kimse bir daha bu topraklarda din ve vicdan özgürlüğünü asla kısıtlayamayacak.

“HAYAT TARZINIZ NE OLURSA OLSUN. SİZLER ONURUNA SAYGI DUYMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ İNSANLARSINIZ”

Başörtüsünü yasal çerçeveye kavuşturmak başta olmak üzere şu ana kadar din ve vicdan konusunda elde edilmiş bütün kazanımlarımız korunacak daha da güçlendirilecek. Sayın cumhurbaşkanı adayımızla ve diğer siyasi genel başkanlarla birlikte altına imza attığımız temel ilkeler ve hedefler metnini bugün iktidardakiler okusunlar ve milletimiz, hepimizin altında imzası olan o metinde bütün bir millete şu teminatı verdiğimizi görecekler. Din ve vicdan özgürlüğündeki kazanımlar korunacak ve daha da gelişilecek. Kimse korku salmasın. Buradan bütün 85 milyonun her birine sesleniyoruz. Düşünceniz, inancınız, felsefeniz hayat tarzınız ne olursa olsun. Sizler bizim için onuruna saygı duymak zorunda olduğumuz insanlarsınız.

“TÜRKİYE`NİN ULUSLARARASI İTİBARI BUGÜN OLDUĞU GİBİ ASLA ÇİĞNENMEYECEK”

Anadolu da devlet geleneğimizin kurulduğu bu mekândan sesleniyorum. Konya`da mekanın ruhu manevi derinlik ve tarihi derinliğin buluştuğu bir yerdir. Kimse Türkiye`nin geleceğinde herhangi bir şekilde milli beka ya da devlet yapımızla ilgili kaygı duymasın. Aksine bu sözü Selçuklunun merkezinden gür sesle veriyoruz. Devletimizin itibarı daha güçlü olacak. Kurumlarımız daha güçlü olacak. Türkiye`nin uluslararası itibarı bugün olduğu gibi asla çiğnenmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına bir daha başka ülkelerin devlet başkanları ‘Aptal olma` diye hitap edemeyecek. Kimse Türkiye Cumhuriyeti`ne yönelik tehditler karşısında atıl kalacağımızı beklemesin, düşünmesin. İşte buradan tarihteki en kararlı terörle mücadeleleri vermiş bir başbakan olarak ifade ediyorum. Türkiye`ye hangi terör örgütünden hangi dış mihraktan gelirse gelsin devlet yapımıza zarar verecek her türlü gelişmenin karşısında dimdik ayakta duracağız.

“KİMSE TOPLUMUN YARISINA DOĞRU DÖNEREK, TERÖR SUÇLAMASINDA, HAİN SUÇLAMASINDA BULUNAMAYACAK”

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cumhuriyet fikrinin Türkiye`deki kökleşmesine katkıda bulunmuş bütün büyük demokrasi kahramanlarına Adnan Menderes`e, Necmettin Erbakan`a ve bütün büyüklere Süleyman Demirel`e, Bülent Ecevit`e hepsini rahmetle anarak ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti itibarını tekrar kazanacak. Kimse toplumun yarısına doğru dönerek, terör suçlamasında, hain suçlamasında bulunamayacak.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA