29 Aralık 2025 Pazartesi

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU`NDAN AB GÖÇMEN ANLAŞMASI AÇIKLAMASI: BAŞINDAN BERİ BU KONU HAKKINDA ÇOK NETTİM. ÖNCE TÜRKİYE


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Euronews`in “Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye`nin AB Göçmen Anlaşması`na ne olacak” başlıklı makalesini, Twitter hesabında alıntıladı ve “Başından beri bu konu hakkında çok nettim. Önce Türkiye” mesajını paylaştı.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 23:27   Okunma : 1553

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Euronews`in “Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye`nin AB Göçmen Anlaşması`na ne olacak” başlıklı makalesini, Twitter hesabında alıntıladı ve “Başından beri bu konu hakkında çok nettim. Önce Türkiye” mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile AB arasında 2016 yılından beri yürürlükte olan Geri Kabul Anlaşması`na ilişkin Fransa merkezli internet haber sitesi Euronews`te yayınlanan  makaleye Twitter hesabından cevap verdi. Euronews`in “What will happen to Turkey`s EU migrant deal if the opposition wins the election? (Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye`nin AB Göçmen Anlaşması`na ne olacak?)” başlıklı makalesini alıntılayan Kılıçdaroğlu`nun Twitter hesabından bu akşam yaptığı açıklama şöyle:

“I`ve been very clear about this issue from the beginning. Türkiye first. Başından beri bu konu hakkında çok nettim. Önce Türkiye.”

GERİ KABUL ANLAŞMASI NEDİR?

Türkiye ile AB arasında imzalanan ‘Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyaloğu` 18 Mart 2016 yılından beri yürürlükte. Bu anlaşmaya göre; Türkiye`den Yunan adalarına geçen tüm yeni düzensiz göçmenler Türkiye`ye iade edilecek. Yunan adalarına ulaşan göçmenler, usulüne uygun olarak kayıt altına alınacak. Dayanaktan yoksun ya da kabul edilemez bulunanlar Türkiye`ye iade edilecek. Düzensiz göçmenlerin iade işlemlerinin masrafları AB tarafından karşılanacak. Türkiye, AB`ye yönelen yeni düzensiz göç güzergahlarının oluşumunu engelleyecek, deniz ve kara güzergahlarını önlemek için her türlü tedbiri alacak ve bu doğrultuda AB`nin yanı sıra komşu devletlerle de iş birliği yapacak.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Mayıs 2022`de partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

“Gelen sığınmacılar da Türkiye`de kalmak istemiyor. Gelişmiş ülkelere gitmek istiyorlar. Türkiye`de ne yapacak? Ve her birisi Akdeniz`den botlarla Batı`ya gitmeye çalışıyor. Akdeniz bir mülteci mezarlığına dönüştü. Bir çocuk bedeni dalgalarla kıyıya vurdu. O fotoğrafı herhalde hiçbirimiz unutmayacağız. O fotoğrafın sorumlusu başta oturan kişidir. Erdoğan`dır o fotoğrafın sorumlusu. İkincisi emperyal güçlerdir. Avrupa Birliği `bize göndermeyin` diye baskı kuruyor. `3 milyar euro para vereceğiz, gerekirse daha da veririz` diyorlar. Beylerin rahatı bozulacak çünkü. Ben ne demişim 12 Mart 2016`da, `Gerekirse 6 milyar euroyu biz size ödeyelim, sığınmacıları siz tutun orada..` Rest mi rest. Resti çekmesi gereken kişi ülkeyi yöneten. 3 milyar euroya insan ülkesini satar mı, iradesini satar mı?”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 10 Mayıs 2022`de Twitter hesabında; “Kaçaklar ve sığınmacılar konusunda netim. Gidecekler. Bu konunun suçluları Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Ülkeleridir. Onların alavere dalavereleridir. Biz, muhalefete muhalefet olmayız. Bizim mücadelemizin muhatapları çok nettir” paylaşımını da yapmıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA