29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

HDP`NİN SEÇİM GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN ENDİŞELERİN GİDERİLMESİ İÇİN GENEL GÖRÜŞME AÇILMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP`LİLERİN OYLARIYLA TBMM`DE REDDEDİLDİ


HDP`nin 14 Mayıs`ta yapılacak seçimlerin güvenliğine dair endişelerin giderilmesine yönelik genel görüşme önergesinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Seçim güvenliği meselesi AKP`li yıllarda tavan yapmış bir mesele çünkü AKP`nin hem seçimlerde hem de diğer bütün politikalarında ortaya koyduğu ustalık dönemi diye tarif edilen hırsızlık süreci bunu tartışmayı fazlasıyla gerektiriyor" dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 19:01   Okunma : 416

HDP`nin 14 Mayıs`ta yapılacak seçimlerin güvenliğine dair endişelerin giderilmesine yönelik genel görüşme önergesinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde görüşülmesine ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Seçim güvenliği meselesi AKP`li yıllarda tavan yapmış bir mesele çünkü AKP`nin hem seçimlerde hem de diğer bütün politikalarında ortaya koyduğu ustalık dönemi diye tarif edilen hırsızlık süreci bunu tartışmayı fazlasıyla gerektiriyor" dedi.

HDP Grubu, 14 Mayıs`ta yapılacak seçimlerde seçim güvenliğine ilişkin endişelerin giderilmesine yönelik genel görüşme önergesinin TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesi için grup önerisi getirdi.

HDP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Murat Çepni, “Seçimlere gidiyoruz, seçimlerin sonucunun ne olacağını göreceğiz, seçimlerde beklentilerin ne olacağını da göreceğiz. Ama bütün bu süreçte en çok tartışılan meselelerden bir tanesi de seçim güvenliği meselesidir yani halkın iradesinin gasp edilip edilmeyeceği meselesidir. Bir taraftan yalan, kara propaganda, eşitsizlik, hamaset koşullarında halkın iradesinin yansıması engellenmeye çalışılırken bir diğer taraftan da seçim öncesinde ve seçim sırasında yansıyan iradenin hangi yol ve yöntemlerle gasp edileceği kaygısı tartışılıyor. Seçim güvenliği meselesi AKP`li yıllarda tavan yapmış bir mesele çünkü AKP`nin hem seçimlerde hem de diğer bütün politikalarında ortaya koyduğu ustalık dönemi diye tarif edilen hırsızlık süreci bunu tartışmayı fazlasıyla gerektiriyor” dedi.

“ERDOĞAN ‘ATI ALAN ÜSKÜDAR`I GEÇTİ` DEMİŞTİ VE MÜHÜRSÜZ OYLAR SAYILMIŞTI”

Çepni, 2017 Anayasa referandumu sürecini hatırlatarak şunları söyledi:

“Siyasi meşruiyet seçimlerle güncelleniyor, buna inanılıyor fakat gelin görün ki eşitsizliklerle donatılmış bir seçim sürecinde neyin ne olacağını yine halkın kendisi belirleyecek. Bugün de HDP seçim sürecine parti kapatma şantajı, gözaltı, tutuklama terörü ve kumpas davalarıyla girmeye çalışıyor. Şimdi, böylesi bir eşitlikten bahsedilebilir mi? Seçim öncesinde eşit çalışma koşullarının olmadığı bir süreçte eşit yarıştan bahsedilebilir mi? Örneğin, 2017`de, Anayasa referandumunda AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ‘Atı alan Üsküdar`ı geçti` demişti ve mühürsüz oylar sayılmıştı. Yine, 2018 seçimlerine OHAL koşullarıyla girmiştik, kayyum atanan belediyelerin tüm imkânları iktidar tarafından kullanılmıştı. Yine, sandık birleştirme yöntemiyle 200 bine yakın yurttaşımızın, insanımızın iradesi gasp edilmişti, yönlendirilmeye çalışılmıştı, tehdit edilmişti.”

“AKP İKTİDARLARI YENİ BİR SEÇİMİN ARİFESİNDE TÜRLÜ TÜRLÜ DÜZEN VE HİLELERLE SEÇİMİ AŞIRMAYA GAYRET EDİYOR”

İYİ Parti Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Behiç Çelik de “Ülkeyi uçurumun eşiğine getiren AKP iktidarları yeni bir seçimin arifesinde türlü türlü düzen ve hilelerle seçimi aşırmaya gayret ediyor. Seçim aslında AKP için bitmiştir, kaybedecekleri kesindir fakat seçimi sulandırarak, sahte seçmen, mükerrer seçmen, evrakta sahtekârlık, partizan memurlar, Goebbels`yen metotlar, tehditler, şantajlar, iftiralar, ekonomik güç odaklarının zorlanması ve daha sayabileceğimiz birçok usulsüzlük, yolsuzluk ve saptırma planları beklenmektedir” dedi.

“BÜTÜN ÖRGÜTLERİMİZLE BERABER SANDIK GÖREVLİLERİMİZİ BİLDİRİYORUZ, AN AN BÜTÜN SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ”

CHP Grubu adına görüşlerini dile getiren Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise “Seçim güvenliği 85 milyon için, hepimizin geleceği için çok önemli. Sadece seçim günü için değil, öncesi için de çok şey yapmak gerekiyor. Önergenin gerekçesinde vardı. Ben burada geçmişe hiç değinmeyeceğim, yapılan usulsüzlükler, haksızlıklar, İstanbul seçimlerindeki bir zarftaki 3 oyun kabul edilip birinin kabul edilmemesi vesaire. Şimdi önümüze bakalım diyorum ve ben buradan bütün seçmenlere, vatandaşlarımıza CHP olarak ne yaptığımızı ne yapacağımızı ve kendilerinin ne yapması gerektiğini anlatacağım. Genel Merkez`imizde Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Onursal Adıgüzel ve Yurt Dışından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan ve onların çok değerli ekipleri bütün süreci takip ediyorlar. Tabi bütün örgütlerimizle beraber sandık görevlilerimizi bildiriyoruz, an an bütün süreci takip ediyoruz. Herkes müsterih olsun, herkes mutlaka oyunu kullansın” diye konuştu.

“AZİZ MİLLETİMİZ KUKLA BİR CUMHURBAŞKANI ÜZERİNDEN ÜLKEYİ İDARE ETMEK İSTEYENLERE, DARBE ŞAKŞAKÇILARINA, TERÖR VE TERÖRİST SEVİCİLERİNE ‘ARTIK YETER` DİYECEKTİR”

AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aziz milletimizin 14 Mayıs seçimlerinde de yönetme yetkisini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a ve Cumhur İttifakı`na vereceğinden asla şüphemiz yoktur. Aziz milletimiz kukla bir Cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek isteyenlere, darbe şakşakçılarına, terör ve terörist sevicilerine ‘artık yeter` diyecektir. Türkiye düşmanlarına, eski Türkiye sevdalılarına geleceğini tayin hakkını milletimiz bırakmak istemeyecek, vesayet odaklarına rağmen Türkiye yüzyılını aziz milletimizin evlatları ve Cumhur İttifakı`yla inşallah birlikte başaracağız. Allah`ın yardımıyla, milletimizin desteğiyle, gençlerimizin umutlarıyla ayağa kalktık, bugünlere geldik, yarınlara birlikte yürüyeceğiz inşallah.”

“BUGÜN ANLAŞMA HÜDAPAR`LA DEĞİL BİZZAT HİZBULLAH`LADIR”

AKP`li Başer`in sözleri üzerine sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da “14 Mayıs`ta iktidarın bu yaptıklarının tamamının hesabı sorulacak. Terör seviciliklerinin de terör örgütlerini kendi içlerinden çıkarmalarıyla da Hizbullah terör örgütüyle yaptıkları iş birliğinin de hesabını verecek. Hizbullah`la bizzat AKP iktidarı anlaşarak, AİHM kararını gerekçe göstererek bütün tutukluları ve hükümlüleri serbest bırakmıştır. Gelsinler, bize tek bir Hizbullah tutuklusu var diye söylesinler, tek bir Hizbullah tutuklusu. Bugün anlaşma HÜDAPAR`la değil bizzat Hizbullah`ladır. ‘FETÖ` dedikleri cemaat de bizzat kendi aralarından ayrılıp gitmiştir, onları da terör örgütü ilan etmişlerdir. Bu kadar çok terör örgütü üreten başka bir iktidar olmamıştır gerçekten” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, HDP`nin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerin oylarıyla reddedildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA