28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

ERHAN USTA`DAN, ERDOĞAN`IN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLIĞIYLA İLGİLİ KONUŞAN ŞENTOP`A TEPKİ: MECLİS BAŞKANI`NIN BU TARTIŞMALARIN EN GÖBEĞİNDE YER ALMASI... BUNU YADIRGADIĞIMI İFADE ETMEK İSTERİM”


İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu`nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamaları nedeniyle TBMM  Başkanı Mustafa Şentop`u eleştirdi. Usta, “Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığına ilişkin o kadar argüman oluşturmaya çalışmış ki biz bu kadar gayreti şu Parlamento`nun ve parlamenterlerin hukukunu korumak için görmedik. Ama benim esas eleştirdiğim şey, Meclis Başkanı`nın bu tartışmaların en göbeğinde, en derinden, en gayretli kişi olarak yer alması. Bunu yadırgadığımı ifade etmek isterim” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 17:44   Okunma : 449

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu`nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklamaları nedeniyle TBMM  Başkanı Mustafa Şentop`u eleştirdi. Usta, “Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığına ilişkin o kadar argüman oluşturmaya çalışmış ki biz bu kadar gayreti şu Parlamento`nun ve parlamenterlerin hukukunu korumak için görmedik. Ama benim esas eleştirdiğim şey, Meclis Başkanı`nın bu tartışmaların en göbeğinde, en derinden, en gayretli kişi olarak yer alması. Bunu yadırgadığımı ifade etmek isterim” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM`de yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olabileceğine ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Usta şunları söyledi:

“Mustafa Şentop`un Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığına ilişkin tartışmalarına katıldığını gördük. Kendisi ‘Meclis Başkanı sıfatıyla bu tartışmaya girmiyorum bir hukukçu olarak giriyorum` diyor. Ben konuşmanın içeriğine bakıyorum. Erdoğan`ın üçüncü kez adaylığına ilişkin o kadar argüman oluşturmaya çalışmış ki biz bu kadar gayreti şu Parlamento`nun ve parlamenterlerin hukukunu korumak için görmedik. 4 yıldır Meclis Başkanı, milletvekillerinin itibarıyla ilgili, parlamentonun hukukuyla ilgili bir tane beyanatını görmedik. Ama bunu iyi çalışmış, ne kadar çalışmış biliyor musunuz? Hangi akademisyen, ta Erzincan Üniversitesi`nden benim de Cumhuriyet Yurdu`ndan arkadaşım Ayhan Döner dahil, en uçtaki üniversiteye kadar hangi akademisyenlerin görüş beyan ettiğini inceleyecek kadar. Tek tek isim isim sayıyor. İki tane makalem var 60 sayfa diyor. Makaleler ne zaman yazılmış diye baktım hepsi Meclis Başkanı olduktan sonra yazılmış. Bu makaleleri o düzenleme olduğunda yazabilirsiniz, Meclis Başkanı olduktan sonra olağanüstü bir gayret sarf ediyor Sayın Erdoğan`ın üçüncü kez aday olabilmesi için.

“MECLİS BAŞKANI`NIN TARTIŞMALARIN EN GÖBEĞİNDE OLMASINI YADIRGADIM”

Bu tartışmayı hukukçular yapar, orasında filan değilim. Ama benim esas eleştirdiğim şey, Meclis Başkanı`nın bu tartışmaların en göbeğinde, en derinden en gayretli kişi olarak yer alması. Bunu yadırgadığımı ifade etmek isterim.

Gelelim argümanlarına, kendisinin iki argümanı var. Anayasa`nın 101. Maddesi diyor, en son değişiklikle bütün olarak yazılmıştır diyor. Bir kişinin iki defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine ilişkin düzenleme 2007 yılında yapıldı. Burada maddenin tamamının yazılıyor olması, bu hükmün yeni geldiği anlamını taşımaz.

“PES DOĞRUSU”

Sayın Şentop`un buradan çıkarak ‘bu yeni yazıldı dolayısıyla 2018`den önceki seçimleri etkilemez` diye bir argümanı, ben hukukçu değilim ama pes doğrusu ya. Maddenin yeniden yazılmış olması, komple oylanmış olması var olan hükmü etkisiz hale getirir mi? Devamla şunu söylüyor, eğer burada diyor ikinci defa seçilemez diyebilmemiz için istisna hükmü olması lazım. Bu da kabul edilebilir bir şey değil.

“ÜÇÜNCÜ DEFA ADAYLIĞI İÇİN İSTİSNA HÜKMÜNE İHTİYACIMIZ VARDI”

Tam tersine, istisna hükmü, eğer önceki seçimleri kapsamasın istiyorsak bunun için istisna yazılmalıydı. Yani, eğer üçüncü defa adaylığı ancak bir istisna hükmü konmuş olsaydı, bu düzenlemeden önceki cumhurbaşkanlığı seçimleri bu kapsama dahil değildir, sayıdan sayılmaz diye… Üçüncü defa adaylığını sağlamak amacıyla istisna hükmüne ihtiyacımız vardı. Değilse, tersi durumda üçüncü defa seçilebilir, seçilmemesi için istisna hükmü konmalıydı demeyi de doğrusu anlayamıyorum.”

“TEDBİR ALSAYDINIZ BUGÜN 10 BİNLERCE VATANDAŞIMIZ ANNESİZ, BABASIZ, EŞSİZ VE EVLATSIZ KALMAYACAKTI”

Usta konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın deprem bölgesinde gerçekleştirdiği temel atma törenleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Usta şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz cuma günü Hatay`da sözde temel atma törenlerine katılmıştır. Antakya ve Defne Devlet Hastanesi temel atma görüntülerinde olduğu gibi İskenderun Devlet Hastanesi temel atma görüntülerinde de dar açıyla çekilmiş, platform kadar küçük bir alana göstermelik beton döküldüğü anlaşılmıştır. Milletimiz, 21`inci yüzyılda ‘deniz kumu dökmüyoruz` diyerek övünen, ‘betona bak betona` diye gururlanan bir profile ve tuhaf görüntülere maruz bırakılmıştır.

Ertesi gün bölgeden gelen görüntüde beton dökülen alanın etrafında herhangi bir inşaat çalışmasının yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Çadır kurmakta bile yetersiz kalan bir hükümetin bir yıl içinde konut dikeceğiz vaadi tamamen göz boyamadır, külliyen aldatmacadır. Sayın Erdoğan, taşıma platformlara yalandan temel atacağınıza 50 bin kişiye mezar olan binaların temelini kontrol ettirip, tedbir alsaydınız bugün 10 binlerce vatandaşımız annesiz, babasız, eşsiz ve evlatsız kalmayacaktı.

“ERDOĞAN HÜKÜMETİNDEN ALIŞIK OLDUĞUMUZ HESAP BİLMEZ PLANSIZ POLİTİKALARININ BEDELİNİ MİLLETİMİZ CANIYLA ÖDEMEKTEDİR”

Erdoğan hükümetinden alışık olduğumuz hesap bilmez plansız politikaların, liyakatsiz atamaların, rant uğruna denetim aksatmaların, ihmallerin ve üstü örtülen suistimallerin bedelini milletimiz canıyla ödemektedir. Hükümet olarak tehdit ve tehlikeyi öngörerek gerekli tedbirleri alamıyorsanız.  ‘Helallik` isteyerek bu işin içinden sıyrılamazsınız. Taşıma platformlara temel atıyor gibi gözükerek depremzedelerin umutlarıyla oynayamazsınız.

“PARTİ DEVLET ANLAYIŞINDAN KAYNAKLANAN, ‘NASILSA HESAP VERMEM` DÜŞÜNCESİYLE ARSIZLIK ARŞA YÜKSELMİŞTİR”

Felaketin yaşayan depremzedeler üç gün boyunca soğuk hava ve zorlu şartlarla mücadele ederken deposundaki çadırları çıkartmayan ve parayla satan Kızılay Başkanı her konuşmasında skandal açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Dün, ‘Çadır satışından haberim yoktu. Bana sorsalardı Ahbap`a göndermeyin derdim` açıklamasında bulundu. Kerem Kınık`a göre, çadırları depoda tutması normal. Çadırları satması normal. Fakat tek sorun Ahbap`a sattığına pişman olması. Bu kadar pişkinliğe pes. Sayın Erdoğan`ın liyakatsiz atamaları sonucu devletin tüm kurumları çökertilmiş, içleri boşaltılmıştır. Devlet ciddiyetinden uzak yöneticiler vatandaşın vicdanını dinlememiştir. Erdoğan döneminde parti devlet anlayışından kaynaklanan, ‘nasılsa hesap vermem` düşüncesiyle arsızlık arşa yükselmiştir. Sayın Kınık`a hatırlatmak isterim ki, erdemli bir istifa pişkince makamlarda oturmaktan daha iyidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA